מחירי שכירת רכב לאפריל 2015
-
הפעם אני לא מביא בשורה טובה כמו במאי 2013.
לפני כמה ימים ביקשתי הצעה מ-RENTALCARS, יצא לחודש ויום, פול סייז, קרוב ל-1,100 דולר (דרך אלאמו). במקביל, ביצעתי הזמנה באלאמו ארה"ב ל-28 יום, גם פול-סייז, בכ-950 דולר.
מאתמול אני בודק שוב מחירים ואלה כמעט והוכפלו בכל חברות ההשכרה !!!!
כעת איני יכול לבצע את ההזמנה של רנטל-קארס במחיר שקיבלתי ההצעה ובעיה נוספת: לגבי הזמנה שביצעתי באלאמו האי-מייל שקיבלתי לא כולל את המחיר. למזלי - יותר נכון להגיד כהרגלי - צילמתי את המסך עם המחיר (שכפי שאמרתי, כמעט והוכפל).
פניתי לאלאמו בפייסבוק עם התמונה והם הבטיחו - למרות העלייה החדה - לכבד את המחיר המקורי.
מסקנה: שאתם מבצעים הזמנה באלאמו או בנשיונל הבינלאומית, לא מוסרים פרטי כרטיס האשראי וניתן לבטל בכל עת וגם אם לא מופיעים לקחת את הרכב ולא ביטלתם מאומה לא קורה. לכן, אני ממליץ תמיד לבצע הזמנות באתרים של חברות אלה גם אם הם טיפה יותר גבוהים מאלה שדרך הסוכנויות (ואפשר במקביל). כך תבטיחו מחיר.
אין לי מושג למה העליה החדה הזאת במחירי השכרת רכב ומה יקרה בעתיד, אמשיך לעקוב.
-
מחירי שכירת רכב לאפריל 2015בזמנו, אישורי ההזמנה של אלאמו ונשיונאל כללו פירוט מלא של המחיר.
זה השתנה ?
-
השתנהבאי-מייל אין פירוט של המחיר וגם כאשר נכנסים להזמנה באתר של אלאמו דרך הקישור באי-מייל, באתר לא רואים את המחיר, רק את התנאים ומה כלול בהזמנה (ביטוחים, מיילג' בלתי מוגבל וכד'). גם נעלם הביטוח SLI, יש רק CDW ו-EP.
גם באתר של רנטל-קארס לא ראיתי את ה-SLI, דיברתי איתם טלפונית ונאמר לי שזה יופיע בוואוצ'ר אחרי ביצוע הזמנה.
זה השאיר לי הרבה ספקות לגבי ביטוח זה, הצד ג' עד מיליון דולר.
-
השתנהמאוד מוזר..
אז איך מישהוא יכול לקבל אסמכתא למחיר שהוא הזמין ?
רק צילום מסך ? ממילא זה לא משהוא קביל בהכרח...
-
עידכון לגבי רנטאל-קארסבכל זאת הצלחתי לבצע את ההזמנה במחיר שקיבלתי בהצעה, אפילו כמה עשרות דולרים זול יותר. רק שבמקום התשלום בש"ח (שדי הרבה יותר יקר באתר טראוולג'יגסו בעברית) מבצע את התשלום בפאונד ואז יש עמלות של חברת כרטיסי האשראי.
כפי שציינתי, אמשיך לעקוב ואם המחיר יירד אני סמוך ובטוח שרנטאל-קארס יחזירו לי את ההפרש. נושא ה-SLI מופיע כעת בהזמנה.
בינתיים המחיר באתר של אלאמו ממשיך להיות גבוה מאוד, ראיתי שגם באתר של הרץ ישראל העלו את המחירים בלפחות 20-30 אחוז (השוויתי לעומת מחיר שבדקתי לפני שבוע לגבי ניו אורלינס). אני מתייחס להזמנות לחודש מרץ-אפריל 2015.
נראה לי שחברות ההשכרה עשו קרטל ותיאמו ביניהן את עליית המחירים החדה.
לגבי צילום המסך, יש לי את האישור במסר רשמי של אלאמו. אבל נראה לי שגם בשביל הפרש שהוא כעת של 110 דולר על עוד 4 ימים (גם אוסף את הרכב בוגאס ומחזיר ב-LAX, האתר של אלאמו דורש תשלום "קנס") אשאר עם ההזמנה ברנטאל-קארס.
-
עידכון לגבי רנטאל-קארססיפור פיקנטי שאולי קשור איכשהו
השבוע חופשת חג ההודיה וחבר ישראלי שעבר לתקופה בארצות הברית שאל אותי לפני כחודשיים אם אני יכול לבדוק למה אלאמו, נשיונל ואחרים רוצים ממנו 1000$ (!!!) ל8-9 ימי שכירות של מיני ואן בקליפורניה (ללא קנס החזרה). בדקתי וראיתי שאכן לתושב ארצות הברית המחיר היה באזור ה- 1000$ בעוד לתושב ישראל המחיר נשאר נורמלי באזור ה- 400$ (כולל כל המסים שישראלי נדרש להם)...
כלומר - המחיר נובע מביקוש צפוי ולאו דווקא מהיצע - יודעות החברות שיש ביקוש אצל אמריקאים לרכב בשבוע הזה כי מדובר בחופשת בית ספר והעלו מחירים, אבל המחיר לישראלי נשאר זהה
מעניין אם העלאת המחירים הנ"ל בתחילת אפריל היא א. רק לישראלים ב. רק באזור חופשת הפסח בעוד במאי המחיר נשאר כבעבר
-
עידכון - חזרו למחירים "נורמליים"ולגבי ה-SLI, הוא כלול - למי שמזמין ישירות באלאמו - במה שנקרא EP. כלומר: חברה זאת אוטומטית מכלילה את ה-CDW ואת ה-SLI או EP למי שרושם באתר תושב ישראל.
ולא נראה לי שהעלייה במחירים הייתה תקלה, הרי כל חברות השכרה העלו מחירים. ממש לא במקרה.
-
עידכון - חזרו למחירים "נורמליים"אולי באמת בגלל חופשת פסח? למרות שזה לא משהו חדש מבחינתם...