ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת קמפר

פורום צפון אמריקה
    6
    19
    5710
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronitba57
      ronitba57 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

מישהו שכר בארהב קמפר מחברת escape או חברה אחרת?(ללא שירותים או מקלחת) יש המלצות, דעות?

אודה לכל תשובה

רונית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

השכרת קמפר

ברוכה הבאה לפורום !

אני לא מבין בעניין, אבל יתכן ובבלוג של דוד פרנקל תמצאי המון תשובות לשאלותייך:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/UserBlog.aspx?FolderName=car avan&skip=1

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

השכרת קמפר

קמפר במובן של נגרר? עם מה תגררו אותו?

או שהכוונה לקראוון, ואז יש הרבה שהתנסו בזה פה.

• ronitba57

השכרת קמפר

תודה רבה לשני המגיבים וברוכים הנמצאים!

הכוונה בקמפר שזהו רכב גדול עם מטבחון  ומיטה אבל ללא שירותים ומקלחת 

הוא יותר זול מקארוואן רגיל אבל הרבה יותר יקר מרכב שכור.ההתלבטות שלי

היא מכיון שבכל אופן אצטרך להיכנס לחניונים פרטיים כדי להתקלח האם

לא עדיף רכב שמחירו זול ובתי מלון .אנחנו מתכוונים לנסוע ביוני לדרום מערב

ארהב לטיול שרובו פארקים ומיעוטו ערים ואוהבים להיות כמה שיותר קרובים לטבע.חשבתי גם שעם קמפר לא אהייה חייבת להזמין בתי מלון מראש.

ערב טוב

רונית 

• reuben13
              reuben13 נערך לאחרונה על ידי

למיטב הבנתי וידיעותי, רכב + מלון יעלו פחות

מומלץ לפחות רכב MIDSIZE. לתים חברות השכרה מציעות ג'יפ (SUV) במחיר דומה לזה של רכב פרטי. צריך לבדוק בכל סוכנויות וחברות ההשכרה.

אמנם בתי המלון באזורי הפארקים לא מאוד זולים, אבל גם לחניונים לקראוונים צריך לשלם.

טיול קראוונים זה ממש דבר אחר, לפי מה שאני מתרשם מהגולשים שעושים כזה.

• ilan_196
                ilan_196 נערך לאחרונה על ידי

השכרת קמפר

שלום

לא כתבתם פרטים -מתי מתוכנן , נפשות פועלות, הייתם כבר בUS ,יש נסיון עם קרוואן

וכו' .

טיילנו עם VW קמפר (כמו דבל קבינה -מיטה גג נפתח כיור שולחן אוכל ומקרר)ב 84 שלשה חודשים חוף לחוף  וב93 חודשיים ח-ח .

היה אחלה אבל היינו צעירים ורעננים .(נשארנו רעננים בלבד...אבל צעירים ברוחנו)

בטיולים ארוכים אין תכנון מוקדם כמעט ואין הזמנות מראש .כאשר הטיול קצר אין מנוס מתכנון מוקדם מינימלי אחרת מראש מוותרים על המקומות היפים והמיוחדים ביותר .

אתם מעונינים להיות קרוב אל הטבע וזה קלאסי לטיול קרוואן .

נכתב פה כבר רבות שטיול קרוואן לא מתאים לכל אחד (וזה מצער למדי)לעומת זאת גם טיול של רכב ומוטלים לא מתאים לכולם (כן מודים =אנחנו ...)

להיות קרוב אל הטבע משמעותו בגדול לינה בפרקים לאומיים ובפרקי מדינה .

במקומות אלה ההזמנה מראש בהרבה מקרים חובה ודי הרבה זמן מראש .יש פרקי מדינה שאם לא מזמינים 4-6 חודשים מראש אין סיכוי למצוא בהם מקום וגם אם כן הרי שהמקומות הטובים תפוסים כבר מזמן .אבל זה כמובן בגלל שהם "שווים" או ממוקמים באזור אטרקטיבי או בקרבה לאטרקציה נחשבת .

על פרקים לאומיים בכלל אין מה לדבר (יוסמיטי גרנד קניון ילוסטון וכו')

לדעתי אין תחליף ללינה עם הרכב בטבע ועם קצת עבודה אינטרנטית ישנם פרקים פשוט מדהימים שהשהות בהם היא חוויה נהדרת (וכן יש מבחינה זאת יתרון מסוים  לפרקי המדינה מול הפרקים הלאומיים  ).

לא יודע מה ההרכב שלכם -קמפר מתאים בעיקר לזוג .במידה ויש ילדים לרוב הם ישנים באוהל בחוץ ו"הזקנים" נהנים מהמיטה בקמפר (ואז גם מזג האוויר הופך לפקטור שחייבים להתחשב בו ) .יש בחלקם של הקמפרים מיטות מתקפלות בגג אבל זה נהיה צפוף ואין ממש מקום לנשום .ומרחב המחייה מראש קטן מאד .

ברוב פרקי המדינה והלאומיים אין מקלחות כך שאם אתם עם קמפר צריך לקחת זאת בחשבון ,ואם עקב כך תישנו בעיקר בקמפים פרטיים כי אז הלך לאיבוד אפקט ה"קרבה לטבע". העקרון שהנחה אותנו היה 2-3 פרקים בטבע (לרוב חנייה יבשה) ואז חניון פרטי אחד  בעיקר בגלל הכביסה .וחוזר חלילה .וזה מתאפשר רק כאשר  הרכב (קרוואן ולא קמפר)מצויד בהכל .

שוב טיול בקרוואן זו תפיסה והמחיר הוא שיקול משני לעומת היתרון של מרחב ,מקלחת צמודה,שרותים וכו'.

עם קמפר (כמו להכעיס!) החסכון אפילו גדול מעבר לעלות ההשכרה היומית -צריכת דלק הרבה יותר שפויה ועלות הלינה לרכב קטן יותר זולה בחלק מהחניונים הפרטיים .גם הנסיעה בו קלה יותר וחנייה ועוד .

אם רוצים לחסוך יש תמיד את האפשרות הזולה מכולן של שילוב של רכב עם לינה באוהל אבל זה באמת מתאים לבודדים (ובפורום הזה הם ממש בודדים להערכתי האישית ).תהנו

אילן

• ronitba57

השכרת קמפר

תודה רבה  לראובן וכן לאילן על התשובה המפורטת.

אכן גם אנחנו  כמוכם ,לא כל כך צעירים (50)אך צעירים ברוחנו.

אנחנו זוג שמטייל לבד כך שניקח את הקמפר ונעשה מידי פעם חנייה

בחניון פרטי ובשבתות במלונות. אנחנו נוסעים ל20 יום בדרום מערב ארהב

לפי המסלול החום והאדום מהספר של נטע דגני .אני חושבת לעשות את

המסלול החום ב 10ימים ולכלול בתוכו את כל השמורות אך להפחית בטיולים הרגליים ובעלי חושש מכך "שיהיו לנו יותר מידי ימי מדבר" כלשונו וכן מהחום

הרב באזור יוטה, נבדה באמצע יוני

אתם יכולים לייעץ לנו בכך?

תודה רבה

רונית

• ilan_196

השכרת קמפר

שוב שלום

האזור בו אתם מתכננים לטייל הוא אכן ברובו מדברי .

אין לי מידע ונסיון עם קמפר חדש ומעודכן :הכי חשוב לוודא שיש לו אפשרות להתחבר לחשמל ושיש מזגן שעובד על חשמל חיצוני !! מסט מסט !!

יש מקומות לינה שללא מזגן שעובד כל הלילה פשוט תסבלו מהחום.יותר מזה צריך לבנות את הטיול ואפילו להזמין בימים ובאזור שבטוח שיהיה חם בלילה,  בחניונים עם חיבור לחשמל .לגבי החום,אתם מטיילים ביוני שזה עדיין לא שיא החום אבל יהיו ימים (ולילות) חמים .

אנחנו היינו באזור זה ביולי והיה חם אבל לא משהו קיצוני ופחות חם מאשר בארץ הקודש .

כלומר תאלצו לשהות  ביותר חניונים פרטיים, למרות שיש בהחלט מספר הולך וגדל של פרקי מדינה שיש בהם חיבור לחשמל ומים ואפשר לבדוק זאת מראש.זה גם לא בהכרח  אסון גדול כי ישנם באזור זה חניונים פרטיים שיושבים אף הם בתוך הטבע כך שנהנים משני העולמות .(עולה לי בראש חניון גולדינג הפרטי שבתוך מניומנט ואלי והוא פשוט מהמם )צריך להשקיע כאן בחיפוש ברשת .

יש כמה דברים לא מובנים כלכך :כתבתם שתעשו את המסלול החום מארה"ב מערב מסלולים שאורכו 10 ימים .מצד שני אתם אמורים להיות באזור 20 יום .... מה קורה בשאר הימים ?

לגבי "עודף" מדבר :כללית נכון שהרוב מדברי אבל הפרקים (ברייס, ציון ,ארצ'ז ,קניונלנד וכו')בהחלט שונים למדי ואין תחושה של "כבר ראינו " .

אם יש לכם יותר זמן אפשר לחתוך למסה ורדה דרך "4 הפינות" (קוריוז נחמד ותו לא)

זה לא מאד מאריך את הדרך ומסה ורדה פרק מדהים מיוחד וגם ירוק יותר .אפשר גם לישון שם בלילה ואין צורך להזמין ,יש שם כמה מאות מקומות ואפשר גם לבחור (מהפנויים כמובן ולא צריך שם מזגן ...).

אם אתם בעניין יש באזור מואב חברות שמוציאות טיולי רפטינג ברמות שונות .חוויה נהדרת (ואם חם אז בכלל ....)

אפשר גם להדרים לכיוון סדונה -מקום מהמם ביופיו  ירוק וגם יש מים .

לא ברור לי נושא השבת :האם זה ענין דתי ?לא מכיר כל כך מה הדת אומרת (אני יודע מה זה טרף ...) אבל אם אני מבין נכון זה אומר גם שישי וגם שבת בכל פעם ?

נראה לי חבל וקצת בזבוז ללכת למלון גם מבחינה כספית וגם רעיונית - אלא אם ממש אין ברירה .ידוע לי שהיו ויש מטיילים שומרי שבת שטיילו בקרוואן ובשבת התמקמו בחניון שמאפשר טיולים באזור .אני משער שאולי האוכל זו בעיה ?

אילן

• ronitba57

השכרת קמפר

שלום וערב טוב,

אכן אנחנו דתיים ולכן שישי שבת התכנון למלון. הקמפר מאוד קטן(דודג קראוון)

ואי אפשר להסתובב בתוכו רק לשבת או לשכב. קראתי שיש בהרבה קמפינגים

בשמורות בקתות עץ וזו האפשרות הכי יפה וטובה שאני מעלה על דעתי לשבת.

לגבי מזגן חיצוני האם הלילות שם במדבריות לא מאוד קרים?

תודה על מה שכתבת על הפארקים כי באמת חששנו שזה יהיה "עוד מאותו דבר".אחרי הסיבוב של הפארקים כניראה נצפין ליוסימיטי ל4 ימים אח"כ סאן 

פרנסיסקו ליומיים והשאר בכביש מ"ס 1- הטיסה חזרה מל. א וגם הנחיתה

בל.א.

נראה בסדר?

תודה

רונית

• ilan_196

השכרת קמפר

בוקר (מוקדם) טוב

הלילות במדבר אכן קרירים -כך לימדו אותנו .לא כל כך זוכר מה היה שהיינו שם (2007 זה די מזמן )אבל מכיוון שחלק מהחוויה היא השהייה בחניון הלילה אזי לעיתים מגיעים מוקדם יחסית לחניון ועד שהערב יורד יתכנו כמה שעות חמות שבהן המזגן מאד תורם .

לגבי השבת תעשו מאמץ להשאר בשטח אם אפשר, נראה לי שכניסה למלון כל פעם ליומיים תקטע לכם את רצף הטיול  ? אבל זה אישי כנראה .

אם יעירו אותי  (ואני מפנטז ובונה על זה )באמצע הלילה עם צעקות ופנס חזק כזה ישר לעיניים  ויגידו תארוז עכשיו ויש לך בחירה לאיזה פרק לאומי אחד אתה נוסע -בשבילי התשובה ברורה וחדה  :סקוויה וקינגז !

מכיוון שאתם עולים ליוסמיטי זה בדרך ולא משנה באיזה כיוון .

תעשו מאמץ להגיע שוה מאד מאד מאד (מאד שווה  כבר אמרתי ?)יש שם גם מספר חניוני לילה יבשים וממליץ להגיע עד הפנימי ביותר (קינגז) יש סיכוי לדובים .(חורשת הסקוויות ביוסמיטי לא ממש תחליף לדעתי ).

לדעתי האישית בלבד זהו אחד הפרקים הקסומים בארה"ב כולה  (ברור שחיבור מינימלי לעצים אדירים ואדמדמים חייב להיות אחרת שכחו מזה ...) מעבר לזה נראה מצוין ,תעשו הרבה עבודת הכנה ומרחקים וצפויה לכם הנאה גדולה .

שבת שלום

אילן

• ronshul
                          ronshul נערך לאחרונה על ידי

השכרת קמפר

למה לא קראוון בגודל מלא? האם ההפרש במחיר כזה גדול?

במיוחד למשפחה דתית יש יתרון ענק בקראוון המצויד במקרר גדול.

אין כיף גדול יותר מלסיים מסלול ביוסמיטי, להגיע לקראוון, להדליק גנרטור ומזגן, להכין ארוחת צהריים ולהמשיך אחרי שלאפט שטונדה קטנה.

אגב, להזמנת מקומות ביוסימיטי, יש לחכות על יד המקלדת כי 10 דקות לאחר פתיחת ההרשמה כל המקומות הטובים נתפסים.

שיהיה לכם טיול מקסים!

• ronitba57

השכרת קמפר

שבוע טוב

תודה על התשובות המחכימות.

אילן תוכל לפרט על הסקויה והקינגס? נטע דגני כותבת שביוסימיטי במרפוסה

זה די דומה. וגם לגבי פארק המסה  ורדה?

לשאלת ronshul למה לא קארוואן גדול אז השיקולים שלי היו כך:

א-המחיר

ב- קראוון זולל הרבה דלק

ג- קשה להתנייד איתו בערים

ד- לא בכל הכבישים אפשר לנסוע איתו

ה-מפסידים יום בטיול מאחר שאי אפשר לקחת אותו ביום הנחיתה(משמעותי לגבי משום שאנחנו נוחתים ב6 בבוקר ולא מתכוונים להיות בכלל בל.א)

ו-הקמפר משדר יותר חופש והרפתקנות, הקארוואן פחות

לגבי מנוחת צהריים נראה לי בזבוז זמן בטיול קצר כזה לבלות חלק מהזמן בשינה (חוץ ממה שמוכרחים בלילה.)

תבורכו

רונית

• ilan_196

השכרת קמפר

שבוע טוב

סקוויה וקינגז :אחרי שהסתכלתי במפה ומכיוון שפניכם מועדות לס.פ לא יהיה הגיוני לעבור בסקוויה&קינגז .האפשרות המעשית לכאורה ,לסוע הלוך חזור מיוסמיטי וזה לא ישים .אי לכך תסתפקו במריפוסה .העצים שם לא פחות מרשימים רק שאין את אפקט "הפארק" כמו בס&ק -שם יש מספר ריכוזי עצים אימתניים כדוגמת גנרל שרמן או חורשת גרנט וכמובן חניוני הלילה .עשינו שם גם טיול סוסים שהעצים את עומק המקום (גם ביוסמיטי לפני הרבה שנים (עת היינו צעירים...) עשינו טיול סוסים נחמד .

תשאירו את סקוויה לטיול אחר .

לגבי מסה ורדה :הגישה לפארק היא עליה רצופה (בנסיעה כמובן)די ארוכה ואז נכנסים למעין עמק שנמצא ברמה מיוערת חלקית עם עצים נמוכים (אלונים).

שם נמצא גם מרכז המבקרים .מי שחונה שם בלילה יוצא לכיוון חניון הלילה בוחר מקום וחוזר להרשם .(הכל עדכני ל2007 אז יתכנו שינויים )

החניון פעם היה 460 סייטים, נכון להיום באתר של הנשיונל פרק סרויס "רק" 267 סייטים לא ידוע לי למה .

הסייטים די מרוחקים אחד מהשני וחלקם בתוך עצים כך שאם קצת מזל יש בידוד מוחלט וזה מעולה .(מדורה כוכבים שקט מרחבים  וכן הלאה )

באתר עצמו אין טיולים עצמאיים ויש סיורים מאורגנים של הריינג'רים (בתשלום !)

לפי שעות קבועות מראש .צריך ביום ההגעה לעשות קצת חושבים על הלו"ז ולקנות כרטיסים ליום המחרת .זה חוסך זמן ואפשר לתכנן יותר טוב .ברור שאפשר וכדאי להעזר בריינג'רים עם התכנון במרכז המבקרים .

לאתר עצמו :המקום הוא בעצם סוג של כפר שנבנה (ועוד איך נבנה !) בתוך צלע ההר מאבן ובוץ במספר מקומות

מעל עמק רחב ועמוק.זה כמובן למטרות הגנה ושליטה .הסיור לא נורא ארוך מבחינת מרחקים (ויש כמה סוגי סיורים)ועולים גם בכמה סולמות קצת יותר אתגריים אבל מקום מרשים מאד והריינג'ר נותן את כל סיפור ההסטוריה ומנסים להבין עד היום למה האינדיאנים שאכלסו את המקום נעלמו מהאזור .אני לא איזה חובב הסטוריה (למי שלא ידע ...)אבל מאד נהנינו והסה"כ הכללי היה מאד מיוחד ושונה.

אגב ברוב הפארקים הלאומיים יש בחניוני הלילה, לעיתים כל ערב בעונה, מה שקוראים CAMP FIRE PROGRAM  שזה בעברית צחה קמפ פייר פרוגרם ....

אחד הריינג'רים (לעיתים יותר מאחד)עוברים בחניון כשיש עוד אור ומזמינים את כולם

לבוא בערב לנקודת כינוס לעיתים בצורת אמפי קטן . שם בדרך כלל מספרים על המקום וכל מיני סיפורים כיד הדמיון הטובה עליהם (וגם תלוי במספר האנשים ובשיתוף הפעולה של הצופים )שווה להתאמץ ולהגיע ! יש פה ושם ריינג'רים ממש מוכשרים

ולפני הרבה שנים ביוסמיטי דווקא היה ערב שכולם נקרעו מצחוק -הצגה שלמה על המקום דובים ועוד .בפארקים הצנועים יותר צריך לברר במרכז המבקרים מתי יש תוכנית ובאיזה שעה .אפשר באותה הזדמנות לתקשר קצת עם המקומיים וזה תמיד נחמד ויש מצב שיהיו גם מבני משה רבנו שם (יוסמיטי- כאילו דא )

לגבי קמפר מול קרוואן כל מה שכתבת ממש ממש נכון (כולל מנוחת הצהריים)

ברור שהויתור הוא על נוחות ורמת הריחנות האישית שמוכנים לחיות אתה .

תעשו מה שטוב לכם וכך או כך יהיה לכם מעולה.

אילן

• ronitba57

השכרת קמפר

היי אילן ממש תודה רבה! היית גם ביולוסטון? עלתה לי מחשבה שאולי במקום 10 ימים בפארקים של יוטה אקצץ ל5 ימים רק ברייס וציון ומשם נעלה ליולסטון ל3-4 ימים ומשם ליוסימיטי וכו....לפי התכנון הקודם.כדאי?

IMG_20140618_174458.jpg
                                • vovka
                                  vovka נערך לאחרונה על ידי

השכרת קמפר

רונית, שימי לב שחורשת מריפוסה ביוסמיטי עומדת להסגר בערך בתאריכי הנסיעה שלכם. אם לא תצפינו לילוסטון, הייתי בונה את המסלול כך שפארק הסקויה וקינגס יכנס למסלול-פארק מקסים.

• ronitba57

השכרת קמפר

שלום וווקה,

תודה שהצטרפת.

זה ממש הרבה מעבר למידע - התשובות שאנשים כותבים -זה מקסים.

הסתכלתי בקישור ששלחת ואכן  כן יתכן ויהיה סגור .העצים הללו הם משהו מיוחד שלא הייתי רוצה להפסיד,(בפרט אחרי התיאור של אילן) האם נכון שגם בכביש מס 1 יש שמורה של

העצים האלו?

אשמח לשמוע  את דעתך לגבי הנסיעה ליולסטון

לילה טוב

רונית

• vovka
                                      vovka נערך לאחרונה על ידי

השכרת קמפר

רונית בוקר טוב,

לא מכירה את איזור ילוסטון (עדיין...). התכנון העתידי שלנו הוא להצמיד את ילוסטון עם קולורדו למשך חודש. כך ששלושה שבועות שמתחילים בקליפורניה ומסתיימים בילוסטון (או ההיפך) נראים לי מעט זמן המתוח על פני שטח רחב מידי. אבל זה באמת עניין של החלטה אישית.

אפשר לעשות טיול של שלושה שבועות בקליפורניה+הפארקים של אריזונה ויוטה, ובתכנון נכון יהיה לכם תמהיל מצוין של ערים ושל טבע.

את ילוסטון הייתי משאירה לפעם אחרת-בטוחה שתהיה לכם כזוlaugh

העצים באיזור כביש החוף הם עצי רדווד. לחשוב עליהם כתחליף לעצי הסקויה זה כמו להציע ביקור בסופרלנד כתחליף לדיסנילנד....

בהצלחה

פרופורציות...הליכה בתוך הגזעשמורת עצי רדווד
                                      • ilan_196

השכרת קמפר

רונית שלום

נראה לי שעם האוכל בא התאבון ...להגיע עד ילוסטון במסגרת שאתם נוסעים יהיה אולי קצת מוגזם ורחוק .

לא יודע אם זה טיול ראשון שלכם אבל בטוח שלא יהיה האחרון .

לכן כדאי לחשוב על מה מוכנים או לא לוותר .

ילוסטון הוא הפארק בה' הידיעה ואולי המענין והמרשים ביותר בארה"ב .(למרות שגם בו יש איזה נסיגה בעיקר באזור ממות')

מצד שני אתם באזור של ארצ'ז מוניומנט ואלי והגרנד קניון  ואם לא תהיו בהם כעת אולי דוקא לשם יהיה יותר קשה להגיע בעתיד .

ב2007 עשינו טיול  8 מסולט לייק סיטי ירדנו למואב (רפטינג ראשון !)מסה ורדה 4 הפינות (נו שויין) מוניומנט ואלי המהמם גרנד קניון גדה צפונית ,ברייס (לא לא ציון )

עלינו חזרה לס.ל.ס ומשם עלינו לגרנד טיטון וילוסטון ואז חזרה לס.ל.ס דרך קודי (רודאו שקצת הרדים ) וטרמופוליס  לטיסה .

סיבוב זה ארך שבועיים לא נשארנו באף מקום יותר מלילה אחד ונסענו בממוצע 190 מייל ליום (עם קרוואן ברור)שיש אומרים הרבה מדי אבל לנו זה מתאים (נהג בודד !).

אם דיברתי על ס&קינגז אזי ארצ'ז הוא די במקום השני .לישון שם בחניון הלילה (הדי ספרטני )זו חוויה מלאת הוד ועוצמה !! והיופי מסביב -אין מילים .

ראיתי שמריפוזה אמורה להסגר ואז ס&קינגז אולי נעשים יותר רלוונטים .

במקרה זה יתכן וצריך להפוך את סדר הטיול כי הגיוני יותר לחתוך מ LA ישר לשם ואז יוסמיטי וכו' .תעשו חושבים תשבו על מפות (ממליץ כאלה מנייר - מכירים ?...)ותקבלו החלטות .

מצרף כמה תמונות של עצים (הווווו) וחניוני לילה אומנם מאזורים אחרים אבל סוג של מתאבן.

אילן

חניון רסאר בוושינגטוןחניון מאונט ריינירסקוויהחורשת גרנט
                                        • ronitba57

השכרת קמפר

היי תודה רבה על התשובות. אספר לכם למה חשבתי לשנות: א) אנחנו אוהבים לנסוע ברכב וקצת מוגבלים בהליכות ארוכות כך שלא נתעכב הרבה בכל מקום אלא נרד , נתצפת ונמשיך הלאה. ב) אני לא סובלת חום( אבל ממש...) ופוחדת מהחום בדרום המערב. ג) טיול נוסף נראה לי הרבה יותר קל לעשות בלאס ווגס והפארקים שם בסתיו/ או אפילו בתחילת החורף כשיש דילים כמו עכשיו לטיסה לשם ואפילו עם מלון לשבוע במחיר זול ש ל 1200 דולר בכל מקרה עדיין חושבת ועוד לא ישבתי עם מפות(מנייר!!!!!! ) ובגוגל מפס אני עדיין בשלבי אימון SmileSmile רונית

IMG_20140618_174444.jpg
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון