חודש מחיה בהודו
-
שלום לכולם,
אני טסה עוד חודש להודו (איזה כיף לי!!) .יש לי בסביבות 1100 דולר שאמורים להספיק לשלושה חודשים. נשמע הגיוני?
כמה כסף צריך לדעתכם לחודש ולא בהתכלבות...אבל עם זאת גם לא בהתפנקות..
תודה! -
פרט חשוב לגבי הדולרקבלי עדכון כלכלי קטן- בשנתיים האחרונות הדולר נמצא בירידה מול רוב המטבעות בעולם, זאת אומרת שאם פעם 500$ היה מספיק היום כנראה צריך לפחות 600$. אני לא מומחה גדול להודו, אבל בסכום שרשמת תצטרכי לקבץ הרבה נדבות... אולי אפילו תלמדי לחלל לנחש קוברה, זה יכניס עוד כמה ג`ובות... בקיצר הבנת את העיקרון,
Money money, money. Must be funny... In a rich man`s world -
חודש מחיה בהודו:Reלחודש בהודו כדי לא להתכלב
את צריכה מנסיוני מינימום 500 דולר
לינה, אוכל, נסיעות ואטרקציות=כניסה לאתרים וכו`.
אני ביזבזתי 800 דולר לחודש כי הרשתי לעצמי יותר
זה אומר שלנתי לעיתים בלינה יקרה יותר (לא מלון פאר אבל לא חדר מג`ויף)
אכלתי כמה ומה שבא לי (למשל קלמארי) שזה יקר במונחים הודים, מי שחוסך אפשר לאכול רק אוכל מקומי ממש בזול. נסעתי ברכבת במח` של סליפרים עם מיזוג אויר במקום במחלקה המג`ויפת הרגילה, הנסיעות בהודו ארוכות וקשות ולכן לדעתי זה עדיף. וגם קניתי כל מיני קישקושים ושלחתי חבילה וכאלה. -
חודש מחיה בהודו:Reבניגוד לקודמי, אני בקושי הוצאתי פחות מ-300$ לחודש בהודו ולא התכלבתי לכן זה נורא אינדוידואלי. בכל מקרה, קחי איתך לפחות 1500$ לשלושה חודשים או כרטיס אשראי בינ''ל, עדיף לקחת כסף ולא להשתמש בו מאשר להרגיש שאין כסף להנות ולטייל. -
אורן300 דולר לחודש בהודו אז כן התכלבת
אחרת אין מצב, ישנת בחדרים הכי זולים ומלוכלכים
נסעת בנסיעות הכי לא נוחות (בטח לא בסליפרים למשל)
עשר דולר לחודש זה נניח 40 ומשהוא שקל
שזה 400 ומשהוא רופי
כשמחיר של חדר אפילו מג`ויפ בהארי ראמה עולה 280 רופי
מה עם אוכל, שתייה, טיול, נסיעה?
מה עם דמי כניסה לאתרים? מה עם ריקשה לפה ריקשה לשם?
יש מקומות בהודו כמו בומבי לדוגמא שלא תמצא חדר בפחות מ 500 רופי וגם זה יהיה מג`ויפ
הייתי בהודו לא מפעם אחת, אני יודעת מה אני כותבת.
חדר במאה רופי ללילה זה ג`יפה נקודה. -
אורן:Reהחדרים שאת קוראת להם ג`יפה זה לא הג`יפה של אחרים. אפשר בהחלט להסתדר בצורה טובה עם חדרים של 200 רופי ללילה (שזה מאה לאחד אם מתחלקים) וממש לא להתכלב. אני הוצאתי 400 דולר לחודש, והרגשתי הרבה פעמים שאני מתפנק.
לקחת כסף בחישוב של 500 לחודש + כרטיס אשראי כדי להרגיש בטוח, זה מצוין