עמק יוסמיטי
-
שלום רב,
אשמח לחוות דעתכם איך לתכנן נכון את הביקור בעמק יוסמיטי.
מדובר בטיול משפחתי בסוף יולי וסופ"ש. קראתי בבלוג (הנהדר!) של ענת שהחניות בעמק עמוסות מאוד בקיץ ושמומלץ להשתמש בשאטלים. אני מניחה שבסוף יולי בסופ"ש גם הם יהיה עמוסים. אני תוהה איך הכי נכון יהיה לתכנן את היום כדי שבכל זאת אוכל למקסם אותו.
המקומות שאליהם ארצה להגיע הם:
מפל יוסמיטי התחתון
מפלי ההינומה - BridalVeil falls
האיים השמחים, כולל מרכז הטבע (אהבתי את ההמלצה של ערבה)
פיקניק ב Sentinel Beach ו/או ב Swimging Bridge
(אם יש עוד פינת חמד נחמדה ששווה לעצור בה אשמח לשמוע)
אשמח לדעתכם איך יהיה הכי נכון להתנייד בפארק ולשלב מקומות אלו?
במידה וניסע ברכב הפרטי (מעדיפה), האם חייבים להחנות רק במגרשי החניה הראשיים או שאם רואים מקום נחמד ניתן לעצור לידו?
באותו היום אני מתכוונת לכלול גם עליה לגליישר פוינט כולל לעשות את מסלול ה Taft Point.
לא הזכרתי פה את אזור מעבר טיוגה לו אני מקדישה יום נפרד.
בתודה מראש
לימור
-
עמק יוסמיטיכשהייתי בסוף אוגוסט האחרון, המפלים היחידים שזרמו בהם מים היו מפל ורנל ומפל נוואדה. יש שם מסלול (דרגת קושי בינונית+) שנקרא mist trail שמעפיל על המפלים ואל האגם שמעליהם.
שאר המפלים היו יבשים.
את אמנם מגיעה חודש קודם, אבל אי אפשר לדעת אם יהיו הרבה מים החורף הזה כך שהזרימה תישאר לאורך זמן. כדאי לך לבדוק את זה במרכזי המבקרים בפארק לכשתגיעי לשם ולא ללכת סתם למפל שבסוף יתברר כיבש.
-
עמק יוסמיטיאנחנו היינו ביוסמיטי בתחילת יוני האחרון וכבר אז ה-BridalVeil falls היו זרזיפיים משהו. לא נראה לי שביולי יש יותר מדי מה לראות שם
מפלי ורנל בהחלט היו מדהימים. לא חייבים לעשות את המסלול הקשה עד למעלה (אם כי מומלץ). אפשר לעשות את המסלול עד הגשר התחתון לתצפית התחתונה על המפל
-
עמק יוסמיטיהיי לימור,
השאטל היחיד שאותו תצטרכו לקחת הוא השאטל של העמק. לשאר הנקודות (גליישר, כביש הטיוגה) תתניידו ברכב שלכם
בעמק היוסמיטי, מפל ההינומה ותצפית המנהרה, נמצאים לפני קורי ווילאג' והחניון הענק שלו. לכן, לפני ההגעה לכפר תעצרו לתצפית שאחרי המנהרה ואח"כ בחניה הקטנה ממנה מוביל שביל אל מפל ההינומה.
לאחר החניה בחניון הכפר תוכלו להשתמש בשאטל כדי להגיע לאיים השמחים ומרכז הטבע הקטן, לנקודת היציאה אל מפלי וורנל ונבאדה, לנקודת היציאה אל אגם המראה (אם לא יהיה יבש עד הביקור שלכם) ולנקודת היציאה אל מפלי היוסמיטי.
למי שיש זמן (וגם כח
) יכול להסתובב בין נקודות העניין האלה ברגל. -
עמק יוסמיטיתודה רבה על התגובות.
טיוגה וגליישר פוינט מתוכננים לנסיעה ברכב.
ההתלבטות היא לגבי השאטל של העמק לעומת ניידות ברכב בעמק ועצירה איפה שבא. שממשיכים אחרי המנהרה והתצפית, מפלי ההינומה הם על הדרך ויש שילוט?
מהמפה שצירפת (תודה, שונה קצת מזו שיש לי) נראה שלאיים השמחים ניתן להגיע רק בשאטל. צריך לנסוע את כל ה 16 תחנות שלו? מה המרחק ברגל מהחניה הקרובה אליהם זו שבה מתחיל המסלול המקווקו ? לשאטל ניתן לעלות רק בהתחלה או שבתחנות ההורדה ניתן גם לעלות?
כמו כן, האם חייבים להחנות רק במגרשי החניה או שאם רואים מקום נחמד ניתן לעצור לידו?
סליחה מראש על החפירות
לימור
-
עמק יוסמיטיאחרי המנהרה, מפל ההינומה ממש על הדרך ויש שילוט וגם רואים את החניה הקטנטנה מהכביש.
בכל אחת מתחנות העצירה של השאטל ניתן לעלות ולרדת. לא יודעת להגיד במדויק מה המרחק מהחניה הקרובה ביותר לאיים השמחים ולשביל המוביל למפלי ורנל ונבאדה.
אי אפשר לעצור איפה שרוצים, אפילו אם זה בצד הדרך ונראה לכם שאתם לא מפריעים. הריינג'רים מאוד מקפידים על כך, לא רק בפארק הזה. הכביש בעמק צר, ובחלקו חד סטרי.
אני הייתי מחנה קרוב למשרדי הכפר, שם אפשר לקחת מפות ולשאול את כל השאלות לגבי המסלולים-מה כדאי, האם יש התראות/חסימות וכו'. ואז מתחילה את הטיול ברגל לכיוון האיים השמחים והשביל למפלים. אח"כ, למפלי היוסמיטי הייתי לוקחת שאטל מהנקודה הקרובה לאיים השמחים. חזרה לחניון בשאטל או ברגל (אם יהיה לכם כח).
-
עמק יוסמיטיטניה, תודה רבה, עזרת לי מאוד