וינה יפייפיה ושקטה
-
חזרנו משבוע בוינה. זו העיר הכי מקושטת לקראת כריסטמס - שאנחנו ראינו.
היה שבוע קר מאוד. היו כמה רגעים ללא גשם, ואפילו כמה רגעים בהם ראינו פיסת שמיים..
בפעם האחרונה שראינו את וינה לפני כ24 שנים, היא היתה תחת חפירות, ובבנייה מאסיבית, עכשיו ראינו את שהניבו אותם חפירות - מערכת רכבת תחתית משוכללת ונוחה מאוד לתפעול. בנין האופרה שופץ כליל, כל הבניינים צבועים ונקיים ללא רבב!
ראינו הרבה מאוד שווקי כריסטמס, הבחנו בשוני הקישוטים מרחוב לרחוב, היינו בהרבה מאוד מוזיאונים, במלון מאוד מיוחד, אכלנו נהדר - ובכל זאת, משהו היה חסר.
היתה חסרה השמחה ואווירת הרחוב של ברלין, לונדון או פריז. היה שקט עד שקט מאוד. אנשים כמעט לוחשים אחד לשני, קבוצות קבוצות של ילדים הולכים בטור מסודר - ושקט, שקט. בחנויות - האנשים קונים בסדר מופתי, הרחוב לא מבחין בין חנות פתוחה - ביום רגיל, לחנות סגורה ביום ראשון - אין תכונת קניות מיוחדת.
באחד הימים גיליתי חנות נעליים יפייפיה, שנראתה לי כמו גלריית אמנות, רק לנעליים. נכנסתי כדי לצלם, ורק אז הבחנתי שנערכת שם השקה כלשהי - שקט, שקט מאוד, גם המוסיקה....
המקום הכי תוסס זה בבתי הקפה, בייחוד אלה הוותיקים, שיש להם פסנתרן במרכז האולם בשעות הערב. והשכונה הכי צעירה שאנחנו מצאנו, ובה השווקים הכי נעימים ובתי הקפה הכי מפונפנים עם צעירים קצת יותר קולניים היא שפיטלברג גאסה - כל הרחובות הקטנים מסביב. מאחר וגרנו בסמוך אז שם גם היינו הכי הרבה.
אני עוד אכתוב על המוזיאונים בהם ביקרנו, מן הסתם אערוך השוואת שניצלים, וכמובן אודה לכל מי שתרמו לי בלא ידיעתם כמעט בטיפים מעולים, חלקם נשמרו כמה שנים, עוד בטרם החלטתי אם לשוב לוינה או לא.
תמונות יגיעו בהמשך, צריך לערוך אותם.
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה,
ברוכה השבה. תוספת מבורכת לדיווחי טיולי החג.
מצפה בקוצר רוח להמשך וכמובן לתמונות.
אחרי שנשבנו בקסמי הטיול בתקופה הזו השנה בבודפשט - בהחלט מתלבטים להיכן יהיה כדאי לסוע בפעם הבאה באותה התקופה.
וינה בהחלט סומנה כאופציה... ביחד עם ברלין ואלזס כמובן.
שמוליק
-
וינה יפייפיה ושקטההיי רבקה,
רק לפני רגע קראתי כתבה שלך בבלוג על בית קפה סנטרל, והנה את כבר כאן מתחילה בדיווח.
מאוד, מאוד, מאוד אהבתי את וינה. קצת שקט אחרי הרעש שלנו בכלל לא הפריע לי

מחכה בסבלנות להמשך הדיווח ולתמונות מהעיר היפיפיה ומקושטת.
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה,
אנחנו אהבנו את וינה (בקיץ). התיאור שלך גורם לי להבין שטיול
עוד לפנינותופס לי מקום בשורה הראשונה לצידם של שמוליק ומרינה

רובי
-
וינה יפייפיה ושקטההי רבקה,
ברוכים השבים!
גם אני מצפה בסבלנות לסיכום הטיול והתמונות.

ודווקא מאדדד מוצא חן בעיני השקט הזה. ילדים שקטים אמרת?! הלוואי עלי...

שבוע טוב לך ולכולם.
-
וינה יפייפיה ושקטהמחכה לשמוע על וינה שלכם.
מאד אוהבת את העיר הזו, גם בזכות הנקיון והשקט.
-
וינה יפייפיה ושקטהנירית, אם יהיה כח, בהמשך, ארצה לייחד לעניין הילדים כמה מילים.
השקט, איך אומר, בכל עונה אחרת, הייתי מתייחסת אליו בדיוק כמוכם, בייחוד למי שמגיע מכאן. אבל בדיוק שאלו אותנו חברים לפני הנסיעה, למה אנחנו אוהבים לנסוע בתקופה הזו שלפני כריסטמס דווקא. אז התשובה היתה, שחוץ מזה שאנחנו אוהבים להעניק לעצמנו טיול לכבוד ימי ההולדת שלנו שחלים בתקופה הזו, אנחנו אוהבים את האווירה השמחה והצוהלת, המקהלות ברחוב, הנגנים הרבים, קריאות הצהלה של אנשים שמחים, ההתגודדויות סביב דוכני השווקים המיוחדים - אז כל כלה לא היו. ולזה קראתי שקט.....
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה'לה, מקווה שיהיה לך כוח...

-
וינה יפייפיה ושקטהתודה לכל המצטרפים אלי.
אתחיל דווקא מחוויה מיוחדת מאוד - המלון שבו התארחנו .
חוץ מזה שהוא במיקום מעולה למי שרוצה לראות מוזיאונים כמונו - הוא סמוך לרובע המוזיאונים, 5 דקות הליכה מבית העירייה, ו5 דקות הליכה מככר מאריה תרזה (מוזיאון הקונטסהיסטורישה), הוא מלון עם קונספט. יש לו עיצוב משוגע, יש לו גג משגע עם תצפית יפייפיה לעיר - בימים שאפשר לראות משהו (רמז, לא בימים שאנחנו היינו...) הגג הוא בהמשך לפאב מאוד נחמד עם מוסיקה צעירה וטובה, למטה מסעדה טובה, חדר כושר ונדמה לי שם ספא (לא בדקתי, אז אל תתפסו אותי במילה).
אבל - מעבר ליומיים הוא פשוט לא נוח. אחרי יומיים, גמרנו עם הקטע של הקונספט ומה אז???
אני אסביר בתמונות:
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהתקראו את הכיתוביות לתמונות, הן חלק מהעניין....
יחד עם החדר מקבלים חיית צעצוע לשינה נעימה, ותיק מעוצב לשימוש בזמן השהייה.
ביום ההולדת קיבלנו בקבוק שמפניה -מתנת המלון ובכלל, יחס מצויין.
המלון לא זול בכלל, אבל שכרנו אותו ברגע של מבצע חכם בבוקינג במחיר של 110 יורו ללילה. זה הלינק למלון, ויש לו מלון אח גם בברלין. לצערנו קיבלנו בהזמנה את מספר הטלפון של זה בברלין, ואם היינו צריכים להודיע על איחור או משהו אחר????
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה. ברוכים השבים שקט תמיד מתקבל בברכה אבל אני בהחלט מבין את הכיף באווירת החג הקרב. ושמחת החיים בשווקים. המלון בהחלט "מאתגר" לעיניים מחכה להמשך ולתמונות
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה, ברוכים השבים ומזל טוב ליומולדת

המלון באמת נראה מדהים ממבט ראשון ומעייף-משהו אחרי שממצים את הרעיון.
מחכה עם כולם לעוד תובנות ותמונות

מירה
-
וינה יפייפיה ושקטההי רבקה'לה,
גם אני כאן - כמובן
.מאד מבינה למה את מתכוונת, אע"פ שאף פעם לא הייתי בוינה....
בעלי, שכן היה, התחיל "לנדנד" לי שאמצא משהו לוינה, עכשיו.
אז קודם כל, אני לא מוצאת ממשהו מתאים.
ובנוסף - הנה הגעת עם ה"שקט" הזה - לא בטוחה שמתאים לי (בנוסף לכל העכבות שיש לי עם נושא האוסטריה-גרמניה...)
אבל, בכל מקרה, אני נשארת איתך לטיול. מעניין לי מאד איתך, כתמיד...
תודה,שירלי
-
וינה יפייפיה ושקטההי רבקה.
יופי שבאת. אני אגואיסטית וחיכיתי שתחזרי.
וינה אף פעם לא היתה בפוקוס שלי. הארמונות המפונפנים, האמנים הווינאים שאני לא בטוחה שהם כוס התה שלי... כל אלה לא הלהיבו אותי עד שקראתי ספרים (את יודעת), ויצא שקראתי אותם ממש אחרי שראיתי את מופע האורות בקתדרלת האימייג'ים במחצבות של בו דה פרובאנס. ואז הייתי בטוחה שאני נוסעת לווינה לראות מקרוב במה מדובר ולחוות את האווירה.
עכשיו כבר לא בטוחה שלשם פני. אבל אל תיבהלי. זה לא בגלל בשורת השקט שלך. אולי כי חפרתי עד שנמאס לי מעצמי והתעייפתי.
אני מחכה עכשיו לשמוע ממך את הפרטים. לוקחת מאוד ברצינות חוות דעת שלך. אתן לזמן לשקוע, ונראה מה יזמן לי העתיד
. -
וינה יפייפיה ושקטהטוב, אז ברור שהמלון הזה לגמרי לא לבעלי הפרעות קשב וריכוז.
זאת אומרת שאני צריכה למצוא לי מלון אחר

האמת? מצאתי!
שמחה לטייל איתך - למרות הגשם, השקט, והמלון הלא נוח....
אורה
-
וינה יפייפיה ושקטהבוקר טוב, ברוכים המצטרפים.
לטובת הנוסעים בזמן הקרוב, אתחיל עם מה שהכי חשוב:
לנוסעים עם אוסטריין איירליינס - הטיפ הכי חשוב שקיבלנו כאן, לא זוכרת מי היה הראון אבל אח"כ הרבה חזרו עליו - שימרו את הבורדינג פאס! שאו אותו איתכם והראו אותו בכל כניסה שיש לשלם עליה - ההנחות ממש גדולות ובמצטבר היו הרבה כסף, אני עוד צריכה לחשב הכל, אבל בכל פעם התפעלתי מחדש.
בחלק מהמקומות הם ביקשו את הדף שהדפסנו בבית (כשעשינו צ'ק אין) בחלק מהמקומות ביקשו את הכרטיס שנתנו לנו בשדה התעופה. להוציא מקום אחד שהקופאית שאלה אם יש לנו בורדינג כדי לתת הנחה, הם לא הציעו אבל נענו כשביקשנו.
כאן יש רשימה של המקומות שנותנים את הנחת הכרטיס, אנחנו קיבלנו רק בכניסה לאתרים, אולי כי לא ביקשנו במקומות אחרים.
נסיעות:
משדה התעופה נסענו לתחנת מיטה עם הרכבת המהירה CAT - קיבלנו הנחה גם כאן. קנינו מראש הלוך ושוב כדי להוזיל עוד. מתחנת המיטה לתחנת המלון קנינו כרטיס לנסיעה בודדת.
מתוך שמונה ימים מלאים בוינה, 4 ימים הלכנו ברגל ו4 השתמשנו בתחבורה ציבורית. בדקנו ומצאנו שכרטיס 8 ימים הכי התאים לנו, שכן יכולנו להשתמש בו שנינו - מחתימים יומיים בנסיעה הראשונה לאותו יום, ואין חובה להשתמש בו בימים רציפים.
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהטיפ חשוב שהעלה אורן:
בתחנת מיטה, אפשר לעשות צ'ק אין, ולהשאיר את המזוודות, שיעלו ישר למטוס ולהתנייד קלילים ביום האחרון של הטיול. זה טוב כמובן רק למי שנוסע באוסטיירן וב-CAT.
לא התאים לנו כי חוץ מהמזוודה הגדולה היה לנו טרולי נוסף קטן ואותו היה צריך להשאיר איפושהו.... אז השתמשנו בשירותי המלון המקסים שלנו.
עוד מילה קטנה על המלון - המיטה היתה מפנקת ברמות! אין דברים כאלה! אני מתגעגעת עכשיו לפוך שלהם, כועסת על עצמי שלא קניתי כזה שיהיה לי לכל השנה....
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה ברוכה השווה!
מעניין לקרוא את זווית הראייה שלך
ולראות את התמונות היפיפיות מוינה
-
וינה יפייפיה ושקטהנו, אם היתה לך מיטה נהדרת ופוך מפנק, וגרת שמונה ימים קרוב לרובע המוזיאונים ולאזור ספיטלברג - זה נשמע כיף אדיר.
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה, העיתוי שלך מושלם!
בעוד שבוע בדיוק אנחנו שם - לארבעה לילות בלבד, אמנם, אבל גם על זה אני מברכת.
הצחקת אותי עם המלון - אתמול ביטלתי אותו.... הזמנתי אותו כבר לפני שבוע (יחד עם עוד כמה פוטנציאליים) ובסוף החלטתי שמעבר לגימיק הוא לא מתאים לנו. אבל העיצוב שלו מדליק! אמבטיות ישיבה אציליות על המרפסת ואבזור שכאילו ירד מתמונות הקיר? מישהו עשה שם עבודה מאד מיוחדת!
מחכה להמשך הסיפור שלך, בתקווה שהוא יגיע לפני סוף השבוע

נעה