איבדתי את הצפון..
-
אז עכשיו, כשכבר כואבות העיניים, ויש לי בליל של מידע במוח, אני מרגישה בשלה לשאול כמה שאלות..
אנחנו זוג, שמתכנן טיול בין סוף ינואר לפברואר, ומתחילים אותו בצפון. יש לנו ארבעה וחצי ימים (מגיעים ברביעי בלילה לצ'אנג מאי ועוזבים במהלך יום שני בשבוע שאחרי..)
יש מספר דברים שנרצה לעשות, ואשמח לעזרה והכוונה מבחינת קרבת האטרקציות והאתרים אלו לאלו, דרכי הגעה, המלצות (לשני הכיוונים), מה אפשר "להכניס" ביום אחד ולצערי על מה צריך לוותר כי זה לא מסתמן שיתאפשר לעשות את הכל..
פתוחים לכל ההצעות: לשכור רכב, קטנוע, טוקטוק, אוטובוס, דרקון מעופף, עם/בלי מדריך, מאורגן (פחות בא לנו אך עדיין אופציונאלי), אז ככה:
1. דוי סוטפ, גן החיות, והספארי (לילה) – למיטב הבנתי, קרובים זה לזה ואת כולם ניתן לעשות באופן עצמאי (לא כטיול מאורגן).. ריאלי לעשות את שלושתם ביום אחד?
2. דוי אינטנון – יש אפשרות לעשות באופן פרטי או רק מודרך? כמה זמן רצוי להקדיש לפארק?
3. - Flight of the gibbon נשמע שהם הכי מומלצים בענייני אומגות, כך הדבר או שזה עניין של מיתוג? כמה זמן בערך נמשכת הפעילות?
4. טיול טרקטורונים – מומלץ? יש משהו שמייחד אותו מכל טיול טרקטורונים אחר?
5. חוות פילים – מצאנו שלוש חוות עם הפרשים די גדולים במחיר, אך נשמע כי הן מציעות את אותו הדבר: Patara, Elephant netural park, Elephant netural home, יש למישהו המלצה של אחת על פני האחרת?
6. ממלכת הטיגריסים – האם זה עוד אחד מהמקומות שמסממים אותם עד עילפון? אם לא, (ממש ממש מקווה שלא!!) כמה זמן זה מצ'אנג מאי? האם ניתן להגיע לבד? וכמה זמן מומלץ להקדיש לזה?
7. טיול יום לצ'אנג ראי – המקדש הלבן וגני המלכה, שוב, יש אפשרות לבצע את הטיול באופן עצמאי או שכדאי להצטרף למשהו מאורגן?
8. שוק לילה/שוק סופ"ש/כפר האומנים – מתי שיהיה זמן וכוח, אין צורך מבחינתנו "לשריין" לזה מקום בלו"ז..

9. קורס בישול תאילנדי
*אני יודעת שניתן לעשות קורס בישול ואומגות בבנקוק ובחלק מהאיים אליהם נגיע בהמשך.. אבל ההמלצות החמות הן לעשות את זה בצ'אנג מאי.. אז נראה לי שאם כבר לוותר על משהו זה יהיה על זה.. למישהו יצא לעשות אומגות בבנקוק? המלצות?
*דבר נוסף, אנחנו לא מעוניינים לקחת חלק בפעילויות שקשורות להתעללות בבעלי חיים אז אם משהו מכל מה שציינתי פה, נחשב ככזה, אשמח לדעת.
תודה מראש לכל הסבלנים והסבלניות
! -
איבדתי את הצפון..מבחינת האומגות של FLIGHT OF THE GIBBON המסלול המומלץ יותר הוא בצפון תאילנד מכיוון שהוא מכיל את האומגה הארוכה ביותר בתאילנד 800 מ'
ביציאה מבנגקוק המסלול יחסית זהה אך האומגה הארוכה ביותר היא בסביבות ה300 מ'
-
איבדתי את הצפון..1. דוי סוטפ, גן החיות, והספארי (לילה) – למיטב הבנתי, קרובים זה לזה ואת כולם ניתן לעשות באופן עצמאי (לא כטיול מאורגן).. ריאלי לעשות את שלושתם ביום אחד?
אפשר לטייל בדוי סוטפ וברחבי העיר (מקדשים, אמנים וכו') כיום שלם ובלילה להצטרף לסיור בספארי (ספארי לילה).
את הסיורים הנ"ל בעיר וסביבתה ניתן לארגן באמצעות סוכני נסיעות או באופן אישי מול נהגי ה - Songtaew (מונית טנדר) המסתובבים ברחבי העיר. חלקם כבר מגיעים מוכנים להסעת התיירים לאטרקציות השונות.
2. דוי אינטנון – יש אפשרות לעשות באופן פרטי או רק מודרך? כמה זמן רצוי להקדיש לפארק?
יש אפשרות לבצע את הטיול בשמורה באופן פרטי, אולם היתרונות בסיור מודרך הינם ברורים.
הטיול בשמורה, לרבות הנסיעות, אורך כיום שלם, כאשר למיטב ידיעתי ישנם טיולים למס' ימים.
3. - Flight of the gibbon נשמע שהם הכי מומלצים בענייני אומגות, כך הדבר או שזה עניין של מיתוג? כמה זמן בערך נמשכת הפעילות?
מיתוג הוא תמיד שם המשחק. אני יכול להמליץ על אתר Zipline Chiangmai שבמחוז Mae Taeng. אגב, לא רחוק מאתר זה ישנם מקומות מעניינים לבקר בהם.
4. טיול טרקטורונים – מומלץ? יש משהו שמייחד אותו מכל טיול טרקטורונים אחר?
לא מכיר, אולם ברור שכדאי לקחת בחשבון את נושא הביטוח, קרי פוליסת הביטוח הרפואי מהארץ. לאדם שאין ברשותו רישיון בין לאומי המתאים לנסיעה על כלי הרכב עליו הוא מבקש לסוע, פוליסת הביטוח אינה תקפה על כל המשתמע מכך.
5. חוות פילים – מצאנו שלוש חוות עם הפרשים די גדולים במחיר, אך נשמע כי הן מציעות את אותו הדבר: Patara, Elephant netural park, Elephant netural home, יש למישהו המלצה של אחת על פני האחרת?
חובה לברר האם בחוות הפילים הללו מתבצעת התעללות בפילים ובעלי חיים אחרים.
איני מכיר את כל שמות החוות שנקבת בהם, אולם לדעתי חוות Patara הינה חווה להצלת פילים, קרי בוודאות לא מתקיימת בה כל פעילות התעללות בבע"ח.
6. ממלכת הטיגריסים – האם זה עוד אחד מהמקומות שמסממים אותם עד עילפון? אם לא, (ממש ממש מקווה שלא!!) כמה זמן זה מצ'אנג מאי? האם ניתן להגיע לבד? וכמה זמן מומלץ להקדיש לזה?
לא הייתי במקום זה, אולם מה דעתך? לדעתי אין טיגריס "נחמד" בטבע. כולם חיים על מנת לעשות את מה שנועדו לעשות.
סביר להניח שטיגריס שחי בשבי, עובר מניפולציות לא טבעיות.
7. טיול יום לצ'אנג ראי – המקדש הלבן וגני המלכה, שוב, יש אפשרות לבצע את הטיול באופן עצמאי או שכדאי להצטרף למשהו מאורגן?
בוודאי שניתן לצאת לטיול זה באופן עצמאי, אולם היתרונות של טיול מודרך ברורים.
8. שוק לילה/שוק סופ"ש/כפר האומנים – מתי שיהיה זמן וכוח, אין צורך מבחינתנו "לשריין" לזה מקום בלו"ז..

עניתי על הנושא הזה בשאלה הראשונה. ניתן לשלב סיורים בשווקים, כפרי אמנים, דוי סוטפ וכו' ביום אחד.
9. קורס בישול תאילנדי
מה השאלה? יש מגוון עצום של קורסי בישול, החל מיום אחד ועד שבוע ויותר.לסיום, אני ממליץ לכם להיכנס ולקרוא את הבלוג שלי, כאן באתר למטייל, שמכיל תיאור מפורט של טיול בצפון תאילנד. יתכן ותמצאו בו תועלת.
-
איבדתי את הצפון..תודה על התשובות המפורטות!!
שאלה לנדב, הזכרת את "היתרונות הברורים" לסיור מודרך, אולם לי הם לא מאוד ברורים.. יותר מהנה? יותר מסודר? חיסכון בזמן? בכסף?
ממה שיצא לי לראות, סיורים מאורגנים או מודרכים כוללים בתוכם אטרקציות "למילוי חורים בלו"ז".. אין לנו הרבה זמן בצפון ולכן אנו מנסים להימנע מסיטואציה של בילוי במקום שאנחנו לא באמת רוצים להיות בו..
יש כל כך הרבה מה לעשות בצפון, והזמן שלנו מוגבל - אני מחפשת דרך בה נוכל לחוות כמה שיותר מהדברים שאנחנו רוצים בלי להגיש שאנחנו רצים ממקום למקום, אחרי הכל, זו עדיין חופשה

-
איבדתי את הצפון..הי
אני חושבת שבמקרה הזה לכי על טיול ג׳יפים של 3 ימים. חפשי חברה שמשלבת הרבה אטרקציות. תראי הרבה יותר דברים מאשר אם תטיילי לבד, ויום נוסף תעשו אומגות
עשינו אומגות במקומות חצי מחיר באותה איכות. לדוגמא מה שנדב הציע. המקום יחסית מאוד יקר. אגב, אם אתם הולכים לשם תלכו דרך הבית מלון או סוכן זה יהיה הרבה יותר זול
היינו, לא ממליצה. בעיני הם מסוממים. אני לא הסכמתי להכנס, בעלי נכנס עם הילד. זה מאוד יקר! 600 באט לטיגריס מגיל מסוים, 2000 באט לכל הגילאים ואני חושבת שזה לא הטבע שלהם. טיילתי באפריקה, ראיתי אריות חופשיים, אבל בחיים לא נמרים. תמיד אמרו לי שאריה רעב לא טורף, אבל נמר אי אפשר לשלוט עליו זה לא חיה שניתנת לאילוף
שוק לילה - אפשר להגיע לילה אחד. בעיני לא הרשים אותי. בכלל אני לא מבינה מה אנשים מתלהבים בקניות בתאילנד. אפשר לקנות מזכרות במחירים זולים וזה הייתי ממליצה. בגדים? חכי לסוף עונה בחנויות בישראל, האיכות שם גרועה! תקני חולצה ב10 שח, אבל אותו דבר תקבלי בסוף עונה בפוקס ישראל. בניו יורק קניות זה קניות..
כפר האומנים
תוותרו על זה. בעיני יותר למשוך תיירים לקנות מאשר מפעם בפועל. המקום היחיד היפה היה המשי שראינו תולעים וכו. אבל לא הייתי טורחת אלא אם זה על הדרך בשביל הנהג
תהנו מלא!
-
איבדתי את הצפון..אצטרף לתגובות פה.. כי לא ענו לי באשכול שפתחתי..
אפשר טיול ליומים עם קבוצה שמאפשרת טיול כזה:
http://i.gyazo.com/497451b4b2401771fe31f1633f43759a.png
או
http://i.gyazo.com/bdc3f29eaf93a4e97d5af841cd62e954.png
הטיול של ה3 ימים הסטנטרדי לא אהבנו כי יש שם הרבה מקומות שלא בשבילנו ואנחנו גם די לחוצים בזמן
תודה רבה! -
איבדתי את הצפון..אנחנו רוצים לנסוע זוג ו שלושה מתבגרים בחגי ספטמבר. לכולם חוץ ממני זה פעם ראשונה בתאילנד,נניח מראש השנה לסוכות - 20 יום.
איך היית מחלק את הטיול?