מרחקי נסיעה בהודו
-
היי לכולם!
אני נוסעת בקרוב להודו ורציתי לשאול על מרחקי נסיעות והדרך שבה אפשר ליסוע.אני מתכננת מסלול בדרך הבאה:
דלהי-רישיקש
רישיקש-מנאלי
מנאלי-דהרמסללה
דהרמסללה-ג`ייפור
ג`ייפור-פושקר
פושקר-אגרה
אגרה-דלהי
מה המרחק בין כל מקום שציינתי מבחינת זמן נסיעה?
מה דרך הנסיעה?באיזה מסלולים זה אוטובוס ובאיזה רכבת?
יש נסיעות לילה?מה העלות בערך לנסיעה במחלקה טובה?
תודה תודה!!! -
מרחקי נסיעה בהודו:Reחפשי בלונלי פלאנט, הכי טוב.. -
כן אבל אני רוצה לקנותאותו הכי קרוב לטיול למקרה שתצא איזושהי מהדורה חדשה.
ואין כמו לשמוע את זה מהאנשים שעשו את זה לאחרונה...על הקו הזה אני מניחה שנסעו לא מעט. -
יעל זו חברה שלי שנוסעת איתיוהיא רשמה גם הודעה לא ידעתי שהשם נשאר אם לא מחליפים באתר...בכל מקרה יש למישהו תשובה? -
מרחקי נסיעה בהודו:Reאת מרבית הנסיעות עשיתי באוטובוס, וזה המידע שיש לי, מניסיוני:
דלהי-רישיקש זו נסיעת לילה. למען האמת מגיעים לפנות בוקר, כך שזה לא ממש לילה שלם. האוטובוס לא מגיע בדיוק למקום ויש לקחת ריקשה לנסיעה של כחצי שעה, עד לגשר אותו חוצים ברגל (או שלנים באיזור שלפני הגשר, שם גם ממוקם בית חב''ד).
מנאלי-דהרמסלה זו גם נסיעת לילה, יוצאת מדי ערב. באופן יחסי, נסיעה קלה.
אגרה-דלהי - את הנסיעה הזו נסעתי ברכב פרטי עם חבר הודי וטיבטי ולקח לנו כחמש שעות, אם זכור לי נכון.
יש אפשרות להגיע לשם גם ברכבת, אוטובוס וגם לשכור ג`יפ.
בסך הכל, כשמתרגלים לנסיעות הן יכולות להיות נסבלות. כמובן שלעיתים יש עיכובים כאלה ואחרים (עצירות לא ברורות של הנהג, פנצ`ר או תקלה אחרת) אבל בסך הכל, אני אישית, מאוד אהבתי את הנסיעות האלו.
אם נוסעים בתקופה הקרירה, אז כדאי לקחת משהו ארוך וחם לנסיעה, כי למרות שחם ומחניק כשיוצאים מדלהי, כשעולים לצפון (מנאלי או דרמסלה) נהייה קריר, ואז התיק כבר בתא המטען..... כדאי לקחת גם משהו לשים מתחת לראש כי אין משענת נוחה לראש. דיסק מן או MP3, בטריות, מים, נייר טואלט או מגבונים, משהו לנשנש בדרך ו...זהו.
תהנו!
ישראלה גזית
ייעוץ טיולים למזרח הרחוק -
הנחמד בהודו הוא......שאתה יודע מתי אתה יוצא לדרך , אך אתה אף פעם לא יודע מתי תגיע , כך שאת כול הזמנים שתקבלי כאן קחי בעירבון מוגבל . מה לעשות , זאת הודו (-:
שווה תמיד לבדוק שם על אפשרויות ההגעה . לדוגמא , ישראלה ציינה הגעה לרישקש מדלהי בנסיעת לילה אך ניתן גם להגיע בבוקר/צהריים בשילוב של רכבת והמשך באוטובוס .
לאגרה ניתן להגיע ברכבת המהירה שיוצאת ב06:00 מדלהי וכו`
כך ששווה לבדוק את האפשרויות ולהחליט לפי הזמן/תקציב/רצון.
טיול מהנה . -
מרחקי נסיעה בהודו:Reדלהי-רישיקש - בערך 8 שעות
רישיקש-מנאלי- נסיעה קצת מטורפת נראה לי... יכול להיות שיש דרך קצרה יותר. מה שאני מכירה זה מרישיקש לבונטר (12 שעות אם אני זוכרת נכון) מבונטר לקסול (שעה) קסול למנאלי (משהו כמו 5 שעות). תבררי לגביי רכבות.
מנאלי-דהרמסללה - תצטרכי לרדת ממנאלי לבונטר (6 שעות?) ומשם לדהרמסאלה (עוד 5 שעות בערך).
דהרמסללה-ג`ייפור - טרוף!!! אני נסעתי מאודייפור לדהרמסאלה בנסיעה אחת וזה לקח לי 36 שעות (!!!!) תחשבי שוב. אם יש לך קצת זמן מיותר תעצרי איפשהו בדרך. אם את לא ממש ממש חייבת אל תעשי את הנסיעה הזאת רצוף. אל. אל!!!
ג`ייפור-פושקר- בערך 3 שעות
פושקר-אגרה- 10 שעות
אגרה-דלהי- 5 שעות
אבל זאת הודו. סאב קוץ` מילגה. הכל אפשרי... קחי את הזמנים בערבון מוגבל מאד.
אני נסעתי בהודו בעיקר באוטובוסים. יש באוטובוסים הטובים אפשרות לסליפר- ואז פשוט לוקחים נסיעת לילה, הולכים לישון בסליפר וקמים למקום חדש. (יש הרבה שמעדיפים את הרכבות. אני פחות אהבתי אותן)
המחירים משתנים בהתאם למרחק ולביקוש
תהנו המון!!