מה אתם אומרים על רומניה?
-
היי, אני סנוברודיסט מתחיל (עכשיו השנה השנייה), שנה שעברה הייתי בשפינדלרוב מלין בצ'כיה ונהנתי אבל היו מעט מסלולים למתחילים וחלקם בכלל לא נפתחו.
השנה חשבתי לנסוע השנה לפואיינה בראשוב, רומניה, ולהרכיב חופשה לבד. אשמח לתשובות ממי שהיה ומכיר:
1. מבחינת השלג, אני יכול להזמין לשם חופשה מראש לאזור פברואר? קראתי באיזה אתר שיש שם רק תותח שלג אחד, יכול להיות דבר כזה? ויכול להיות שמגיעים ואין מספיק שלג לגלוש?
2. כמה מסלולים כחולים וירוקים יש שם? ובכלל איזה אתר ברומניה יש בו הכי הרבה מסלולים ירוקים וכחולים?
3. האם יש שם הנחות לסטודנטים מבחינת סקי פס, השכרת ציוד ושיעורים?
4. יש שימוש לרכב באתר סקי, או שהגונדולות הן במרחק הליכה מהמלונות?
5. כמה אמורה לעלות טיסה? ממה שראיתי זה 250-300$, סביר?
6. אשמח לכל טיפ נוסף, גם אם זה דיס המלצה על רומניה.
תודה!
-
מה אתם אומרים על רומניה?ביזבוז כסף מי שנוסע לרומניה/בולגריה/צ׳כיה. ״תגרד״ עוד כמה € וסע לצרפת/איטליה/אוסטריה ותהנה ולא תיסבול.
-
מה אתם אומרים על רומניה?אתה מבין כאשר אתה אומר תגרד עוד כמה יורוים אתה מתכוון לעוד איזה 400 עד 500 אם לא יותר ושזה לא מעט בכלל, והבחור הינו מתחיל אז לנסוע לאתרים גדולים באירופה עם קילומיטרז מעל 150 ק"מ לא רלוונטי כיוון שהוא לא ינצל את האתר ולכן מומלץ דווקא כן לנסוע לאתרים במזרח אירופה והפעם לבולגריה לבנסקו שהינו אתר בעל 70 ק"מ בהשוואה לצ'כיה שיש שם איזה 38 ק"מ של מסלולים ובנסקו זה אתר שמיועד למתחילים+בינוניים במחירים שפויים לכול כיס.
בנוסף רצוי להזמין כרטיסים בסוף ינואר תחילת פברואר על מנת להיות בטוחים שכול המסלולים פתוחים.
-
מה אתם אומרים על רומניה?בתור מתחיל אין לך סיבה "לבזבז" (אם להשתמש בשפת הטוקבקים של ארי) עוד כסף ולנסוע לאתר יקר במערב אירופה כי בכל מקרה לא תנצל את כל מאות הקילומטרים שם וסביר להניח שתתרכז רק באיזור של המסלולים הקלים.
אם מפריע לך מיעוט המסלולים שהיו זמינים בצ'כיה, אז כנראה שאתה כבר עברת את המכשול הראשוני בלימוד ואתה כבר יודע לגמוע מסלולים.
האתר ברומניה לדעתי לא יותר גדול מצ'כיה ומהווה ירידה ברמה ולא עליה.
בנסקו בבולגריה הוא נראה לי אתר יותר מתאים בשבילך בגלל שיש שם מגוון גדול יותר של מסלולים וגם אפשר לקחת הדרכה אישית ברמה גבוהה ובזול שתקדם אותך עוד יותר. אנדורה היא אופציה נוספת קצת יותר יקרה עם עליה משמעותית בגודל האתר.
אנחנו היינו בבנסקו ובאנדורה ומאוד נהננו. בכל מקרה כמו שכתבו מעלי כדאי לך ללכת מסוף ינואר עד השבוע הראשון של פברואר, כי אז יהיה יותר שלג וגם תתחמק מהעומס ומהמחירים של החופשות של האירופאים.
-
מה אתם אומרים על רומניה?היי,, לפני שנתיים היינו בצ'כיה ושנה שעברה נסענו לפויאנה ברשוב ברומניה. השנה מתכננים לנסוע לבולגריה. אנחנו משפחה עם שני ילדים וכל חופשה אנו מרכיבים לבד. אז כך. שנה שעברה היינו בפויאנה באמצע ינואר, ולא היה שלג בכלל, כלומר בכלל. בחוץ היה פלוס 12, מלונות היו ריקים, מקומיים היו מיואשים. למרות המצב היינו נחושים לגלוש. סך הכל היו שלושה מסלולים פתוחים, כולם עם שלג עשוי, כמובן. שכבת השלג בכל שלושת המסלולים הייתה בהחלט סבירה, השלג היה לאורך כל המסלולים. אני ראיתי לפחות 4-5 תותחים. סנואובורדיסטים לא ראיתי בכלל. כל המלונות נמצאים במרחק הליכה מהמעליות. מעליות עצמן חדישות ונוחות. מסעדות טובות אין... את הכרטיסים לקחנו ב wizz, עלה בסביבות 100 יורו
-
מה אתם אומרים על רומניה?דבר חשוב שכחתי... היה לנו מדריך משגע, יוצא דופן, מעולה רמות אחרות בשם ג'ורג. הייתה לו הסמכה בינלאומית, אנגלית מצוינת, כישרון ענק. שילמנו לו משהו כמו 300 ש"ח לשעתיים ביום, בפועל היו היה איתנו 3 שעות, הוא גרם לנו להתאהב בסקי. אני מאמנה אילולא המצב העגום באתר, לא היינו זוכים במדריך כזה.
-
לניסנהכמה (בערך) קרובים המלונות למעליות?
תודה על דווח מעניין מאתר פחות מוכר.
עמר.
-
לניסנהשהיינו המלון די מרוחק מעליות, במרחק של 10 דקות הליכה ניחוחה. המעליות היו סגורות בגלל מזג האוויר האביבי, אז המדריכים לקחו אותנו למעלית אחרת ברכב, מרחק נסיעה כ - 3 דקות בערך. בניגוד לשפלינדרוב מלון בצ'כיה, ששם העירייה עצמה נמצאת רחוק מהאתר, בפויאנה, מעליות נמצאות בתוך העירייה עצמה.