טסים לסקוטלנד
-
הי.
בעלי ואני רוצים לטוס לשבועיים לסקוטלנד ולא יודעים מאיפה להתחיל. הטיסות נוחתות בגלסגו אז משם נתחיל. השאלה היא לאן הכי כדאי להגיע, כמה זמן להקדיש בכל מקום, מה הדרך הכי טובה להגיע מעיר לעיר ועוד ועוד

אם יש למישו כמה טיפים והנחיות ראשוניות אנחנו מאד נשמח!
-
טסים לסקוטלנדהי אריאלה,
כדאי שתתני עוד כמה פרטים כמו עונה (מתי טסים?) וסוג הטיול (מה אתם מחפשים? טבע, ערים, עיירות, מסלולי הליכה וכו)
את מוזמנת לקרוא בבלוג שלי על הטיול שעשיתי בסקוטלנד בחגים (סוף ספטמבר 2014), אבל אני מטיילת עם דגש על טרקים אז לא בטוחה שזה הכיוון...
בגדול סקוטלנד היא קצת ערים (אדינבורו מקסימה בעיני! שווה יומיים בשקט; בגלאזגו רק חלפתי לכמה שעות והתרשמתי שהיא פחות "שווה"; קל להתנייד בינהן ברכבת) והרבה טבע - גבעות והרים נמוכים, אגמים ונהרות ונחלים; הרבה איזורים חקלאיים; יערות ואחו... איים פראיים, טירות, עיירות חינניות וכו'
אפשר להתנייד בתחבורה ציבורית (רכבות, אוטובוסים) ואפשר ברכב או... ברגל. הכל תלוי בכם!
-
טסים לסקוטלנדתודה על המידע!
אנחנו רוצים בתחילת מאי. כן נוף וטיולים וכאלה אבל לא טרקים של כמה ימים, יותר בכיוון של B&B בסוף היום.
אנחנו כמובן רוצים גם להגיע לסיורי הוויסקי ולפאבים. יש גם את משחקי ההיילנד שנראה ממש מגניב. זה הכיוון בגדול - גם ערים, גם טבע, גם עיירות, גם נופש, וגם הליכה אבל לא משו שיקח יותר מיום. שינה בשטח זה לא ככ הקטע שלנו...
אני יכולה לינק לבלוג שלך?
-
טסים לסקוטלנדלינק לבלוג שלי, הפוסט של תאור המסלול אחרי הטרק (התחלתי בטרק של שישה ימים): סקוטלנד של אחרי הטרק. את כמובן יותר ממוזמנת לקרוא את כל הפוסטים אבל הרוב זה כאמור טרק.
לאור מה שכתבת, אני חושבת שטיול עם רכב מחוץ לערים יהיה הכי מתאים עבורכם אבל אני לא יכולה לסייע עם מסלול כי הטיול שלי מאוד שונה.
בטוחה שאחרים יעזרו, כמו כן יש כאן בטיפים מסלולים עם רכב בסקוטלנד. תריצי חיפוש. כנ"ל בבלוגים. פשוט תרשמי סקוטלנד בחיפוש ותסנני כבר שם.
בכל מקרה ממליצה מאוד להשאיר יומיים לאדינבורו (שם ממש אין צורך ברכב).
בהצלחה!!! סקוטלנד נהדרת ובמאי הפריחה אמורה להיות בשיאה
תמונות מאדינבורו לסיום (Calton Hill):
-
טסים לסקוטלנדאנחנו נסענו בזוג ושכרנו רכב. נדמה לי שזה היה משהו בין שבוע וחצי לשבועיים.
שכרנו את הרכב באדינברו ומשם נסענו במסלול מעגלי:
לוך למונד, הר בן נביס, האי סקיי, משם לאגם לוך נס וחזרה לאדינבורו, שם שהינו יומיים. אני מקווה שלא שכחתי אף מקום.
הטיול היה בעיקר בדרכים ועצרנו ברוב הימים לטיולי יום רגליים.
כתבתי טיפים על הרבה מסלולים, וכולם מהאתר הזה:
http://www.walkhighlands.co.uk/lochlomond/duncryne.shtml
וגם עוד לא מעט טיפים על דברים אחרים.
אני תכננתי את הטיול לפי הטיפים באתר. ואם היה לי יותר זמן הייתי מצפינה יותר.
דבר אחרון, צריך לזכור שזה לא קל לנהוג בצד שמאל ולוקח קצת זמן להתרגל.
-
טסים לסקוטלנדהיי אריאלה
אנחנו טיילנו בסקוטלנד הקייץ עם 2 בנותינו-
הטיול היה ברכב שכור, התחלנו באדינבורו4 ימים
כלל גם טיולי חוץ, גלאזגו-3 ימים נהנו מאוד.
האי סקיי -3 ימים
אינברנס-יומיים
ואדינבורו -4 ימים.
התחלת הטיול הייתה באגמי לייק דיסקריק נחתנו מישראל במנצ'סטר,
וסיום הטיול היה שבוע בלונדון - טסנו מאדינבורו ללונדון.
-
טסים לסקוטלנדהיי אריאלה,
אנחנו טיילנו בסוף מאי-יוני 2012 שבועיים עם 2 ילדות קטנות.
מצרף לך את סיפור הטיול שלנו להתרשמות וקבלת רעיונות.
טיפ חשוב: בתקופה הזאת יש המון יתושים שדי מעיקים (את עוד תקראי על כך בסיפור שלנו) כדאי להגיע לשם מצוידים בדברים להגנה מפני יתושים.
רובי
-
טסים לסקוטלנדהמסלול שלי יומיים אדינבורו יומיים אינברנס יומיים האי סקאי יומיים ליד גלזגו לוך למונד