.UP! HIGHCOST
-
שלום לכולם,
כרטיסי טיסה לבודפשט יש, אחרי התלבטות ארוכה של לקנות בWIZZAIR או בUP! למרות שהמחיר היה זהה בחרנו באפ כי ויזאיר עשתה "קטע" עם ביטול יעדים וטיסות ברגע האחרון וגם אפ זה "הכי בבית בעולם" לא ככה?
אז עם הכרטיסים הזמנו תיק לבטן המטוס בשני הכיוונים ב 20$ ואחרי שהתברר שהמחירים הולכים לעלות וגם כנראה לא יספיק לנו 23 קילו החלטנו להוסיף עו מזוודה בחזור במחיר ה"ישן"
אך הפעם שמתי לב לחוק שאפילו לא חשבתי יכול להיות כזה,
"גודל מזוודה מרבי: סה"כ 158 ס"מ (רוחב+אורך+עומק)" מדדתי את המזוודה שלי זה יוצא 82X54X29 =170ס"מ
עם המיזוודה הקשיחה של סמסונייט טסטי כבר לא פעם אחת ואף פעם לא מדדו אותו.
הקנס על חריגה מהמידות לתיק שהולך לבטן המטוס הוא 100$
אז רציתי לשאול האם מישהו נתקל בזה שבדלפק של אפ מודדים מזוודות עם סרגל?
אם אפ יחליטו לסחוט ממני 100$ על הקישקוש הזה אז אני מחרים את הטיסה ומתוך פרינציפ אטוס עם מתחרות אפילו אם זה יעלה לי יותר.
-
.UP! HIGHCOST1. אין לי תשובה לשאלתך.
2. גם אל על (בעלת הבית של UP!) ביטלו קו לפטרסבורג החל מ-18 בינואר.
3. ב-WIZZAIR אפשר לשלוח מזוודה של 32 ק"ג ובגודל העולה על 100X100X100 ס"מ.
4. בפעם הבאה קח אתך את המזוודה הזאת:
-
.UP! HIGHCOSTכן ראיתי את המזוודה ממש מגניבה

-
.UP! HIGHCOSTהיי ויטאלי,
אני חושב שכדאי שיהיה לך משהו רציני ביד יותר מאשר תשובה בפורום, כי באמת ובתמים יכתבו לך שלא מדדו ולא שקלו ואתה תהיה הנוסע הראשון שבא לא טוב בעין לנציג של אלעל בחו"ל ואז לא תעזור לך הכוונה הטובה או הרצון הטוב של אנשי הפורום.
שתהיה נסיעה טובה!
-
.UP! HIGHCOSTREEF אתה צוק ואני מבין אותך לגמרי זה בדיוק כמו שיש שאלות על מידות בויזאיר או באיזיגט ושם יותר קל לבקר את זה עם כלובי ברזל, אבל כאן אני לא מבין אם הם באים עם סרגל ומודדים בדלפק את המזוודה.
בכל מקרה התקשרתי לאפ ונציג שלהם אמר שכן יכולים ללמוד מי שלא בא להם טוב בעין ושהמזוודה שלו נראת יותר מדי גדולה, ואז שאלתי מה יכולים לעשות אם היא גולה בכמה ס"מ הוא אמר שהוא לא יכול לענות על זה ושזה תלוי במה שיחליטו לעשו הפקידים בדלפק.
נקראה כמו עוד ניסיון "לחלוב" כמה מאות שקלים ולהוציא את החשק בלהשקיע כסף בחברה ישראלית
-
.UP! HIGHCOSTויטאלי
תודה רבה, הזמנו טיסות ב UP ועל גודל הכבודה לבטן המטוס לא חשבתי שיש
הגבלת גודל.
מצריך בדיקה דחופה בבית.
דרך אגב. למי שרוצה לטוס עם צ'לו

נוסעים עם כבודת יד החורגת מהמידה או המשקל המותרים
כדוגמת צ'לו, ומבקשים להטיסו בתא הנוסעים, יידרשו לרכוש עבורו מושב נוסף.
-
.UP! HIGHCOSTבארץ אני יכול לומר לך, הייתי לוקח הסיכון, אבל בחו"ל החברה שנותנת שירות זו חברה מקומית לרוב ואיתם לך תדבר כמו שאתה מדבר בבית...
-
.UP! HIGHCOST -
.UP! HIGHCOSTאיפה מודדים?
אף פעם לא ראיתי בדיקה כל שהיא למידות חוץ ממשקל?
מישהו מכיר?
-
.UP! HIGHCOSTדובי, ואם אני צריך לקחת איתי קונטראבס, אצטרך לשלם עבורו 2 מושבים נוספים?
-
.UP! HIGHCOSTלגבי הצ'לו זה דווקא סוג של הגיוני.
איפה נראה לך שאפשר להכניס אותו בלי לקנות מושב?
מתחת לכסא? בתאים למעלה?
-
.UP! HIGHCOSTעוד לא ראיתי שמודדים מזוודות שנכנסות לבטן המטוס. יש עניין של משקל וזהו.
כנראה שהם שמו את זה בשביל לעצור חכמולוגים שמנסים להכניס למטוס ארגז או מזוודה ענקית שלא שוקלים דבר אבל הם ענקיים בגודל.
-
.UP! HIGHCOSTזה נועד לכל מי שרוצה לשלוח ציוד גלישה, סקי, אופניים ושאר חבילות מוזרות שעומדות בתנאיי המשקל, אבל משבשות את ל תכנית ההעמסה לבטן המטוס.
-
.UP! HIGHCOSTלציוד ספורט לסוגיהם יש בכל החברות תעריפים מיוחדים.
היתה תקופה באל על שאופניים אפשר היה להעלות לבטן המטוס בחינם.
-
.UP! HIGHCOSTאז אני מבין שאף אחד לא נתקל בתופעה של "דייל עם סרגל" בדלפקים של חברות תעופה ?
תודה לכולם.
-
.UP! HIGHCOSTאני לא נתקלתי, מצד שני לא טסתי מעולם עם אפ.
רוצה לדעת מה אני הייתי עושה?
היות ולא מדובר על משהו שהוא חריג ויוצא דופן בקנה מידה שדוקר את העין, הייתי לוקח הסיכון. אבל זה אני וזו ההתנהלות שלי. לכל אחד החשבון שלו.
-
.UP! HIGHCOSTתודה REEF וזה אכן מה שאני רוצה לעשות, אם יתחילו למדוד את המזוודה עם סרגל אז יהיו פה תמונות של הדייל המאושר

עד אז יש עוד שבועיים.
אם על 10ס"מ חריגה אני אשלם 100$ אז זה אכן פעם אחרונה שלי עם אפ ובכלל לדעתי בפעם הבאה אני אשקול יותר לחיוב חברות אחרות גם אם יהיו טיפה יקרות יותר.

-
.UP! HIGHCOSTויטאלי,
לא יכולה להבטיח איך יהיה בטיסה שלך. אתמול חזרנו בטיסה של אפ מפראג. ממש לא בדקו את גודל המזוודה, רק משקל. לנו ממש לא עשו סיפור מגודל או משקל המזוודות. היינו 4 עם מזוודה אחת גדולה שהזמנו, ו 4 מזוודות קטנות. כולן היו בגודל המתאים, אבל לא חילקנו נכון את המשקל, חלק שקלו 9-10 ק"ג. המשקל המאקסימלי אמור להיות 6 ק"ג, ממש לא עשו לנו בעיות. זה לא אומר שזה מה שקורה כל פעם, אבל גם הלוך, גם חזור, אף אחד לא היה קטנוני איתנו בעניין הזה, אפילו נתנו לנו לשלוח את המזוודות הקטנות לבטן המטוס (לא להיסחב איתן בשדה התעופה), מכיוון שהם ידעו שתהיה בעייה של מקום בתאים במטוס.
מציעה לך בכל מקרה לקחת מזוודה בגודל המתאים, אם היא תהיה גדולה מדי, סביר שאם תמלא אותה, גם המשקל יהיה גבוה מדי. אם אתה יכול להשאיל מזוודה בגודל המתאים - עדיף.