ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכב לשמונה?

פורום צפון אמריקה
    8
    38
    12826
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • israelimom
      israelimom נערך לאחרונה על ידי

בלי שום קשר - בטוחה שרוצים רכב ל-8?

דורבן! תודה! חיזקת אצלי גם את החשק הרב לנהוג בכזה רכב וגם את ההבנה שהוא קטן לנו מדי בהרכב של שמונה (ויקר מדי בהרכב של שישה Sad )

אנשיםטובים, אלו בהחלט שיקולים רלבנטיים. ההרכב הוא כזה שמתוך השמונה, שני זוגות לא מכירים מספיק טוב אחד את השני (זוגות במובן המטאפורי, אחד מהם זה סבא + דוד). הדינמיקה ברכב בהחלט לא ברורה מאליה, אבל אני מאמינה שבאווירת טיול שופעת רצון טוב, נסתדר. חשבתי על זה לא מעט ולדעתי, דווקא הגיבוש החברתי בשעות הנסיעה יכול לסייע לשעות בהן מטיילים ועושים פעילויות מחוץ לרכב. 

אנסה לתאר קצת את מורכבות המסלול מבחינת הנוסעים, כי לא כולם נוסעים ביחד כל הזמן ממילא ואולי יעלו פה תובנות מהמוחות החדים והמנוסים שהתקבצו. חשוב לציין שיש כרגע נעצים ויש אפשרויות. כל נושא השמיניה עדיין לא הוחלט סופית והוא תלוי בין היתר במה שנגיע אליו מבחינת רכבים ולינות. זה מה שיש לי כרגע:

ארבעתנו (הורים + שני ילדים, מנוסים מאד בטיולים) טסים ללוס אנג'לס ב-16 באוגוסט ולוקחים שם רכב. נוסעים איתו לסן פרנסיסקו עם קצת טיולים בדרך וב-21 באוגוסט מגיעים לסן פרנסיסקו (נעץ מסיבות עבודה). 

ממשיכים צפונה, מטיילים שוב ברדוודס ובחוף הצפוני של אורגון ומגיעים לסיאטל ב-29 באוגוסט. כאן אוספים את סבא עמוס ודוד אורי. הטיסות הוזמנו, כך שזה נעץ. הופכים להיות שישה. מכאן, מטיילים במשך חודש ביחד (אל תשאלו לאן, יש לי עשר אופציות בערך כבר ועוד לא הוחלט, אבל יש עוד המון זמן). ב-28 בספטמבר אנחנו מורידים את סבא עמוס ודוד אורי בלאס וגאס משם הם טסים בחזרה לישראל למחרת. אנחנו ממשיכים לעוד שבוע בפורמט של רביעיה ומחזירים את הרכב לפני הטיסה הביתה מלוס אנג'לס ב-4 באוקטובר.

זה מה שיש לי בינתיים וזה כבר חלוט מבחינת טיסות. כלומר, ארבעה מלוס אנג'לס עד סיאטל, הופכים לשישיה בסיאטל, חוזרים לפורמט של ארבעה בלאס וגאס ומחזירים רכב בלוס אנג'לס.

עכשיו, אבא שלי ואשתו רוצים לנסוע גם לטיול בארה"ב (חלק מטיול ארוך יותר שלהם) וחשבנו כולנו שזה יכול להיות מאד נחמד אם גם הם יצטרפו. לילדים תהיה חוויה של לנסוע עם שני סבאים לטיול, מה שנראה לי מאד חביב. ברגע שהם איתנו, אנחנו הופכים לפורמט של שמיניה. הם מאד פתוחים מבחינת איפה ומה והכל בשלבים מאד ראשוניים של חשיבה, כולל בחינת עלויות. בגדול, מתחשק להם לקפוץ גם לילוסטון ואם אפשר, הם ישמחו גם להיות בסן פרנסיסקו כמה ימים. אבל כלום לא חקוק באבן. תודו שאיתגרו אותי יפה בתכנון הטיול blush מזלם שיש לי כבר לפחות דאן ארבע בתכנון טיולים בארה"ב. 

מה שנראה לי כרגע זה אופציה לאסוף את אבא שלי ואשתו אלינו בסן פרנסיסקו. הם יכולים לטוס לסן פרנסיסקו ולהיות שם כמה ימים לפנינו, כדי להספיק לטייל בעיר ואז לחבור אלינו כשנגיע (אנחנו עוברים שם ליום וחצי בלבד, בהם אני בפגישות עבודה וצחי והילדים חוזרים למקומות שהילדים אוהבים בעיר).

לאור העובדה שהרכבים לשמונה כבר יקרים בהרבה יותר מאופציה של מיני-ואן + משפחתית (למעשה, יקרים יותר מאופציה של שני מיני-ואנים!), נראה לי שבאמת נלך על שני רכבים. אולי נחליף קצת מבחינת מי יושב באיזה רכב בשביל הגיבוש החברתי. בפועל, כל עוד הם יטיילו איתנו, זה גם קצת יוריד עומס מהמיני-ואן (נהיה למשל חמישה במיני ואן ושלושה במשפחתית). חשבתי אולי שיצטרפו אלינו למיני-ואן בסן פרנסיסקו, כך נוכל להיות איתם שבוע ביחד באותו הרכב ואז בסיאטל, כשמגיעים הדוד והסבא השני, ניקח עוד רכב בשדה התעופה. הבעיה היא שבמצב כזה, יהיו דמי החזרה בין סיאטל ללאס וגאס (הבנתי שיכולים להגיע ל-300-500 דולר). אם ניקח רכב שני כבר בסן פרנסיסקו, זה יצא כנראה יותר זול (עלות השכרת של משפחתית לשבוע זה פחות משלוש מאות דולר ונחסוך גם דמי החזרה וגם עלות של נהג נוסף כי נשכור בקליפורניה). 

יתרון נוסף בשני רכבים הוא גמישות במסלול. אני עדיין לא יודעת אם נרצה להעביר את המסלול שלנו גם בילוסטון או לא. עם שני רכבים, אבא שלי ואשתו יכולים להתפצל באיזשהו שלב ולנסוע לילוסטון ואז לחבור אלינו שוב בנקודה אחרת. מצד שני, מודה שעדיין נראה לי טיפה חבל לא להיות כולם ביחד באותו הרכב Sad אם היה רכב מספיק גדול במחיר של מיני-ואן + משפחתית, בהחלט הייתי שוקלת בחיוב. נראה לי שפתרו לי את הדילמות עם המחיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

REVIEWS

http://www.feefo.com/GB/en/reviews/America-Car-Rental/?id=40 9668

• israelimom

REVIEWS

וואו, מצאתי באתר שלהם ואן של 11 מקומות של שברולט ב-$76 ליום! זה יוצא כבר ממש אותו מחיר כמו מיני-ואן +רכב משפחתית. כמעט נראה לי טעות. תוהה אם לתפוס אותם במחיר ולסגור, כולל להוסיף $15 לביטוח ביטולים? מקסימום נבטל ונשלם $15 דולר קנס.

Capture.JPG
          • reuben13

לא הייתי מזמין ישירות באתר

הייתי מתקשר ומברר את הכל (נושא הדלק, הביטוחים, ההזתתפות העצמית, הנהגים וכו') לפני ביצוע ההזמנה. את רשמת תושבת ISRAEL ? והייתי גם מתקשר לטראוולג'יגסו לבדוק אצלם, אולי יישווו את המחיר.

• israelimom

רשמתי ישראל, כן. בטארבל ג'יגזו, ההצעות האחרונות שעולות לי בל"א הן רק של דולר ולא של אלאמו.

• israelimom

מי עוד סוכנים של אלאמו בישראל? אלומה? מישהו אחר?

• shai.
                  shai. נערך לאחרונה על ידי

ממסי עושים מחירים מאוד נוחים לאלאמו דרך השירות שלהם.

• reuben13

לא יודע עד כמה יהיה הבדל בין אלאמו לדולר

בגלל שאין להם הרבה רכבים מסוג זה. באלאמו זה טוב כאשר מדובר ברכב עד מיניואן, אז יש מבחר גדול, אבל רכב כזה לא ראיתי הרבה כאלה במגרשי החברות, אם בכלל (אם תשכרי רכב כמו שברולט אקספרס, צריך לוודא שיהיה ברשותם רכב כזה לפני ההגעה לשדה, להימנע מהפתעות לא נעימות).

ועם אלאמו גם אלומה ישראל, גם אופרן, גם ממס"י וגם AUTOEUROPE.CO.IL נראה לי שעובדים איתה.

תעשי את כל הבירורים טלפונית.

• israelimom

טוב, חזרנו לפורמט של מקסימום שישה ברכב. נהיה עם שני רכבים, כך שהרכב של השישה יכיל חלק מהזמן ארבעה, חלק מהזמן חמישה ולפעמים אולי שישה. 

יש לי הצעה מהאתר הקסום שראובן מצא לשברולט טאהו ב-$55 ליום והצעה לטאון אנד קאנטרי ב-$40 ליום. ככל שאני מתעמקת בהבדלים בין השניים, נראה לי שטאון אנד קאנטרי מנצח, בלי קשר למחיר. לפי האתר של השוואות הרכב (שוב, תודה ראובן!) שטח תא המטען שלו, כשכל המושבים פתוחים, כפול מזה של הטאהו. יתרה מכך, בטאהו הביקורות מציינות בפירוש שהספסל האחורי צפוף מדי למבוגרים. בטאון אנד קאנטרי יש גם אמירות כאלו, אבל פחות מפורשות (וחוץ מזה, אותו אנחנו כבר מכירים היטב). בקיצור, נראה לי שאנחנו חוזרים לטאון אנד קאנטרי האהוב והמוכר. 

שאלתי הבאה היא זו - האם באלאמו יכול להיות שנקבל רכב ישן יותר משנתון של שנה קודם? אני פשוט רואה שמ-2014 הסטנדרט בטאון אנד קאנטרי כולל רמת אבזור גבוהה יותר כמו מצלמת רברס ורדיו לוויני בכל הרכבים. מישהו יודע אם באוגוסט 2015 חברות השכרת רכב - ספציפית אלאמו - מחזיקות רכבים ישנים יותר מאלו של 2014?

• reuben13

לגבי הטאון אנד קאונטרי

כבר לפני כמה שנים קיבלתי בנשיונל (ואלאמו למעשה אותה החברה) רכבים כאלה עם מצלמת רברס, אני חושב שלכולם יש כזאת. יש גם פנס נטען נשלף  בצד הימני של תא המטען. אלאמו ונשיונל מחזיקות בד"כ רכבים מדגם עד שנה אחת אחורה. את ניגשת למגרש של המיניואנים ושם אמורים להיות כמה כאלה (ב-LAX לדוגמה, אמורים להיות אולי 10 כאלה), את בוחרת ברכב בהתאם למצבו ולהעדפותיך. פעם אחת ניגשתי למגרש של נשיונל לקחת רכב ולא היה משהו שמצא חן בעיני, אז הפנו אותי למגרש של אלאמו לקחת רכב אחר, לא הייתי צריך לשנות חוזה או כל פרוצידורה אחרת.

• דורבן
                          דורבן נערך לאחרונה על ידי

לגבי הטאון אנד קאונטרי- מבקש קצת סדר..

אחרי ההתלהבות מהתוצאות, אפשר קצת הבהרות?

- מכל מה שראובן שלח, מהמהם הוא 'האתר הקסום' ?

- איך בודקים את שנת הייצור / רמת האיבזור והשנתון של הרכבים בחברת ההשכרה?

- בטוח שטאון-אנד-קאונטרי עם תא-מטען גדול יותר מהטאהו? תובנה מעניינת. על פניו, בעין בלבד, נראה לי שהטאהו ענק. אפשר קישור להשוואה?

• reuben13

דורבן - הנה האתר להשוואת נתוני רכבים

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/GMC_Yukon/I nterior/

• israelimom

אתר הפלא, ראובן קישר אליו קודם בקישור, הוא זה -
                              https://www.americacarrental.com/index.aspx#Search

הוא מציע את המחירים הכי זולים שאני ראיתי עד כה, כולל הנחות שהוצעו בטלפון, הן בהרץ והן ברנטאלקארס. ההצעות הזולות שלו הן באלאמו. אף אחד פה עוד לא שכר דרכם, אז כמו שראובן המליץ, בדחילו ורחימו, לבדוק ולנסות להשוות מחירים לפי ההצעות שלהם או לנסות. יש להם ביקורות חיוביות, כך שזה לא אתר של רמאות כנראה.

לגבי ההשוואה, אותו קישור שראובן נתן. ספציפית, לגבי שברולט טאהו - 

Cargo

The 2015 Tahoe can hold up to 15.3 cubic feet of cargo behind the third row, 51.6 cubic feet with the third row folded and 94.7 cubic feet with the second and third rows folded, making its cargo hold on the small size for the class. 

לעומת הטאון אנד קאנטרי - 
                              The 2015 Chrysler Town & Country has 143.8 cubic feet of cargo space behind the first row of seats, 83.3 behind the second row and 33 behind the third. 

הבדל מאד משמעותי. כשכל המושבים פתוחים, לטאהו יש 14 קיוביק פיט ואילו לטאון אנד קאנטרי יותר מכפול: 33 קיוביק פיט.

• may east
                                may east נערך לאחרונה על ידי

שכרתי במאי האחרון את ה טאון אנד קאונטרי מנשיונאל ב JFK.

זה היה הסופש של ה מומריאל.

המקום היה ריק ! ממכוניות.

היה רק המיניואן הזה שהזמנתי מראש.

הרכב היה "ערום".

לא מולטימדיה, לא מצלמה, לא רדיו לווייני.

שאלתי אם אפשר להחליף. אמר לי הבחור.. בשמחה. .אבל אין שום רכב אחר !

• דורבן
                                  דורבן נערך לאחרונה על ידי

אכן, נראה זול. כנראה משווה ומציג מחירים בחברות שונות.

בדקתי הזמנה לקיץ, כמו זו שעשיתי בארץ ל 28 יום. באתר הקסום המחיר נמוך ב-200$.

באותו מחיר כמו בארץ, יכולתי לקבל חבילה סופר מורחבת - נהג נוסף, הרחבת ביטח ושירותי דרך :

• Fully Inclusive , GPS/Sat Nav$Unlimited Mileage , LDW/CDW, Third Party Liability , Roadside Assistance , 1 Additional Driver ,Sat , Nav/GPS
                                  •  
                                  • הקטש': בארץ לקחתי מהרץ. ההצעה הזו (דודג' קראוון) היא בחברת FOX (לא מכיר) והתשלום הוא מיידי.
                                  • מחכים לתגובות של ענת, לפעם הבאה...
                                  • israelimom

מיי איסט, זה כנראה ההבדל בין החוף המזרחי למערבי Wink גם לנו היה ניסיון לא טוב עם השכרה בניוארק.

• reuben13

בתקופת החגים שלהם יש הרבה פחות מבחר אם בכלל
                                      • israelimom

אני ראיתי אצלם הצעות זולות מאלאמו. לכן גם שאלתי לגבי אלאמו. אכן משלמים מראש, אבל אם אעשה דרכם את ההזמנה, אני מתכוונת בהחלט לשלם עוד $15 לביטוח ביטולים... אני קודם רוצה לראות אם אחת הסוכנויות המוכרות יותר תסכים להשוות להצעה שלהם.

• 1
                                        • 2
                                        • 2 / 2
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון