סלובניה או סלובקיה
-
אנו משפחה של 3 בנים : 5,11,13.
מחפשת יעד לטיול משפחתי שיהיה מהנה לכולם.
אשמח לדעת מנסיון מה יותר מתאים (במיוחד לגדולים).
10 ימים באוגוסט.
תודה
-
סלובניה או סלובקיהעומר,
אני לא בטוחה שתמצאו בפורום משפחות שהיו גם בסלובניה וגם בסלובקיה.
גם אנחנו משפחה עם 3 בנים כך שאני מבינה את עניין האנרגיות

לדעתי מה שיכריע פה הוא עניין התקציב. נופים ואטרקציות אפשר למצוא בשתי המדינות. סלובקיה מאפשרת טיול זול יותר הן מבחינת לינה, אוכל ותשלום עבור האטרקציות.
האם זה טיול ראשון ? מה מסגרת הזמן?
טל
-
סלובניה או סלובקיהחשבנו על 10 ימים עד שבועיים. קצת חוששת שהגדולים ישתעממו ואז ישגעו אותנו. אשמח לשמוע דעות. האם סלובקיה זולה משמעותית? התקציב אכן מהווה שיקול משמעותי
-
סלובניה או סלובקיהאני הייתי בסלובניה וגם בסלובקיה עם ילדי בגילי קצת גדולים יותר נהנו בשני המקומות . בסלובקיה היינו באוגוסט 5 ימים בבודפשט ו5 ימים בסלובקיה אין ספק סלובקיה זולה יותר מסלובניה .שתי המדינות עם נופים מדהימים וטבע לא מזמן קראתי בפורום חויות מסלובניה (אני חושבת בפורום אירופה) במידה ויש שאלות אשמח לעזור

-
סלובניה או סלובקיהסלובניה אכן יקרה יותר.
כמו כן היא "מסודרת" וממוסחרת יותר ולטיול ראשון משפחתי זהו לדעתי יתרון.
כמו כן אני חושב שמזג האוויר בסלובניה נוח יותר מאשר בסלובקיה (כמעט לא נתקלתי בבלוג על סלובקיה בו לא הוזכרו ימי גשם וכך היה גם בטיולנו).
שרון
-
סלובניה או סלובקיהעומר,
הבנים שלי היו בגילאים 14, 12, 8
היה לנו טיול מקסים. היינו 12 יום. 10 לילות ישנו באחד הכפרים ולילה אחרון בברטיסלבה. שילוב של טיולי טבע, מסלולים מאתגרים עם סולמות, פארקי חבלים ברמה ובמחירים זולים כך שעשינו 3 פארקים שונים. מגלשות הרים (כמו במנרה), פארקי מים (היינו בשניים), ראפטינג, מצאנו גם מקומות לקניות, בכל זאת מתבגרים......
צריך לקחת בחשבון שאין שם עיירות ציוריות כמו שרגילים לראות באוסטריה למשל. ולכן למי שמחפש את זה אולי עדיפה סלובניה.
לגבי מזג האוויר , מתוך 12 יום היו לנו 3 ימי גשם.
הבנים שלי , שלושתם, מלאי אנרגיות ולא השתעממו לרגע.
טל