מעברי גבול
-
טוב, נראה לי שמרוב מידע (באתרים פה בפורום ובלונלי..) נראה לי שתבלבלתי קצת..
אז ככה- התיכנון שלי בגדול זה להיות חודש בערך בתאילנד (צפון+ מרכז) אח``כ להמשיך לקמבודיה לויאטנם (לטייל מדרום לצפון) ללאוס (מצפון לדרום) ואז לחזור לתאילנד..
קראתי המון ועדיין לא הצלחתי לגבש תוכנית לגבי מעברי הגבול ולגבי הוויזות ( מה צריך להכין מראש ובאיזה מעבר אפשר לקבל במקום..)
אבקש מידע ממי שבאמת יודע וניסה.. כי קראתי דברים שונים (כנראה טיפים ישנים או מהדורה של הלונלי שיצאה לפני 4 שנים בערך..)
תודה תודה תודה!!!
ולילה טוב ומהנה לכוווולם!
(וכן, את הטיפ של אקספרט לגבי המעבר תאילנד-קמבודיה קראתי, השאלה לגבי שאר המעברים ושוב תודה!) -
מעברי גבול:Reאני רק יכול לומר לך שחוץ מתאילנד בה אתה מקבל את הויזה בכניסה, לשאר המדינות עליך להוציא ויזה לפני חציית הגבול (בחלקן אתה יכול להזמין כבר מהארץ והויזה תחכה במעבר הגבול).
תעשה חיים... -
מעברי גבול:Reמתיאלנד לקמבודיה צריך קודם להוציא ויזה לקמבודיה בבנגקוק (בכל סוכנות נסיעות). אח``כ מקמבודיה לויאטנם צריך להוציא ויזה לויאטנם, הויזה לויאטנם מתחילה לדפוק מהיום שרשמת בויזה ולא מהרגע שאתה נכנס למדינה ולכן צריך להיות מדוייקים בתאריך. ללאוס מקבלים ויזה בשדה תעופה/מעבר גבול כמובן שבתשלום. -
מעברי גבול:Reטני חזרתי לפני חצי שנה בערך מטיול ארוך ודברים נשארים די אותו דבר.
לקמבודיה צריך להוציא את הויזה לפני הכניסה ולוקח יום אחד הוצאת הויזה (כלומר אתה משאיר את הדרכון בשגרירות שלהם יום אחד, יש שגרירות בבנגקוק), היא עולה 20 דולר , ומספיקה ל 28 יום.
לויטאטנם צריך להוציא לפני, לוקח שלושה ימים להוצאת הויזה (או פחות בתוספת תשלום) היא עולה כ 50 דולר ומספיקה לחודש. חשוב מאוד: הויזה תקפה מהיום שרשמת בבקשה לויזה, (כלומר אם רשמת 5.1.07 ונכנסת ב 10.1 הפסדת 5 ימים).
ללאוס 1:אפשר להוציא לפני, לוקח 3 ימים להוצאת הויזה (או פחות בתוספת תשלום), היא עולה 35 דולר ומספיקה לחודש.
ללאוס 2: אפשר בכניסה ללאוס לקבל ויזה ל 15 יום והיא עולה 30 דולר, לפי דעה אישית זה מספיק, הייתי 25 יום בלאוס כמעט בכל עיר , והרוב היה דיי דומה, לא צריך יותר מ 15 יום.
הצעה : ברגע שאתה מגיע לבנגקוק תשים ישר את הדרכון בשגרירות ויאטנאם ותתחיל לטייל ופשוט אחרי 3 ימים תקח חזרה ותמשיך למקום אחר, אל תתמהה עם ההוצאה של הויזה.
תהנה
אתר עוזר בהוצאת ויזות
אתר עוזר בשערים יציגים מכל העולם -
מעברי גבול:Reתודה!!!!! :0) עזרתם מאוד...
ועוד שאלה קטנה-בקמבודיה איפה אני מוציא את הוויזה לוויאטנם? סיאם ריפ? -
תשובה מדוייקת קצת יותר...יובל המבולבל שלום,
במעבר מתאילנד לקמבודיה אין צורך להוציא ויזה מראש בבנגקוק, אפשר לקבל ויזה לחודש בגבול.
במעבר מקמבודיה לוייטנאם, מוציאים את הויזה לוייטנאם בפנום פן, בירת קמבודיה.
במעבר מוייטנאם ללאוס אין צורך להוציא ויזה מראש, אפשר לקבל ויזה לחודש (ולא 15 יום כבעבר) בגבול.
אז בשורה התחתונה, אתה צריך להוציא רק ויזה אחת מראש והיא לוייטנאם ואותה תעשה בפנום פן.
טיול מהנה,
מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק -
תוספת קטנה ...:Reבנוסף למידע של מרטין שהוא המדוייק ביותר
אז אם אתה בדרום קמבודיה
יותר נוח להוציא ויזה לויטנאם בסיהנוקוויל -
תשובה מדוייקת קצת יותר...:Reתודה על המידע!!! מועיל מאוד.. :0)
מדובר על מעברים מסויימים או שבכולם מקבלים בגבול (חוץ מהמעבר לוויאטנם)?
כי בלונלי יש מידע על המעברים וכתוב שלא בכולם אפשרי להוציא וייזה במקום וישנם מעברים שצריך להגיע עם וויזה מראש.. (אבל יש מצב שדברים השתנו משנת ההוצאה של הספר..)
תודה לעונים!!!! -
תשובה מדוייקת קצת יותר...:Re -
מעברי גבולבמעברים בין לאוס לקמבודיה כבר אין בעיות ...
חוץ מהבעיות הרגילות לכל מעבר גבול בעולם השלישי - תחמנים מקומיים . אבל כבר אין בעיות של חוקיות המעבר או בעיות ביטחון כמו שהיו בעבר . -
מעברי גבול:Reתודה על העזרה!! לא כתבתי את שמות המעברים כי אני לא יודע אותם..
התוכנית היא לעבור מקמבודיה לדרום וויאטנם
ומוויאטנם ללאוס, ומדרום לאוס חזרה לתאילנד..
זה מה שנראה לי הכי הגיוני לפי המפות, השאלה אם זה בעייתי מבחינת חציית הגבולות?