מלון במנהטן
-
תקציר: זוג+4 ילדים קטנים יחסית מתכננים טיול בחודש יולי 2015 בניו יורק ובוסטון.
עדיין לא הזמנתי טיסות ואני מאוד רוצה לקבל החלטות כדי להזמין מלון וטיסות.
אני רוצה לשכור רכב ולאסוף אותו מ-JFK, לשהות בניו יורק מספר ימים ואז להמשיך בטיול לכיוון בוסטון.
האם יש מלונות במנהטן עם חנייה ללא תשלום?
אני מחפשת מלון במרכז מנהטן כך שלא יהיה צורך ברכב בתקופה שאנחנו בניו יורק.
אשמח גם לקבל המלצה על מלון מרוחק יותר ממנהטן (כדי להוזיל עלויות) אך שהגישה ממנו למנהטן לא מסובכת (ללא החלפת רכבות).
כשיוצאים לטיול עם ארבעה ילדים צריך למצוא פתרונות לכל דבר מראש וממש לא בא לי להתרוצץ איתם ברכבות.
תודה.
-
מלון במנהטןבמרכז מנהטן חניה זה עניין של עשרות דולרים ביום.
לא מאמין שתמצאי מלון עם חניה חינם
ויש אגרות של כ-15 דולר על הכניסבה למנהטן.
חשוב גם לזכור שבגלל מחירי החניה וגם הפקקים, אין אפשרות מעשית להתנייד בתוך העיר עם רכב. בטוח שלא בתוך מנהטן.
אז ממש לא ברור לי הרעיון של להיות בעיר עם רכב.
אפשר לישון ממש מחות לעיר להגיע עם רכב לתחנת רכבת ולהכנס לעיר עם רכב. גם בתחנות הרכבת שקרובות לעיר החניה היא בתשלום, ומדובר במקרים כאלה על רכבת שלא כלולה במחיר הכרטיס השבועי, כך שגם כרטיס רכבת ל 4-6 אנשים עולה כסף.
מה שמקובל - מהשדה לוקחים מונית או שתיים לעיר (מה שמסתדר לכם). מבלים בעיר כמה ימים, וביום האחרון שוכרים רכב בתוך העיר, מעמיסים אותו ונוסעים ליעדינו.
-
מלון במנהטןאני מצטרף לשאלה: בשביל מה רכב?
את מתארת טיול עירוני לחלוטין שלא רק שלא דורש רכב - אלא רכב מהווה בו חיסרון ותוספת משמעותית לתקציב ללא הצדקה ריאלית.
קחו מונית מ-JFK, תהנו בניו-יורק ומשם אתם אפילו יכולים לקחת רכבת לבוסטון (בערך 6-5 שעות נסיעה) או, כמובן, טיסה. אם יש לכם עניין לעשות רוד-טריפ קצר בין הערים אז כמובן שאתם יכולים לשכור רכב בניו-יורק ולהמשיך משם, להשאיר את הרכב בבוסטון ואת הדרך חזרה לעשות בטיסה (שאותם אפשר לרכוש במסגרת הכרטיס הבינ״ל, אם בוסטון הוא יעד סיום הטיול שלכם).
עם ארבעה ילדים קטנים הייתי מחפש מלון-דירות כלשהו במרכז מנהטן, למשל המלון של רשת Candelwood Suites שנמצא ליד טיימס-סקוור. זו רק דוגמה ויש מלונות רבים בסגנון הזה שמציעים מרווח מגורים ראוי, מטבח מאובזר יחסית, שירות בסיסי, בדר״כ חדר כביסה וכיוצ״ב. אפילו בקיץ זה יכול לעלות 250$/לילה.
-
מלון במנהטןבמנהטן עצמה זה יהיה סיוט להתנייד עם רכב. תקנו לכל אחד כרטיס חופשי שבועי לתחבורה הציבורית בניו יורק שעולה כ 30$ ותסעו בתוך העיר כמה שתרצו.
כדאי לכם לקחת מונית משדה התעופה למלון ובסוף השהייה במנהטן לשכור רכב בעיר ולנסוע לבוסטון.
לגבי מלונות, במנהטן וגם בברוקלין המחירים מאוד גבוהים ומתחילים מכ 250-300$ ללילה. אתם יכולים לישון במקום אחר מחוץ למנהטן עצמה אבל שמחובר למנהטן ברכבת התחתית כמו לונג איילנד סיטי בקווינס שנמצאת כ 10 דקות ברכבת ממרכז מנהטן.
-
מלון במנהטןלהחזיק רכב בניו יורק - עלויות גבוהות.
יכול לספר על נסיוני האישי (פעמיים).
השתמשתי בהזמנה שבוצעה לפני שנה וחצי במה שאנחנו קוראים בפורום "מבצע ראובן". שגילה טעות באתר נשיונאל/אלאמו שאיפשרו הזמנת רכבים במחיר מגוחך.
אז לקחתי בשני מקרים שונים רכב ב JFK - מיניואן - ונסעתי עימו לעיר.
התגוררתי אצל חבר.
חניה - פעם אחת קניתי מנוי לחודש דרך GROUPON שעלה לי 200$ . וככה יכולתי לחנות בשקט ולהכנס /לצאת כמה שארצה.
היינו 5. והתניידות ברכב לפעמים היתה נוחה יותר. לפגוש משפחה ב upper east side - פשוט יורדים , לוקחים הרכב, נוסעים וחונים ברחוב.
גם נסענו לברוקלין ולקניות בג'רסי גרדנס.
ה"חסכון" המשמעותי זה שלא היה צריך מוניות הלוך ושוב לשדה.
ללא המחיר המצחיק של הרכב (110$ לשבוע) והחניה הזולה 200$. זה לא היה משתלם.
בפעם נוספת , הייתי לבד, אבל עדין לקחתי רכב, הפעם חניתי בחניה יומית שנקנתה גם כן בגרופון ב 20$ ל 24 שעות. אפשר להסתובב בעיר, לנסוע מחוץ לעיר, גם לשופינג.
במחיר מלא, זה לא ישתלם בכלל להחזיק רכב בעיר.
-
מלון במנהטןשבת שלום לכולם,
אז אחרי שקראתי את העצות שלכם, המסקנות שלי הן:
1. לא לשכור רכב עד אחרי סיום הטיול ניו יורק (אלא אם יהיה מבצע ראובן 2)
2.לקחת מונית\שאטל מ-JFK למנהטן. אם מזמינים מראש חוסכים עלויות?
3.מלון -אני ממשיכה לחפש מלון במרכז מנהטן ל-6. רוב האתרים אינם מאפשרים להזמין חדר אחד לזוג+4.
חלק מהמלונות מציינים שילדים מתחת לגיל 12 חינם בחדר, בהרכב המיטות הקיים.
אם אני מזמינה חדר לזוג+2 עם שתי מיטות זוגיות, זה אומר שאני יכולה להביא שני ילדים נוספים?
-
מלון במנהטןאכן לא קל למצוא חדרים להרכב משפחתי כשלכם במרכז ערים גדולות. אני מעריך שמשפחות רבות מזמינות פשוט שני חדרים במלון שמציע חדרים-מקושרים שאפקטיבית הופכים את שני החדרים לחדר גדול אחד. במקרים רבים אפשר לבחור שאחד החדרים יהיה למעשה סוויטה, כמובן במחיר גבוה יותר, ואז תוכלו להנות גם מסלון - במידה ומרחב המחייה הוא אלמנט משמעותי עבורכם.
נהוג שילדים צעירים ׳ישנים בחינם׳ בחדר עם הוריהם משום שהעלות הנוספת עבורם היא יחסית נמוכה. אבל לכל חדר בכל מלון יש מגבלה של מספר האורחים - מבוגרים או ילדים כאחד - ולכן אני משוכנע שרוב המלונות יסרבו להכניס שש נפשות לחדר שאמור להכיל ארבע בלבד, וזאת בעיקר מסיבות ביטוחיות. כמובן שבכל מקרה רצוי לפנות למלון עם הבקשה מראש ולא להפתיע אותו בצ׳ק-אין.
לעניין ההסעה מ-JFK,
לא, אין יתרון ממשי להזמנה מראש. יש נוסעים שאוהבים להסתמך על נהגים ישראלים, כביכול מתוך הנחה שזו הדרך הבטוחה יותר, אבל המחירים דומים להסעות קבוצתיות. באשר למוניות יש תעריף קבוע מהשדה לעיר, אבל אני לא יודע לומר האם יש מחיר גבוה יותר למוניות גדולות (לעומת מוניות סטנדרטיות עם ארבעה מושבים בלבד).
-
מלון במנהטןאולי דרך airbnb ?
-
בקשר להסעה משד"ת לעיר - תבדקו לימוזינותהי,
אנחנו (משפחה עם 4 ילדים) היינו צריכים הסעה משד"ת בניו ארק לשד"ת JFK.
מחירי השאטלים שמצאנו היו סביב 30$ לאדם כלומר 180$ לכולם.
בסוף לקחנו לימוזינה באותה עלות!!!
180 $ + 20$ טיפ
היתרונות ברורים:
רכב רק שלנו עם מספיק מקום לכולם.
כולם יושבים יחד והמזוודות לא מפריעות ברגליים (הכל בבגאז')
וחשוב לא פחות - החוויה!
תשווי מחירים ואולי לימוזינה תתאים גם לכם
-
בקשר להסעה משד"ת לעיר - תבדקו לימוזינותאנחנו פשוט לקחנו מונית צהובה רגילה ביציאה מהטמינל. לא צריך להזמין מראש, פשוט ליד דלת היציאה תראו את התור של המוניות, תקחו מונית רק מהתור כדי שלא תפלו על חאפרים שסתם עוברים שם ומעמיסים נוסעים (כמו בארץ).
השכרת דירות לטווח קצר דרך airbnb בעייתית ולדעתי גם לא חוקית בניו יורק.