טיול בת מצוה לסין
-
אנחנו זוג + 3 (13,11,7) מתככנים טיול בת מצוה לסין בחגי ספטמבר 2015 לתקופה של כשלושה שבועות. אנחנו מתכננים לחזור סביב ה-1/10, בתחילת החג בסין.
אחרי קריאת חומר ומידע, בין השאר פה בפורום (כולל המסלולים המשפחתיים המפורטים והמרתקים של ענת וגולן
) והתלבטויות רבות על מה לוותר, המסלול הכללי שהתגבש:בייג'ין 5-6 ימים
שיאן 2 ימים
צ'נגדו 4-5 ימים
גווילין / יאנגשו 4-5 ימים
הונג קונג 3-4 ימים
יתכן שנעשה את המסלול הפוך, מהונג קונג לבייג'ין, בהתאם לתאריכים וזמינות הטיסות.
חשבנו לשריין מראש, כבר בתקופה הקרובה, את כרטיסי הטיסה הבינ"ל.
לפני שנזמין את הכרטיסים מס' שאלות:
1. האם יש עדיפות לכיוון אחד על פני השני (בייג'ין - הונג קונג / הונג קונג - בייג'ין), בין השאר בהתחשב בתקופה, בחג בסין ובמזג האוויר?
2. הבנתי שטיסות פנים כדאי להזמין קרוב יותר לטיסה. האם יש טיסות פנים בין היעדים המתוכננים מדי יום? האם יש משהו שצריך לקחת בחשבון בקשר לטיסות הפנים וזמינותן שיכול להשפיע על תאריכי הטיסות הבינ"ל ועל המסלול?
3. אם יש לכם הערות נוספות נשמח לשמוע.
-
טיול בת מצוה לסיןלשיקולכם לגבי סיום הטיול ב- HKG - קניות ואלקטרוניקה....
-
טיול בת מצוה לסיןעניין נסיעות-
בייג'ינג-שיאן זאת נסיעת הרכבת הכי קצרה במסלול- כ6 שעות, מעבר לזה, אתם די מחוייבים לטיסות פנימיות בין היעדים שציינת (נסיעות רכבת האחרות הן בין 12 ל24 שעות).
בתקופת טיול של שבועיים אין לדעתי משמעות לכיוון הטיול מבחינת מזג אויר (אם נטייה קלה לצפון-דרום), מבחינת אווירה- בייג'ינג שמרנית, והונג קונג עם הרבה יותר אספקטים מערביים, מזכיר (דומה דומה אבל שונה) את ההבדל בין ירושליים לתל אביב בתחושה, אז תחליטו עם איזו אווירה מעדיפים להתחיל/לסיים את הטיול
-
טיול בת מצוה לסיןהייתי ממליץ גם כן לסיים את הטיול בהונג קונג סיום של קניות ומנוחה.
בייג'ינג טיפה יותר מזכירה את סין שאנשים חולמים עליה למרות שגם היא כבר נהייתה עיר מאוד מערבית.
לגבי טיסות קחו בחשבון שקורה הרבה פעמים שהטיסות מתעכבות ומתבטלות זה נפוץ בסין.
מעבר לכך המסלול נישמע סבבה אפשר אולי להוריד איזה יום או שניים מצ'נגדו לטובת אתרים בסביבתה או למקומות אחרים
-
טיול בת מצוה לסיןצ'נגדו - קחו בחשבון שזאת עוד עיר, אומנם נחמדה אבל עוד עיר, ואם לא הולכים לאתרים בסביבתה אין טעם להיות שם 4-5 ימים. כמו כן, הייתי מוותר עליה בכלל אם לא עושים אתרים בסביבתה. הייתי שם יומיים וחצי כיעד מעבר מבלי לצאת ממנה וזה ממש הספיק.
שיאן - לא הייתי, אבל מבין שזה בעיקר חיילי הטרהקוטה שזה דגש יותר על אתר היסטורי/ארכיאולוגי או משהו כזה. השאלה אם מעניין אתכם.
אם לא מתכוונים לצאת מצ'נגדו הייתי שוקל להחליף את היעד בליג'יאנג או בדאלי. ואם מוותרים על שיאן אז להוסיף עוד יעד בסביבה
-
טיול בת מצוה לסיןבחלק גדול מבתי המלון בסין לא מוצעת ארוחת בוקר.
טלוויזיה עם ערוצי לוויין יש רק במלונות הטובים 4 כוכבים ויותר.
בטיסות פנים יש לא מעט איחורים.
לא ממליץ לטוס עם אל על חברה יקרה,לא טובה . בטיסות לסין ממש ביזיון מטוסי גרוטאה בואינג 767 בלי מסכים אישיים , הכנפיים כבר מודבקות ברוק לגוף....צפוף אמרנו?
מומלץ טורקיש גם אירופלוט בסדר.
קניות בהונג קונג?תלוי של מה. ביגוד בכלל לא זול. אולי מוצרי אלקטרוניקה וגם זה בלי אחריות , הפער למחיר בארץ לא כל כך גדול...
-
טיול בת מצוה לסיןגם אני ממש לא ממליץ על אל על אישית יכול להמליץ על לופטאנזה ואוסוטריאן איירליינס גם סוייס נחמד.
לגבי פערי מחירים דברים אמיתים של מותגים עולים כמעט כמו בארץ,אם רוכשים בגדים ממותגים סינים מקומיים אפשר בהחלט לחסוך הרבה כסף.
שיאן זה הרבה יותר מטרה קוטה,זה עיר עתיקה,הרובע המוסלמי ושוק האוכל הנהדר,חומות העיר,פאגדות ועוד
הייתי מוריד קצת מצ'נגדו ושם לשיאן יום אחד אם לא מתכוונים לבקר באתרים סביב צ'אנגדו
-
טיול בת מצוה לסיןאני מבינה שקראתם את הסיפור שלי והמסלול נראה לי מוכר אז אני תוהה מה אני יכולה להוסיף שלא יהיה מיותר.. אבל קודם כל איזה כייף לכם!!!! אני מקנאה אני רוצה שוב!!
לגבי כיוון הטיול, אני בעצמי התלבטתי על זה מאד וחפרתי פה בפורום. בחרתי בסוף לסיים ב HK משיקול אחד- שיהיה דיסני (או אושן פארק) בסוף הטיול. לא ידעתי מראש עד כמה יהיה לנו מוצלח בסין, היו לי חששות שאולי לילדון יהיה קשה מדי טיול ממושך כזה בארץ לא פשוטה (חששות שהתבדו, לשמחתי), וידעתי שתמיד טוב שיש אטרקציה כזו לחכות לה בסוף.
דווקא מבחינת שופינג לדעתי עדיף לסיים בבייג'ין. HK לא זולה, ועלות הלינה ואוכל שם יקרים כך שלא שווה להשקיע שם זמן בשופינג, לדעתי..
לכל מי שכתב לקצר את צ'נגדו, אני מניחה שאתם מתכננים לצאת ממנה לאתרים באיזור. בכל מקרה בטח ראיתם בסיפור אנחנו גם את העיר עצמה מאד אהבנו.
למיטב זכרוני טיסות כמו בתוכנית שלכם יש כל יום, רובן יותר מפעם ביום. אתם צריכים לשקול איך אתם רוצים לעשות את בייג'ין - שיאן. אנחנו לקחנו רכבת לילה, זה לכאורה חסכוני בזמן כי מגיעים בבוקר אבל אני לא ישנתי טוב וזה הרג לי חצי מהיום הראשון. היינו שם לכאורה יומיים מלאים (הגענו בבוקר, ישנו 2 לילות שם, טסנו בבוקר שאחרי), אבל ההספק שלנו לא היה גבוה ונשארתי עם שאיפה לחזור לשם להשלמות.
האופציות האחרות של הקו הזה הן רכבת מהירה של כ-6 שעות (לא בלילה, אבל אולי יש אחהצ, להגיע מאוחר וללכת מייד לישון ואז באמת לקום רעננים), וכמובן טיסה.
את רוב טיסות הפנים הזמנתי כמה שבועות לפני, אבל שימו לב לסוף הטיול כשאתם מתקרבים ל 1/10 - לא יודעת מתי יוצאת הטיסה האחרונה שלכם ומתי מתחיל להיות עמוס.
עוד משהו לשקול - אני לא יודעת אבל בטח יש פה כאלה שיודעים האם החג של 1/10 הוא גם חג של זיקוקין וקישוטים כמו ראש השנה הסיני או סתם חג שנוסעים למשפחה ולחופשה. אם זה חג שחוויתי לחגוג אותו בסין אז הייתי מתכננת לחזור מבייג'ינג נניח ב 3/10 וככה לחוות קצת מהחג גם.
לא ידעתי מה לכתוב ובסוף יצאה לי מגילה

-
טיול בת מצוה לסיןבהחלט יש זיקוקים וקישוטים בחג הלאומי והמון סינים אבל זה חלק מהכיף
-
טיול בת מצוה לסיןדווקא בחג הזה (בניגוד לראש השנה הסיני) אין הרבה זיקוקין כך שלא חייבים להיות בבייג'ין.
אבל, שימו לב, לרוב תנועת האנשים לקראת החג היא מבייג'ין החוצה. יותר ממחצית התושבים של בייג'ין לא נולדו בעיר ולכן לקראת החג הם חוזרים למשפחותיהם ויוצאים את בייג'ין. לכן העיר קצת פחות צפופה. כדאי לקחת בחשבון (עם הקניות ב HK לא ממש חשובות לכם)
-
טיול בת מצוה לסיןעוד משהו - ממליץ לקחת בחשבון את Happy Valley פארק שעשועים בצ'נגדו.
-
טיול בת מצוה לסיןתודה על התגובות.
1. כשכתבתי 4-5 ימים בצ'נגדו אכן התכוונתי גם לסביבה, אם כי מה בדיוק תכלול הסביבה עדיין לא ברור. בהתחלה חשבנו לשלב בטיול את צפון סצ'ואן (פארק ג'יוג'איגואו והאזור) אבל זה מצריך עוד ימים, עוד טיסה, מייקר את הטיול ובעיקר נראה לי כבר יותר מדי עמוס ולכן שבצער כנראה שנוותר על זה.
חשבתי להיות בערך יומיים בצ'נגדו עצמה, כולל שמורת הפנדות, 1/2 יום בלשאן ואשמח להצעות איזה עוד דברים של יום-יומיים אפשר לעשות בסביבה ושיתאימו למשפחה. אמישן יכול להיות רלבנטי??
2. לגבי טיסות פנימיות - בהמשך למה שענת כתבה, כמה זמן לפני מומלץ להזמין לגבי טיול בספטמבר?
-
טיול בת מצוה לסיןושאלת המשך לגבי טיסות פנים - איך מזמינים? דרך ctrip / elong או בדרך אחרת? ניסיתי להיכנס ל-ctrip לקבל מושג לגבי טיסות פנים, תאריכים ועלויות. ראיתי לדוגמא לגבי טיסה של הונג קונג אייר מהונג קונג לגווילין שבחלק מהימים בספטמבר אין מקומות (למשל ב-15/9/15). האם זה הגיוני?? החשש שלי הוא להזמין את הטיסות הבינ"ל ואז לגלות שטיסות הפנים משבשות את כל המסלול המתוכנן מבחינת הימים לכל איזור.
-
טיול בת מצוה לסיןכן, 2 האתרים הכי נפוצים הם Elong, Ctrip.
שמעתי שיש עוד אתר יחסית חדש לטיסות זולות, משהו עם spring.. לא זוכר את השם המלא.
מתי להזמין - חלק מהטיסות הזמנתי מהארץ וחלק הזמנתי בטלפון יום יומיים לפני, כשהייתי שם.
אף אחת מהן לא היתה בסמוך לחג אז אין לי ניסיון עם זה.
נראה לי שבמקרה שלכם הייתי מזמין לפחות חודש חודשיים מראש, בגלל שזה קרוב לחג של אוקטובר וגם בגלל שאתם משפחה (אני טיילתי לבד אז יותר קל למצוא מקום יחיד).
העומס מתחיל שבוע שבועיים לפני תחילת אוקטובר, כי כולם ממהרים לשריין מקום כדי להגיע הביתה לחגוג עם המשפחה.
- הונג קונג לגווילין - אולי עדיף להיכנס רגלית לסין (מעבר גבול לעיר שנג'ן) ומשם ברכבת או טיסה לגווילין, זה קצת טרטור, אבל יותר זול. לשיקולכם.
- צ'נגדו - העיר הכי מקסימה ומיוחדת שהייתי בה בסין, אבל לא יודע כמה זה יורגש בטיול קצר למשפחה אז אולי שווה לקצר את השהות בה.
בכל זאת, כמה הצעות -
כמו שציינתי לפני כן Happy Valley שקצת מזכיר את סגנון 6 Flags.
בניין מסחרי חדש בשם Century Global Center ובו יש פארק מים (ואפילו חוף מדומה!) שיכול להתאים לילדים.
גן חיות, בנוסף לביקור בשמורת הפנדות.
- אמיישן נמצא שעה נסיעה מ-לשאן. אם רוצים לשלב את שניהם אז מומלץ לצאת מצ'נגדו בבוקר ל-לשאן לכמה שעות, משם למלון ליד אמיישן (ממש בכניסה לאתר), בבוקר מטפסים ויורדים, ובערב חוזרים לצ'נגדו. זה הכי קצר שיש מבחינת זמנים.
האוטובוס האחרון מאמיישן לצ'נגדו יוצא ב-6 בערב, אז הסיכוי שתספיקו את שניהם באותו יום קלוש.
יש אוטובוס ורכבל שלוקחים כמעט עד הפיסגה. תוספת של אמיישן תעלה כמה מאות יואנים לאדם (הערכה גסה). -
טיול בת מצוה לסיןאנחנו הרגשנו אותו דבר כמו גילי כלפי צ'נגדו, למרות שהיינו שם רק כמה ימים. יש בה קסם. הבן שלי מתגעגע אליה מאד.
גם ברשימה שלי היתה אופציה ללכת לפארק המים הזה (הלונה פארק היה נראה לי פחות מתאים לבן שלי כי הוא לא אוהב מתקנים "מפחידים") אבל פשוט לא הגענו לזה כי נהנינו מהעיר עצמה.
נכון שאנחנו לא דוגמא ומופת לטיול אינטנסיבי.. אנחנו לוקחים את הזמן יחסית בנחת. אחרים בטח יספיקו יותר באותו מספר ימים בעיר.
לגבי הטיסות אפשר לעשות טסט על החג המתקרב בפברואר, ראש השנה הסיני, ולעקוב מתי מתחילות להיות טיסות סגורות והאם המחירים עולים או יורדים.
הסיבה שמטיילים לא מזמינים הרבה זמן מראש היא ש(כשאין לחץ) המחירים מאד יורדים כשמועד הטיסה מתקרב, אבל לתרמילאים בד"כ יש הרבה זמן וגמישות מתי לטוס מה שלא קיים בנסיעה קצרה מתוכננת מראש. אז אפשר להחליט שלא רוצים להלחץ ושבסוף התוכניות תשתבשנה, ופשוט להזמין מראש במחיר שיש וזהו.
לגבי מעבר יבשתי מהונג קונג לשנג'ן וטיסה משם, זה אמנם מוזיל את הטיול אבל קראתי הרבה סיפורים ובחלקם היו תלונות נוראיות על העומס במעבר הגבול הזה וכמה זה יכול להיות לא נוח. אני התלבטתי המון. בסוף גם שעות הטיסה עזרו לי להחליט כי הטיסה מגווילין לשנג'ן היתה מוקדמת והיתה גוררת השכמה מוקדמת. בסופו של דבר שמחתי מאד שטסנו מגווילין ישירות להונג קונג.
-
טיול בת מצוה לסיןכדאי לטוס טורקיש- הם טסים לביגין, הונג קונג וג'ואנזו (CAN)
גם שירות טוב ומחירים זולים.