בודפש - עם ילדים
-
בודפש - עם ילדיםנכנסתי רק עכשיו וראיתי איזה דיון פתחה התגובה הקצרה שלי לגבי עלויות.
אוסיף רק את נקודת המבט המאוד צרה שלי, אנשים טובים, אתגרת אותי...
.סופשבוע במרץ הקרוב עם בן הזוג.
טיסה בוויז אייר + מזוודה לשנינו + תשלום לשנה למועדון וויז + הושבת בפריוריטי (בדיעבד כנראה היה אפשר לוותר, אבל שולם...) - 197.05 אירו שהם, במועד התשלום, כ 910 ש"ח (אציין שהשתמשתי בחברות במועדון להזמין גם טיסה בקיץ הקודם עם הבן, אבל נחמיר ונחשב את המועדון כולו בעלות טיסה זו).
4 לילות במלון 5 כוכבים (קמפינסקי), כולל ארוחת בוקר -כ 2,100 ש"ח. סך הכל ל 4 לילות 3,010, שהם 752.5 ש"ח ללילה במלון פאר במרכז עיר הבירה.
אנחנו גרים ליד שדה התעופה (בארץ) ולכן, הבת או הבן יקפיצו, לא עולה לנו. נוסיף עוד כ 20 אירו משדה התעופה בבודפשט למלון - עוד 200 ש"ח הלוך חזור?
עכשיו, כשמגיעים לבודפשט ורוצים לבלות - המסעדות הם באמת חצי מחיר (האוכל בארץ מצויין, אבל מאוד מאוד יקר!), והבילויים, והמרחצאות, והתחבורה הציבורית וכרטיסים לאופרה (גם במקומות הטובים), והקרקס וכן, גם הקניות!
אז נכון, זה אילץ אותי לתכנן ולהזמין חודשים רבים מראש - אבל אין לי בעייה עם זה, ממש לא, כל עוד אני מגיעה לחופשה במחיר המאוד מאוד שפוי הזה. חשוב לנו לנפוש במקום בו לא צריך לחשוב פעמיים על כל כוס קפה וכל ארוחה במסעדה, במקום בו הכסף שלנו "שווה" משהו ואנחנו לא מרגישים שגוזלים אותנו. שלא לדבר על כך, שבחו"ל אנחנו מרגישים.. ובכן... בחו"ל... התנתקות אמיתית...
בחנוכה לקחתי את הבן וחבר שלו לצפון. עצרנו בכביש 6. קנינו קפה הפוך קטן, שני שוקו, קוראוסון חמאה ובייגלה אחד. שילמתי כ - 55 ש"ח. על מה?? מתי הכסף שלנו איבד לחלוטין את ערכו בארץ? כמה זמן לוקח לנו להרוויח את 55 הש"ח האלה (נטו), שכל כך לגבות מאיתנו אותם על 3 שתייה קוראסון וביגלה?
הדברים האלה מרתיחים אותי.
פורסמו "מבצעים" בצימרים. נכנסתי - כמעט כל המבצעים - באמצע השבוע, רק על לילה שני או שלישי, חלקם הגדול בצימרים שמפרסמים עצמם רק עם תמונות של בריכה (בחורף...).
הכל עבודה בעיניים.
-
בודפש - עם ילדיםאגב - יש לנו חברים שעומדים לסוע לבודפשט בפסח...ומאוד רוצים את קמפינסקי / מרידיאן / אינטרקונטיננטל.
פרט לבוקינג - באיזה עוד אתרים כדאי להם לבדוק מחירים ולחפש הזדמנויות?
-
בודפש - עם ילדיםגוליבר! גם אני חיפשתי בזמנו רק באתרים ה"זרים" עד שקיבלתי טיפ (ממי? לא זוכרת, אך כאן באתר...) והסתכלתי בגוליבר. כשיש להם את המלון המבוקש, פעמים רבות המחיר זול יותר, וכולל ארוחת בוקר...
-
בודפשט - עם ילדיםהיי איילת ברוכה השבה
ותודה על השיתוף.
תוכלי להוסיף את שמות המסעדות שנפלתם..
ולפרט איפה בדיוק (בכיכר הגיבורים) - נמצאת נקודת האיסוף של פארק המים,
שיהיה קל למצוא...
יש לוח זמנים לשעת האיסוף? האם הם דייקו...
ובחזור יש הסעה אחת או כל שעה? ואיפה היא נמצאת, ביציאה מהפארק?
-
בודפשט - עם ילדיםלי, זה החומר שאספתי בזמנו לאחי כשנסע עם המשפחה:
~~אוטובוס 230 מכיכר הגיבורים יוצא בשעה 08:03, 09:07, 10:07. מובן שכדאי להגיע לפחות 10 דקות קודם.
חזרה – מ 15:54 כל שעה, לברר זמני יציאה מדוייקים. תבררו שם מתי יוצא האוטובוס האחרון. לפי מה שהצלחתי לראות, האוטובוסים חזרה יוצאים בסביבות 10 דקות לפני כל שעה עגולה החל מ- 15:50 ועד 21:50.
להביא בגדי ים, מגבות, משקפות, כפכפים. מגיעים לכיכר הגיבורים (באמצעות מטרו M1) ומשם, על הכביש הראשי, ליד המוזיאון לאומנות יפה, נוסעים באוטובוס מספר 230 עד לאקווה וורלד.
בעיקרון, אם יוצאים מהמטרו ועומדים עם הגב לשדרות אנדרשיי והפנים לכיכר הגיבורים, תחנת האוטובוס היא משמאל לכיכר, בצד הכביש של כיכר הגיבורים (בצד של הכביש בו זורמת התנועה מימין לשמאל), ליד המוזיאון לאומנות יפה.
-
בודפשט - עם ילדיםדרך אגב, אם כבר מדברים על מחירים - אחי ואשתו ספרו שהמחירים של האוכל באקווה וורלד היו מאוד שפויים ולא היה ניצול של ה"קהל השבוי" בפארק. האוכל עצמו -= אוכל בסיסי שילדים אוהבים... כולנו יודעים כמה עולה פיצה או נקניקייה בפארק מים מקביל בארץ...
-
בודפשט - עם ילדיםלי המסעדות שלאיו לנו טעימות היו מסעדות שאחרים פה מאוד התלהבו מהם.
על טעם ועל ריח....מדובר בקפה דראם ( הפיצה שלהם היתה איומה ) ו SPILER PUB
לגבי ההסעה לפארק המיים ( לא מדובר ב אוטובוס 230 אלא באוטובוס שאטל של הפארק שיוצא כמה פעמים ביום אנחנו נסענו ב 9:30 וחזרנו ב 14:00 ...השעות המדויקות באתר שלהם ). לשאטל אין תחנות והוא מגיע תוך חצי שעה לפארק.
כתבתי על זה טיפ אבל הנה הפרטים. יוצאים מהמטרו הצהוב ועומדים עם הפנים אל הכיכר וומתחילים להקיף מימין. כשמגיעים ל TOURIST INFORMATION שהוא בניין לבן ארוך בעל קומה אחת, האוטובוס יוצא ממש ממולו ליד המוזיאון לאומנות
בעצם מדובר בכביש קטן שפונים ממנו ימינה מהכיכר עצמה והאוטובוס יוצא ממש מהפינה בניהם.
זה אוטובוס לבן ( אוטובוס לא מיני בוס או טרנזיט ) ויש עליו שלט AQUAWORLD קטן כזה בצד. אין תחנה שכתוב עליה AQUAWORLD
האוטובוס מוריד על הכביש הראשי ליד הפארק והמלון ומשם הוא גם יוצא בדרך חזרה.
בדרך הלוך הוא דייק ויצא בדיוק ב 9:30 ( היינו עליו לבד)
בדרך חזור הוא היגיע בכ 20 דקות איחור והיו עליו לא מעט אנשים ( מהמלון ).דרך אגב מאחורי ה TOURIS INFORMATION מצוי משטח החלקה על הקרח ענקי ומרהיב, לצערי הוא ניסגר בדיוק ההגענו ב 13:00 בצהריים.
ששאלתי מתי יפתח ענה לי השומר FOUR וסימן בידו חמש. אז אין לי מושג מתי באמת ניפתח אחה"צ
-
בודפשט - עם ילדיםפמיילי ואיילת תודה על כל הפרטים!

-
בודפשט - עם ילדיםנכון המסעדה ב AQUAWORLD היתה מצויינת ( כמצופה למקום כזה כמובן לא גורמה ). נקיה נעימה מחירים סבירים אוכל מגוון.
הפארק מעולה, בכל מובן שהוא. אני מאוד ממליצה. -
בודפש - עם ילדיםואיך שכחתי תודה לכל מי שסיפר את סיפורו בפורום נעזרתי בכולכם ו בעיקר תודה ללי על הבלוג שדי הלכתי לאורו
-
בודפש - עם ילדיםבעייתי ביותר להשוות את טירות נעות ברוח למלון בבודפשט. זהו אחד הצימרים היוקרתיים בארץ, במיקום יוצא דופן ולכן לא בר השוואה.
גם באוסטריה הזולה יחסית בה אנחנו נטייל בקיץ הקרוב או הדולומיטים בהם טיילנו שנה שעברה, אפשר למצוא בקלות בתי מלון או צימרים בעלות של אלף יורו ויותר ללילה ומסעדה שתעלה מאה יורו לאדם. ואני בטוח שגם בבודפשט אפשר למצוא בקלות מקום יוקרתי ויקר במיוחד
הבעייה שלי עם בתי המלון בארץ אינה טירות הנעות ברוח ודומיו, הבעיה היא שאין מקומות מקבילים למלונות כמו זה שהיינו בו בסוף בדולומיטים - מלונות שמיועדים מראש למטיילים עם תקציב סביר ובעלות של 100-150 יורו, ואם יש כאלו אז התמורה בהם נמוכה יותר...
-
בודפש - עם ילדיםבנוגע לתיאור הבעייה - אני לגמרי מסכים.
עם הפתיחה - מעט פחות.
באשר לבודפשט - אני לא מתיימר להיות מומחה, אבל למיטב הבנתי - אם שמים לרגע בצד את ארבע העונות - הרי שמרידיאן, קמפינסקי ואינטרקונטיננטל (ויסלחו לי אם יש עוד איזה שניים שלושה באותו סגנון) - הם המלונות המובילים בעיר במיקומים המשובחים - ומדובר במלונות חמישה כוכבים מפנקים במיוחד.
אני כמובן יכול להעיד על האינטרקונטיננטל בו שהינו, בעניין הזה.
המחיר ללילה באינטר כשהיינו שם (לרבות סופ"ש) היה 120 דולר (אני מתעלם מזיכוי שהיה לנו). פחות מ - 500 ש"ח. כולל ארוחת בוקר מצויינת ועשירה !! כולל כניסה חופשית למתחם הספא ולחדר כושר.
אני מאוד אהבתי את הטירות הנעות ברוח בנמרוד שם חגגנו יום הולדת עגול לאישתי אבל עם כל האהבה הזאת - אני חושב שהפערים פשוט בלתי נתפסים.
ואגב - הטירות הן בהחלט נפלאות ומעוצבות ויוקרתיות - אבל רק כדי שאף אחד לא יתבלבל - יש היום לא מעט צימרים בישראל שעולים יותר - בלא מעט אפילו. כלומר - לא מדובר כאן בארבע העונות הישראלי....
ובכל מקרה - אני מציע לבדוק כמה עולה לילה בדן ת"א או במלון חמישה כוכבים מפנק בירושלים במרכז - עם ארוחת בוקר ולהשוות את המחירים לשלישיה הזאת בבודפשט. התוצאה בעיני של בדיקה כזאת היא מאוד ברורה....
-
בודפש - עם ילדיםהי
חזרנו השבוע מקמפינסקי . היה מדהים. מלון מעולה ,צוות נהדר ,ארוחת בוקר מעולה ומיקום הכי טוב שיכול להיות. אני השתמשתי במנוע החיפוש הזה :מנוע חיפוש למלון
ודרכו בחרתי את האתר הזול שהוצע שם. לנו עלו 3 לילות , לשני חדרים (שישה אנשים) ,כולל ארוחת הבוקר 700 יורו . תהנו
-
בודפש - עם ילדים1. אני צריך להתנצל. בטעות כתבתי שאין שאטל לפארק. כמו שכתבת, השאטל יוצא מכיכר הגיבורים, בשעות 9:30 ,13:30 ,17:30 ,19:30 ובחזרה מהמלון ב-10:00 ,14:00 ,18:30 ,21:00. לפארק המים מגיע קצת יותר מאוחר. הנסיעה בחינם , ישירה בלי תחנות ולוקח כחצי שעה.
2. את צודקת. משטח החלקת הקרח פתוח ב-9-13 ומ-17-21.