קנס ענק ל TripAdvisor
-
החברה קיבלה קנס ענק על אי אמינות \ מניעת דיווחי כזב.
מסתבר שגם בישראל היו דיווחים שקריים, היו ביקורות על בית מלון בת"א
שהתברר שנכתבו לפני שאפילו נפתח.
הבעלים הודו כי ההודעות היו מטעמם.
חשוב לקחת כל אתר וכל ביקורת בפרופורציה המתאימה ולהשוות עם אתרים נוספים.
-
קנס ענק ל TripAdvisorהאמת שאני תמיד משווה לבוקינג (שבו רק מי שרכש דרכם את הלינה במלון יכול לרשום חוו"ד) ובדרך כלל אין הבדלים מהותיים בציון.
-
קנס ענק ל TripAdvisorכל אחד יכול לכתוב ביקורת שלילית או חיובית בטריפאדוויזר
גם מבלי שביקר במלון, באטרקציה, במסעדה...
בעייתי.
בעל מסעדה יכול לפזר מחמאות על המקום שלו... והמתחרה עלול להשמיץ.
בגלל זה בוקינג מאוד אמין בעיניי.
-
קנס ענק ל TripAdvisorוואו, מאכזב מאוד! כמו שאמרו קודמיי - לבדוק בכמה אתרים, כולל בוקינג... תודה על העדכון!
-
קנס ענק ל TripAdvisorהדבר לא חדש. כבר לפני 3 שנים היתה חקירה נגד טריפאדוויזור באותו נושא. מטבע הדברים אם כל אחד יכול לכתוב ביקורת, אז גם יהיו הטייות.
מאז אני בודק גם אתרים אחרים ובראשם את בוקינג. אבל אני רוצה לציין שברוב רובם של המקרים הציונים היו דומים. אני רוצה גם לציין שאף פעם לא התאכזבתי מההמלצות שלהם.
לא צריך לשפוך את התינוק עם המים.
-
קנס ענק ל TripAdvisorצריך לדעת איך להשתמש ב- TRIPADVISOR בחוכמה
למשל להתייחס בעיקר להמלצות שנכתבו על ידי ממליצים שכתבו הרבה המלצות (אני למשל כתבתי מעל 60) ואז סביר שהן אותנטיות.
לקרוא המלצות בקפידה. המלצות שמכילות חיובי ושלילי הן אמינות ועוד
בסה"כ TA הוא מקור מידע מעולה. ולא צריך להספיד אותו.
ההמלצות ב- BOOKING אולי יותר אותנטיות כי יכול להמליץ רק מי שהזמין באתר אבל הן מאד לקוניות (קצרות) ופחות אפשר ללמוד מהן מאשר המלצות ב- TA שהן הרבה פעמים מפורטות ומושקעות.
-
קנס ענק ל TripAdvisorגם אני משווה עם אתרים נוספים ולרוב הציונים מאוד דומים.
ולא יצא לי ליפול בהמלצה שלהם.
היתרון שלהם שיש תמונות של מטיילים שגם זה עוזר.
לפני 3 שנים הם קיבלו אזהרה והבטיחו לשפר את הביקורת שלהם.
-
קנס ענק ל TripAdvisorיש גם לקחת בחשבון שאת הקנס גזר בית משפט איטלקי. אני לא יודע אם אתם מכירים את מערכת המשפט האיטלקית אבל יושר והגינות זה לא הצד החזק שלהם.
-
קנס ענק ל TripAdvisorאני מאד אוהב את טריפ אדוויזר
ברור שתמיד צריך לקרוא ביקורות בצורה ביקורתית. אבל הנפח הגבוה של ביקורות בטריפ אדוויזר עושה את שלו. גם ברמת הציון הממוצע, אבל גם ברמת היבורות הבודדות.
אגב, גם בלי קשר לרמאויות (לטוב ולרע) יש אנשים שאני מתעלם מהביקורת שלהם כי היא לא רלוונטית. יש כאלה שקוטלים את המלון כי הם ביקשו שמפניה ב-1 בלילה ולא היה את הסוג שהם רצו, ויש כאלה שמהללים את המלון כי הוא מאד קרוב למשהו שמעניין רק אותם (לשכת מס הכנסה המחוזית למשל)
ורמאויות קיימות גם בבוקינג ואחרים. אומנם פחות רמאויות כי זה יותר מורכב ויקר, אבל בגלל כמויות הביקורות הנמוכות יותר, אז הן תופסות משקל יחסי לא זניח.
-
על קריאת טיפים וחוות דעת בכלל.ההבדל בין TA שכל אחד יכול לכתוב ביקורת-(מכאן פתח ל"המלצות" כמו בכל אתר טיפים כולל למטייל שלנו, שחלקן אינן אמינות)
לבין BOOKING שכדי לכתוב המלצה אתה צריך להתאכסן במקום-וכל מי שהתאכסן דרכם יודע שתמיד כמה לילות אחרי הלינה מקבלים את הבקשה לכתוב חוות דעת.
מהשוואה של מאות המלצות לינה (אלפים?) לאורך השנים -לרוב אין הבדלים משמעותיים בין ההמלצות של שני האתרים ,בדירוג חוות הדעת.
כאשר יש פערים-זה אומר דרשני.
מעבר לכך- כמו שצוין קודם צריך לדעת לקרוא חוות דעת ,כמו הקרבה ללשכת מס ההכנסה המקומית
אבל גם קרבה למשל לתחנת רכבת חשובה מאד למי שנוסע בתחבורה ציבורית ומיותרת לגמרי למי שצריך להחנות את המכונית. או לחלופין העדר מזגן במלון ממש לא מטריד את מי שנוסע בינואר.....בקיצור-- קריאת טיפים היא מיומנות שצריך לרכוש ,אם רוצים להסתמך עליהם בהזמנות.
-
על קריאת טיפים וחוות דעת בכלל.הערה משלי
נכון שלכאורה מכיון שב TA כל אחד יכול לבקר את אפשר בקלות יחסית להטות תוצאה אבל כוחו של TA בכמות המצביעים. אכן לא הייתי מתייחס ברצינות לציון ממוצע ב- TA כשיש רק 10 חוות דעת, אבל כשיש מאה ויותר ההטייה הופכת לחסרת משמעות. עוד כלל רצוי הוא לנסות לשקלל את הציון אם מתעלמים מ10% העליונים והתחתונים.
היתרונות מול בוקינג, מלבד כאמור כמות ההצבעות (רלוונטי הרבה יותר מארה"ב מאשר באירופה, מלונות יותר מצימרים) הוא שרואים את כל המלונות בעיר ברשימה אחת עם ציון יחסי, בבוקינג המיון הראשוני הוא ממש לא לפי ציון או לפי מחיר וגם אחרי שממיינים, הרשימה בבוקינג תהיה בדרך כלל חלקית הרבה יותר.
למשל - מעט מאד אנשים יזמינו מלון של רשת Best Western בבוקינג מהסיבה הפשוטה שב 99% מהמקרים המחיר יהיה זול יותר באתר של BW (בוודאי לפנסיונרים ו/או למחזיקי כרטיס AAA) ולכן הציון בבוקינג לא ישקף הרבה למלונות אלו.
ועוד נקודה, מוזרה מעט בעיני, ב TA יש הרבה יותר ביקורות שליליות מפורטות (שברור שאינן הטיות כי מדובר באנשים עם הרבה ביקורות) - נדמה לי שפסיכולוגית לאנשים יותר קל לפרט את הביקורת בTA מאשר דרך אתרי ההזמנות...
-
על קריאת טיפים וחוות דעת בכלל.אני חושב שהאתר הוא מקרה כמעט קלאסי של חוכמת ההמונים.
בסוף המומצע הוא הקובע בציון, וככול שיש יותר ביקורות אז הנתון יותר מדוייק
וכפי שציינו קודמי חשוב לקרוא כל ביקורת ולהבין מי כתב ומתי וכו...