שאלה בנושא AAA
-
האם מישהו יכול לעזור לי להבין. האם כדאי לנו לעשות מנוי בAAA? מה זה נותן? ואיפה אפשר לעשות זאת?
אנחנו מתכוונים לטייל במערב ארה"ב בקיץ.
תודה מראש על העזרה
-
שאלה בנושא AAAכן. חד משמעית.
עזבי את ההנחות שזה נותן במלונות וכניסות וכאלה- הדבר הכי חשוב זה התעריפים שהם מציעים דרך "ממסי" להשכרת רכב.
-
שאלה בנושא AAAראשית, תיקון טעות. כישראלים ללא כתובת קבועה בארה"ב אנחנו לא עושים וגם אין לנו כל טעם לעשות חברות ב- AAA (או יותר נכון, באחד מאיגודי ה- AAA בארה"ב, שכן לכל מדינה או קבוצת מדינות יש את אירגון ה- AAA המקומי שלהן). לפחות נכון הדבר לרובנו הנוסעים לתקופוה של מספר שבועות טיול.
מה שאנחנו, כתיירים מישראל, יכולים לעשות היא חברות בממס"יתור המקנה, בעקבות הסכמים הדדיים בין ממס"יתור ל- AAA ול- CAA (בקנדה) זכויות ושירותים מסוימים לחברי ממס"יתור.
השירותים הניתנים לחברי ממס"יתור הם:
- חבילת בסיס של שירותי דרך, לרבות שירותי מנעולן, הבאת דלק אם נגמר, וגם גרירת רכב למרחק של עד 5 מייל. בעצם, השירותים די דומים למה שחברות השכרת הרכב מוכרות במסגרת Road Side Service, אלא ששם אין מגבלה על מרחק הגרירה.
- שירותי יעוץ והזמנת לינות בסניפי AAA ו- CAA. אני נהניתי בעבר משירותי יעוץ שממש תפרו לי מסלול לפני מספר שנים. באותה תקופה לא היה לי עדין מחשב נייד, כך ששירותי הזמנת הלינות היו ממש טובים עבורי. היום אני לא זקוק לשירות זה. יצא לי להשתמש בשירותי יעוץ מסלול יותר מצומצמים בנסיעות שונות.
- בחלק מאיגודי ה- AAA עדין ניתן לקבל מפות ו- Tour Books (מין מדריכי תירות) ללא תשלום. המדיניות הכללית של ה- AAA בשנתיים האחרונות מאפשרת גביית כסף תמורתם. עד כה, לא התבקשתי לשלם (אני מתכוון למדינת וושינגטון, ולקולומביה הבריטית בהן ביקרתי בסניפי AAA או CAA בתקופה זו).
כמו כן, מקבלים חברי ממס"יתור כרטיס Show Your Card And Save, המאפשר קבלת הנחות בעלות כניסה לאתרים שונים וגם בהנחות בעסקים שונים (קיבלתי הנחה על גביע גלידה בהליפקס).
ולבסוף, מבחינתי ההטבה המשמעותית ביותר, קבלת תעריף AAA ברוב רשתות בתי המלון וגם בחלק מבתי המלון שאינם קשורים לרשת. ההנחה היא בדרך כלל של כ- 10% מהמחיר הרגיל. זה לא בהכרח התעריף הזול ביותר. לפעמים ניתן לקבל תעריף זול יותר בתנאי הזמנה טובים פחות. למשל, הזמנה מראש ללא אפשרות ביטול. לפעמים ניתן להשתמש בקופונים ולקבל מחיר טוב יותר, אבל תעריף AAA הוא קבוע וניתן להזמין את החדר מראש תוך שימוש בתעריף זה. בדרך כלל הוא מאפשר את ביטול ההזמנה בעת הצורך בתנאים הטובים ביותר הקימים בבית המלון.
אזכיר גם שממס"י היא חברת האם של אופרן, סוכנות להשכרת רכב בחו"ל, בדרך כלל של חברות השכרת הרכב אלאמו או נשיונל. עלות ההזמנה דרך ממס"י לחברי ממס"י לרוב זולה יותר מחלופות אחרות, אם כי אני לא בדקתי את כל החלופות האחרות, כך שיתכן וניתן להשיג הצעה זולה יותר דרך חברת השכרת רכב אחרת.
לגבי העלות. יש שתי אפשרויות לחברות. האחת היא ישירות בסניף ממס"י. השניה היא דרך מועדון ממס"י של כרטיס האשראי לאומי קארד. אני ממליץ על הדרך השניה. החברות היא ללא תשלום בשנה הראשונה (וכמובן שניתן לבטלה לאחר הנסיעה), וגם אם ממשיכים בה, היא זולה בהרבה מעלות החברות ישירות בממס"י.
-
שאלה בנושא AAAתודה רבה רבה על המידע.
-
שאלה בנושא AAAכתבתי בעבר שפעם כרטיס ממסי היה מאד כדאי (לדעתי כמובן) אבל היום הרבה פחות.
כמובן - הכל לפי דעתי האישית ונסיוני האישי. זה לא מדע מדוייק.
אחד הדברים שלא הוזכרו פה זה יעוץ בתכנון הטיול. הן היועץ של ממסי בארץ, והרבה יותר חשוב היועצים של AAA בארה"ב יכולים לעזור לנו לתכנן טיול. אין ספק שהיועץ של AAA בבוסטון למשל מכיר את בוסטון יותר טוב מגולש הפורום הממוצע.
יחד עם זאת - האינטרנט היום (והפורום בפרט) נותנים כלכך הרבה מידע, שנראה לי חבל לבזבז זמן על יעוץ במהלך הטיול.
לגבי מפות ומדריכי טיול - לפני עידן ה GPS זה היה שווה הרבה כסף. היום זה פשוט מיותר בעיניי.
לגבי הנחות במלונות - הכל נכון. אבל בהרבה מאד מקרים תגלו שתשיגו את אותם הנחות בדרך אחרת - מבצעים, קופונים, תעריפים מיוחדים וכו'. כמובן שלא תמיד
לגבי הנחות בחנויות ואטרקציות וכו' - שוב, ברוב המקרים אפשר להשיג את ההנחות בדרכים אחרות - חיפוש גוגל פשוט של שם המקום והמילה קופון או הנחה יניב לרוב שלל הצעות
לגבי שירותי הדרך - למזלי לא הייתי צריך אף פעם, וגם אין לי מושג איך להפעיל את זה. אני מניח שבמקרה הצורך חלילה אני גם ככה אפנה לחברת ההשכרה לסיוע ויעלה כמה שיעלה. לא כי זה הדבר הכלכלי לעשות, אלא כי אני מניח שאני אהיה בלחץ.
כך שבעיניי הכדאיות של ממסי מוטלת בספק, אם משלמים, וגם אם מקבלים בחינם (דורש הוצאת כרטיס אשראי)
ואחרי שאמרתי את כל זה - בטיול הגדול האחרון כן עשיתי ממסי (בתשלום של 200 ש"ח) כי עשיתי חישוב שבכל זאת הוא עדיין חסך לי יותר באחד המלונות שלא מצאתי לו הנחה אחרת.
-
שאלה בנושא AAAaaa משתלם בהחלט ובעיקר במה שקשור להנחות בבתי מלון והנחות משמעותיות בכניסות לחלק מאטרקציות.
נכון שאולי יש עוד דרכים להשיג הנחה כזו או אחרת ,אבל פה זה פשוט ,מראים את הכרטיס וזהו.לא צריך לחפש ,לא להדפיס וזה במקום.
-
שאלה בנושא AAAבטיול של חודש זה חסך לנו 400 ש"ח ובניקוי עלות החברות שהיא 200 ש"ח
נשאר רווח של בערך 200 ש"ח. אם את עושה הזמנות מראש תוכלי להגיע לחיסכון יותר גדול כי מניסיוני כחצי מהמלונות שמצהירים חברות ב- AAA לא נותנים את
ההנחה אם לא הזמנת מראש כי הם אומרים שהמחיר שהם הציעו ללא ההנחה הוא
מחיר מבצע.