יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.
-
שלום חברים.. אני מעוניין לתכנן טיול בקיץ בן שבוע וחצי עד שבועיים עם 3 ילדים. בגילאים ילדה בת 7 . ילד בן 4 ותינוק בן שנה. אשמח לכל רעיון אפשרי כמובן שיהיה אטרקטיבי לילדים ובבקשה רק לא יוון וקפריסין..תודה חברים.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.היו בעבר בחו"ל?
מטרת החופש- טיול או יותר בטן גב?
התינוק נוח (קצת קשה לנבא 9 חודשים קדימה...)?
תקציב?
יעד קלאסי לטיול משפחתי ראשוני באירופה היא הולנד- ובגלל שהיא גם שטוחה, נוחה מאד לעגלות . מיעוט מסלולי הטבע לא מחייב בכלל מינשא- וזה משמעותי בגיל זה.
מעבר לכך יש לא מעט עסקאות- של טיסה-לינה בכפר נופש-רכב שיכולות לפשט לכם מאד את צהלוגיסטיקה של ההתארגנות לטיול. כמובן שתמיד שווה להשוות אותן לפירוק הרכיבים לטיסה לחוד,לינה לחוד, רכב לחוד.
לוח הזמנים המקובל- או שבוע או שבועיים, בחלק נדיר של העסקאות ניתן 10 ימים.
ימי הכניסה לכפרי הנופש לרוב שישי, לעיתים גם שני.
אופציה אחרת- יותר חמימה ועדיין תואמת גיל-היא אגם גארדה. גם פה יש דילים שונים של חברות שונות וגם ניתן (ואולי גם רצוי) לפרק את הרכיבים השונים. הבסיס של הטיול יותר מבוסס על מים ואגם, אבל גם פארקי שעשועים,חיות ,וכל מה שילדים רוצים ויש גם פיצה וספגטי שמאד קל להשביע אותם.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.תודה רבה לך יונית...למען האמת חשבתי על אגם גרדה..או היער השחור..אבל עם תינוק נראה לי מסורבל היער השחור..לא.? הולנד זו אופציה השאלה היא האם ישנן אטרקציות לילידים קטנים שם.? או שעדיך באמת גרדה ופארק גרדה לנד..חשבתי על אופציה אפילו לישון במלון גרדה לנד הממוקם ליד האתר..אך אבדוק האם המחיר סביר. לשאלתך..הילדים היו בכרתים ורודוס..כך שזה כמו אילת למעשה...הם נהנו אך לא היו יותר מדי אטרקציות. תודה רבה..אשמח לעוד רעיונות.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.הי,
בעקרון אני מסכימה עם יונית לגבי הולנד כמדינה המתאימה ביותר לטיול ראשון עם ילדים קטנים, מכל הסיבות שפרטה.
אבל מכיוון שביקשת עוד רעיונות - אני מוסיפה גם את אוסטריה, איזור זלצבורגלנד. זה איזור יפהפה שופע אטרקציות לילדים בכל הגילאים, וגם נוח וידידותי מאוד למשפחות עם קטנטנים. הכבישים לא שטוחים וישרים כמו בהולנד, אבל כפיצוי מקבלים נוף נפלא שמשרה רוגע ואוירה מיוחדת....
בנוסף יש באיזור צימרים/חוות/דירות נופש נהדרות למשפחות - עם חצר גדולה ומשחקים, בעלי חיים וטרמפולינות שילדים אוהבים - ובמחירים זולים.
אנחנו היינו שם בקיץ האחרון, אמנם עם ילדים גדולים משלך, אבל איתנו בחווה היתה עוד משפחה ישראלית עם 3 ילדים בגיאלים דומים לשלכם, והם נהנו עד מאוד.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.גיל שנה הוא בעייתי בכל מקרה, ואל תבנו על זה שהתינוק יהנה הרבה. כלומר הוא יהנה מלהיות אתכם, אבל לא בהכרח מהאטרקציות שתקחו אותו. בגיל הזה הם עוד לא בהרכח הולכים, לא בהכרח מדברים, לא אוכלים עדיין כמו כולם וכו'.
כל יעד הוא אפשרי ובלבד שתתאימו אותו לילדים. כלומר אפשר כל עיר גדולה אם משאירים מספיק זמן לגינות ציבוריות וגלידה תוך צפייה במופעי רחוב
אפשר כל איזור כפרי כל עוד מתמקדים בעיקר באגם ובפינת החי ופחות בפארק החבלים והמגלשות ההרים וכו'.
הולנד באמת מאד נוחה לטיול משפחתי ראשון - יש המון חומר בעברית, כולם שם מדברים אנגלית ברמה טובה מה שמקל עלינו להסתדר. מדינה לא גדולה שמתאימה מאד לטיול כוכב (שמשאיר בתורו הרבה גמישות למשפחות שלא יודעות למה לצפות), והרבה אטרקציות לא גדולות שבהחלט יכולות להתאים לגילאים.
אבל גם מקומות אחרים יכולים להתאים יופי. אנחנו למשל עם שלושה ילדים בגילאים האלה בדיוק עשינו טיול משפחתי של שבועיים וחצי לבלגיה. שבוע היינו בכפר נופש ולא יצאנו ממנו הרבה, 6 ימים ישנו בבריסל, וטיילנו בבריסל, מכלן ברוז', ו-3 ימים באיזור הארדנים. היה מעולה.
אני בטוח שאפשר גם בגרדה (היינו), היער השחור (לא היינו) ועוד. ביער השחור למשל לא הייתי מתמקד באטרקציות שמתאימות לילדים הגדולים יותר, אלא בפשוטות (וזולות יותר) ואני בטוח שיש גם כאלה.
יש גם יעדים פופולאריים במזרח אירופה אם רוצים - באופן כללי יותר זול.
אגב, אפשר בהחלט לשקול יעדים מחוץ לאירופה. אנחנו למשל לטיול רציני ראשון עם ילדה (אז הייתה רק אחת בגיל שנתיים וחצי) בחרנו בפלורידה. דיסני (ושאר הפארקים) בהחלט מתאימים לגילאי 4 ו-7. גבולי יותר לגיל שנה (למרות שעדיין יהנה מאד). ומסגרת זמן כזו של שבוע וחצי - שבועיים מאד מתאימה.
חוץ מהיעד (אבל ישליך על היעד) אני חושב שאתם צרכים לשאול את עצמכם מה אופי הטיול שמתאים לכם.
השכמה לפני 6 ולפני 8 כבר יוצאים לדרך? או השכמה מאוחרת יותר
חזרה ב-7 בערב לצימר מלון כשחלק מהילדים כבר ישנים באוטו? או שיטוט עד שעות מאוחרות יותר
כלכלה עצמית? לכל הארוחות? מסעדות?
ואם מסעדות - אפשר כאלה של שירות מלא או רק שירות עצמי (לילדים יש סבלנו ויכולת להתנהג כמו שצריך במסעדה בשירות מלא)?
מחפשים יותר נופש (גם אם לא בטן-גב בסגנון אילת) או יותר טיולים ולראות דברים?
רוצים / צריכים / רוצים להמנע מחברת ישראלים אחרים?
תקציב לחוץ או שאפשר לשחרר מעט?
ועוד שיקול לא זניח - עם ילדים בגילאים האלה אני מניח שחשוב רכב גדול - ככל הנראה מיניואן. 3 ילדים, עגלה, פחות נסיון איך לארוז יעיל. ברוב אירופה אין בעיה להשיג מיניואן, אבל כדאי לרוב לשריין מראש (חודשיים).
אבל לשים לב שבאירופה כמעט תמיד מדובר על גיר רגיל. אם רוצים אוטומט זה בעייתי יותר. המחיר גבוה בהרבה והזמינות נמוכה בהרבה. בגרמניה למשל קל יחסית להשיג מיניואן אוטומטי. בבלגיה היה לי בזמנו בלתי אפשרי.
כך שאם חשוב לכם אוטומטי - לא כל יעד אפשרי!
בכל מקרה בבלוג שלי פה באתר תוכלו למצוא סיפורי טיולים שלי עם ילדים קטנים, וגם כמה מדריכים שיעזרו לכם אולי בתכנון הטיול.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.אני יכול להגיד לך שלפני חצי שנה הייתי עם ילד בן ארבע ותינוק בן 8 חודשים ביער השחור והיה מדהים! בכלל לא קשה, אזור מדהים.
במקביל הייתי לפני כשנה באגם גרדה ואני מתכוון לחזור לשם שוב, יש עוד הרבה לראות.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.חברים וחברות...תודה רבה על ההצעות..ואווו..תענוג לקרוא את זה..אני ממש מודה לכם.. אני רוצה להתייעץ אתכם..התחלתי לחשב עלויות של טיסות ומלונות ואירופה ועלה לי רעיון אחר...האם לדעתכם ניתן לנסוע עם משפחה..3 ילדים שבינהם גם תינוק..לתאילנד .?? אשמח לתגובות תודה
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.אם זה טיול ראשון עם הילדים ובהתחשב בגילאים שלהם לא הייתי הולכת על תאילנד.
אנחנו היינו בקיץ האחרון בתאילנד אחרי כעשרה או יותר טיולים משפחתיים באירופה.
למה לא להתחיל עם תאילנד?
1. טיסות יותר ארוכות וקשות לילדים
2. טיול יותר מורכב, מצריך יותר מעברים וטיסות פנים.
3. שבועיים זה ממש המינימום, שבוע וחצי בטח לא מספיק.
4. עלויות הרבה יותר גבוהות מאירופה, בגלל מרכיב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות, שמתקזזות רק בטיול יותר ארוך.
5. ההתניידות בתאילנד עם עגלת תינוק מאד קשה. המדרכות לא בנויות לזה. נוסעים הרבה במוניות - מה תעשה עם בן השנה ? לא תוכל להיסחב עם כסא לאוטו כל הזמן.
6. חיסונים - בן השנה עדין לא קיבל את כל החיסונים.
7. יותר בעייתי לילדים מבחינת אוכל.
הילדים שלך הרבה יותר יעריכו את תאילנד בעוד כמה שנים.
מבין המקומות שהועלו כאן אנחנו הכי נהנינו באוסטריה, היינו בה פעמיים עם הילדים. ביער השחור לא היינו מטעמים עקרוניים (גרמניה...), גארדה זה מקום מקסים אבל בהנחה שמדובר בטיול באוגוסט אז עלול להיות מאד חם ופקוק. בהולנד לנו באופן אישי היתה חוויה פחות מוצלחת כי ירד לנו הרבה גשם (באוגוסט) ומכל המקומות שהוזכרו לעיל אני חושבת שסטטיסטית הולנד הכי מועדת לגשמים בקיץ.
מבחינת עלויות אוסטריה וגרמניה הכי זולות.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.צהריים טובים,
אני גם חושבת על הולנד או היער השחור. אני מסכימה עם רונית שתאילנד פחות מתאימה לטיול ראשון ובגיל של הילדים.
ליסה
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.רונית את מקסימה..תודה על התשובה המקיפה..עזרת לי מאד..את ממש מקצועית. תודה. לעצתך..ירדתי מתאילנד..כעת נותר לגבש איזור באוסטריה..חבל טירול או זלצבורג..האם ניתן לשלב בין שנהים..אני מבין שהנחיתה הנוחה לאיזור תיהינה ממינכן..אכן..? תודה רבה לכולכם....
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.באוסטריה - כטיול ראשון ועם הגילאים של הילדים שלך - הייתי בוחרת להתמקם בחבל זלצבורגלנד ולא בטירול.
למה ? פחות נסיעות, יותר אטרקציות קרובות.מבחינת נופים - מדהים !
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.תודה רחל
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.לגבי יעד הנחיתה - מינכן הכי קרובה אבל אפשר גם לנחות בוינה, כ-3- 3.5 שעות נסיעה לזלצבורגלנד. לפעמים יש טיסות לוינה יותר זולות, שווה לבדוק את אלעל ואוסטריאן איירליינס לוינה ואת אל על ואייר ברלין למינכן.
אם טסים דרך וינה והטיול הוא לשבועיים אפשר לשלב יומיים-שלושה בוינה בסוף הטיול. אפשר בפירוש גם לבלות שבועיים בזלצבורגלנד, השאלה היא אם רוצים לגוון למשהו יותר עירוני ופחות כפרי.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.למינכן יש גם את לופטהנזה.
-
יעד לטיול משפחתי עם 3 ילדים.אכן..בדקתי מעכשיו טיסות למינכן דרך אל על וזה ממש יקר לעומת וינה דרך אוסטיריאן..הבדל של 120 דולר לכרטיס...זה ממש משמעותי.