שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!
-
היי אנחנו נוסעים בינואר לשוויץ שלא למטרות סקי. סתם להסתובב ברחובות, לראות שלג ( חובה ) לאכול טוב. הזמנת י שלושה לילות בלויקרבאד שזאת עיירת ספא באלפים ועוד שני לילות בצרמט. אתמול ראיתי ב weather. com שבערב יש שם מי וס 15 שמרגיש כמו מינוס 26 ולפני יומיים באמצע היום היה כתוב שמרגיש כמו מינוס 19. רוחות חזקתשל שמונים קמש. השאלה האם אנחנו לא קופצים מעל הפופיק ובכזה מזג אויר לא נצליח להנות מצרמט ואולי כדאי להחליף ללוצרן או ציריך. מה דעתכם?
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!מבחינת מזג אויר צרמט יעד אידיאלי לקיץ. אנחנו טיילנו בה במאי והיה קר וירד עלינו מעט שלג. בלי קשר למזג האוויר צרמט לדעתי מקום ממוסחר ותיירותי מאוד, יקר ודי סתמי ומאכזב.
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!למרות שאין שום קשר בין מזג האוויר כעת ובינואר, מהתיאורים שלך של מזג האוויר נראה לי שיתכן וצרמט באמת גדולה עליכם. צרמט היא סופר יעד לסקי אבל אם אתם רוצים סתם חוייה של איזור אלפיני, כדאי לשקול במקום את Berner Oberland. למשל גרינדלוואלד או הכפרים הסמוכים.
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!לויקר באד מקום מקסים יש שם מתחמי ספא שווים. הבעיה היא להגיע ללוקר באד. הכביש הוא מפותל מאוד, אם יש שלג רצוף לא יודע אם פותחים אותו כל הזמן, מכוון שמהכביש הראשי נדרך היא ללויקר באד בלבד.
אם אתה עם רכב יש חניונים בכל מתחם, אני הייתי שפ פעמיים אבל רק באנו ליום לספא.
אבל את האמת אם אתם לא הולכים לסקי לא יודע מה יש לכם לחפש באזור.
בכל מקרה תהנו
-
לויקר באדLEUKERBAD מקום מקסיםהיינו בו לפני כחודש.
נסענו בתחבורה ציבורית.
מקום מאוד יפה ויש הרבה מה לעשות ללא סקי :
יש כמה SPA , החלקה על הקרח , עליה להרים , מסלולי הליכה
מומלץ ביותר !!!!!
-
לויקר באדLEUKERBAD מקום מקסיםנעים בתחבורה ציבורית בלבד. הבנתי שיש מקטע של חצי שעה באוטובוס ללויקרבאד. יש חשש בטיחותי? יסגרו את הכביש לעיירה יותר מכמה שעות? חשבתי שבגלל שזו שוויץ אז הם מתורגלים. מה עושה מי שהזמין לשם והכביש סגור? אני מניח שלא מדובר פה בסערה של פעם בעשרים שנה
-
לויקר באדLEUKERBAD מקום מקסיםעם כל הכבוד ליעילות השוויצרית, מקום כמו לוייקרבאד הוא מבודד ונמצא בקצה כביש כמו שאמרו קודמי. אם יש סופת שלגים, צריך לחכות למפלסת, לפעמים כמה שעות. השבוע למשל, נתקעו אנשים על כבישים ראשיים באלפים, למשך יומיים.
אם אינכם עושים סקי, הייתי מחפשת מקומות עירוניים יותר ונמוכים יותר. אפשר לעלות להר למשך היום, בהתאם למזג האויר. אפשר על שפת אחד האגמים בשוויץ.
החורף הוא יפייפה, אך יש לנהוג בהתאם לתנאי מזג האויר. ממליצה על מקומות בגובה של עד 500 מ לעונה זו.
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!שלום רב,
לא הייתי מסתכן במקומות גבוהים וכה קרים שגם הדרך אליהם בעיתית.
קחו מקום יותר נמוך כמו לוצרן ,כור ,וכו' שמהם תוכלו להגיע לאתרים שיענינו אתכם בעזרת תחבורה ציבורית ,רכבות וכו'.
יש קווים מאד מעניינים לאתרים יחודיים בשווייץ ,סתם לדוגמה ברנינה אקספרס (ויש עוד הרבה) בהם תוכלו לחוות את שווייץ בשלג בלי להתקע ולסבול מקור קיצוני.
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!טוב, אז שינינו קונספט.
נוסעים ללילה בכור לאחר מכן 2 לילות בארוזה במלון ספא ועוד 2 לילות בלוצרן.
לארוזה אני מבין שיש רכבת והסיכוי להיתקע בגלל כביש חסום הוא נמוך. במקרה הגרוע אני "נתקע" בכור (ואז רק עולה השאלה של ה-2 לילות המאוד יקרים ששילמנו). אם קר מאוד אנחנו נהנים מהמלון ספא שכל הקירות שלו בבריכה ובספא הם זכוכיות שמשקיפות למורדות הר מושלג. יש גם מסעדות בתוך המלון עצמו. אפשר גם לקחת מעין מזחלת סוסים לסיור באזור. נראה לכם הגיוני?
עוד 2 לילות בלוצרן ששם להסתובב קצת, בתי קפה, חנויות, מסעדות.
המטרה היא לא לראות כמה שיותר אתרים! המטרה היא לראות נופי שלג, להרגע, לאכול טוב, לספוג אוירה שונה.
הכור זה עצירה כי ביום של הנחיתה בציריך אחרי חוסר שינה כל הלילה חבל לשלם 3 לילות על המלון ספא והעדפנו יום למחרת להגיע מוקדם רעננים וגם להנות מהרכבת לארוזה שהבנתי שהדרך מדהימה ביופיה.
נראה לכם מתאים למצה שציינתי??
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!ערב טוב,
אפשר בהחלט לבלות לילה בכור ,יש עיר עתיקה חביבה והעיר נחמדה.
אפשר גם יותר מלילה.
יש רכבת מכור לארוזה.
יש גם כביש תלול ומפותל מאד.
ארוזה עצמה עיירה לא גדולה ואין הרבה יותר מדי מה לעשות חוץ מסקי ובילוי בפאב/מסעדה.
לוצרן עיר מרכזית מאד מבחינת תיירות ויש בה הכל.
-
שוויץ בחורף - זקוק להמלצה!היינו בצרמט לפני כחודש ובאמת מקום מקסים אבל בעיקר לסקי
אתם יכולים לרדת לאיזור אגם ז'נבה ולטייל במונטרי או בווי מקומות מקסימים.
אנחנו לקחנו בווי אופניים בעלות של 10 פרנק ליום שלם ופשוט חרשנו כמה שעות במסלול קרוב לאגם היה קר אבל התלבשנו בהתאם והיה בהחלט מקסים.