ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערות בסלובניה

פורום אירופה
    7
    9
    3662
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rachelsht
      rachelsht נערך לאחרונה על ידי

לאחר שכבר ביקרנו במערות נטיפים וקרח ברומניה, סלובניה, הונגריה.

האם כדאי לבקר במערות  שקוציאן Skocjan Caves    ופוסטוינה.. האם בשתיהן או רק אחד ואיזה מהן?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לבון רחל  קולומבוסית
        לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

מערות בסלובניה

ערב טוב רחל

ביקרתי בהמון מערות בעולם, בבלגיה האן סיר לס, בארה"ב בגדולה שבהם ובמערות לוריי המדהימות, לא החמצתי את מערת אבשלום בארץ, והשנה בצ'כיה ובסין, ויכולה לאמר שמערת פוסטוינה מדהימה הן מבחינת עושר הנטיפים והן מבחינת גודלה.

שקוצ'יאן היא פחות מערת נטיפים במובנה הקלאסי ויותר מערה עם גשר שעובר במקום גבוה שממנו שומעים את זרימת הנהר בקרקעית אבל בקושי רואים אותו. ההליכה בתוך המערה עם התאורה מעניינת. למתקשים בהליכה היא יותר קשה במיוחד לקראת סופה שצריך לעלות כ-200 מדרגות.

אז לא חייבים את שתיהן אבל יפה לראות את שתיהן ואומר שפוסטוינה מבחינת ראותי היא MUST.

מקווה שעזרתי לך

רחל  לבון

• rachelsht

מערות בסלובניה

תודה אכן עזרת

• nissim340
            nissim340 נערך לאחרונה על ידי

מערות בסלובניה

היי, הייתי בשתיהן פוסטויינה עדיפה כפי שנכתב. יש מערה נוספת מעניינת קריזנה שנכנסים אליה בסירה לא הייתי שם אבל נראה שונה ומעניין (ידעתי עליה רק אחרי שחזרנו).

• סקר סביונית
              סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

מערות בסלובניה

מצטערת שלא שאלתי את השאלה הזאת לפני שנסעתי,כי בזמנו כששאלתי ענו לי שהן שונות אחת מהשניה,לכל אחת יש את המיוחדות שלה והמליצו ללכת לשניהן.מפאת חוסר זמן בחרנו בסקוצן ולמען האמת קצת התאכזבנו מהבחירה,ונותרנו עם הסקרנות איך פוסטוינה.אני מקפיצה את השאלה שנשאלה חזרה לראש הפורום כי יש אנשים שמתכננים את הטיול וחשוב שידעו שפוסטוינה כמו שציינת היא must.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

מערות בסלובניה

ויחד עם זאת להביא בחשבון את המסחור ,ההמונים בפוסטינה.

מה שעשה מבחינתי (האישית) את הביקור בשוקוציאן להרבה יותר נחמד מאשר בפוסטוינה, למרות שהיינו כבר עייפים וזו הייתה המערה השנייה לאותו היום.

• rachelsht

מערות בסלובניה

ועכשיו יצאתי מבולבלת לגמרי.

נראה ברגע האחרון אולי נשאל את המקומיים במקום בו נלון מה הם ממליצים

• אלי_88
                    אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

מערות בסלובניה

ערב טוב ,ננסה לשפוך מעט אור ,הייתי בספטמבר האחרון בשתיהן ,פוסטוינה היא מערת נטיפים נטו ,שקוציאן היא מערה שמרשימה בגודלה ,למרות פה ושם נטיפים ,יופי המערות שונה מאד אחת מהשניה לא מתייחס לתורים בכל אחת מהמערות ,תלוי בעונה ותלוי באיזו שעה את מגיעה ,שקוציאן מתהדרת בגודלה העצום ,ובנהר הזורם בקטע האחרון של המערה ,פוסטוינה נטו נטיפים -צבעים- יופי שונה ,בכל מיקרה מומלץ לשכור אוזניות לעברית מעניין לשמוע את ההסברים ,ואם החלטת גם את פרידימה אפשר לקנות כרטיס משולב ל2 האתרים ,כמו כן אפשרות למי ששכר אוזניות בפוסטוינה לשכור גם בפרידימה בעלות יורו בודד גם אוזניות ,לא להתפתות לנציגי מכירות הממליצים על עוד 2 "אתרים" בפוסטוינה ,אחת חדר תצוגת פרפרים (רק אם מעניין אתכם) והשני עוד איזה מערונת פיצית עם איזה חיה עד כמה שהבנתי מאד מיוחדת ,אם יש לכם זמן נסו לבדוק סיור במערות מתחת למבצר פרידימה אני לא הספקתי 

אגב כל מערה עשיתי ביום אחר את פוסטוינה כמסלול ניפרד עדיין בסלובניה ואת שקוציאן בדרך לקרואטיה 

אלי

• xfwind
                      xfwind נערך לאחרונה על ידי

מערות בסלובניה

לגבי פוסטוינה - הגענו לסיור האחרון ב- 16:00, שכרנו אוניות בעברית וצורפנו לקבוצה קטנה ואינטימית יותר (של מקשיבים לאוזניות בכמה שפות).

יתכן שלכן סיירנו במסלול הרגלי - קצת יותר רחב ומעניין במערה.

את ההמלצה לאוזניות אני חייב לפורום ומעביר...הלאה.

תהנו.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון