קצת סדר לגבי רמת גלישה
-
נראה לי שלרובנו נמאס מהודעות בסגנון ''אני גולש ברמה גבוהה, הייתי פעמיים בחרמון עם שקית ניילון''
אני מציע לעשות קצת סדר בנושא וליישר קו לגבי דירוג של רמת גלישה. ההצעה שלי היא:
- פעם ראשונה: חוסר נסיון מוחלט בגלישה, שום התנסות מוקדמת (או התנסות זניחה, חצי יום בחרמון או משהו כזה)
- גולש מתחיל: נסיון מועט, שליטה בסיסית בגלישה. יכולת גלישה במסלולים קלים (כחולים וירוקים) עד בינוניים (אדומים)
- גולש ברמה בינונית: נסיון של מספר שבועות. שליטה סבירה בגלישה. יכולת לגלוש במסלולים שחורים וכן לרדת קצת מהמסלולים
- גולש ברמה גבוהה: נסיון של הרבה שבועות. שליטה מצויינת בגלישה. יכולת להתמודד עם מסלולים קשים ואוף פיסט. (אם אתה לא יודע מה זה אוף פיסט, אתה לא בקטגוריה הזאת)
הערות:
1. לגלוש = סללום. הדרדרות מבוקרת אינה נחשבת לגלישה
2. זה שאתה מתאבד ויורד בדוך מסלול שחור בלי יכולת לעצור לא הופך אותך לגולש ברמה גבוהה (אולי גם בינונית לא), אל תשכח לעשות ביטוח רפואי טוב.
3. אני גולש ברמה בינונית, כך שמומחה גדול אני לא. אם יש לכם הערות, תיקונים, תגובות או אחות חמודה ופנויה, בשמחה.
-
קצת סדר לגבי רמת גלישה:Reרעיון טוב, הבעיה היא כמובם בישום, הגדרת הבינוני שלך מתאימה לרוב הגולשים שיש להם בין 2/3 שבועות ועד 10-20 שבועות של גלישה.
הרי דוגמא של דירוג אמריקאי (9 רמות)
Level 1 First Time Skier, learn to stop
Level 2 Learn to turn in both directions using a wedge
Level 3 Explore the mountain using wedge turns
Level 4 Learn to match skis and skid turns
Level 5 Comfortably match skis and skid turns on advanced green terrain
Level 6 Ski open parallel turns on blue terrain
Level 7 Links turns on black terrain, working on technique in various snow conditions and carving blue terrain.
Level 8 Make parallel turns on black terrain and moguls with ease. Exploring extremes.
Level 9 Make dynamic parallel turns and ski double black diamonds
גם לבתי הספר באירופה יש דירוגים שלהם, כל מי שגלש בקלאב מד מכיר את החלוקה שלהם (של ESF):
לא גלש אף פעם - מתחילים
רמה 1 - גלישה במשולש, במסלולים כחולים (בדרך כלל 1-2 שבועות נסיון)
רמה 2 - מסיים סיבוב עם סקי מקבילים, במסלולים כחולים ואדומים, וכאן יש בדר''כ הפרדה ל-2A ו-2B
רמה 3 - סקי מקבילי, החלקה, התחלה של סיבובים מהירים/קצרים, ושוב בדר''כ יש הפרדה ל-3A, 3B
רמה 4 - סקי עם סיבובים קצרים בכל המסלולים, אוף-פיסט, מוגולס וכו`
הקריטריון לרמה 4, הוא שאתה נרשם לרמה 4 בקלאב מד, ונשאר עם הקבוצה כל היום.
רק לבן -
הגדרה של ESFמביה''ס לגלישה ב MORZINE -
opps - הקבץ ב PDF -
קצת סדר לגבי רמת גלישה:Reאוקיי, אז אולי צריך לצמצם את ההגדרה של בינוני, אבל נראה לי שחלוקה להרבה מידי רמות רק תבלבל. המטרה שלי היא לאפשר לנו לדבר בשפה משותפת פשוטה כדי שנוכל לעזור אחד לשני למצוא אתרים מתאימים. זה ביחוד חשוב למי שחדש בפורום, שכותב הודעה שבה הוא בטעות מסווג את עצמו גבוה מידי, זוכה לתגובות מזלזלות/מבטלות ויכול להעלב ולא לחזור יותר.
לגבי ההגדרות של קלאב מד (או כל סיווג לפי טכניקת גלישה) הבעיה שלי עם זה היא מנסיון אישי. בשבוע הסקי הראשון (והיחיד, אח''כ סנובורד) בקלאב מד התחלתי ביום הראשון בבוקר בקבוצת המתחילים. בצהריים עלינו לגלוש לבד. למחרת דילגנו שתי קבוצות למעלה ואחרי שגם הם לא עמדו בקצב שלנו התחלנו לגלוש לבד. עכשיו אם מישהו ראה אותי גולש אז ברור לו שאני לא עילוי בתחום, להיפך, ובסוף אותו שבוע הייתי עדיין מתחיל מאוד לפי כל ההגדרות, לא פרלל ולא בטיח, כך שהדירוג של קלאב מד לגמרי לא לעניין בעיני. -
קצת סדר לגבי רמת גלישה:Reמבלי להעלב, לדעתי אם היית נשאר בקבוצתך היית גולש טוב יותר בסוף השבוע. אני עדיין משלם את המחיר של לימוד בצורה לא מסודרת וחוזר ומתקן טעויות שלא היו צריכות להיות שם מלכתחילה.
לדעתי חשוב יותר איך אתה גולש ולא איזה מסלולים אתה גולש, הטכניקה, הסגנון, העברת המשקל זוכים אצלי ליותר נקודות מאשר מסלול שחור או אפילו מהירות הגלישה.
חוויות קלאב מד שלי מהשנים האחרונות הם אחרות, בדרך כלל אני אוהב לגלוש עם ישראלים אחרים, וגם מקווה שבזכות כל המדריך ידבר יותר אנגלית מצרפתית (ז`ה נה פה פרל וו פרנסייז), ואז בתהליך הרישום לקבוצת אני מחפש את רשימת קבוצת 3B עם הכי הרבה ישראלים והכי מעט צרפתים (לפי השמות
מה לעשות) ואז למחרת בבוקר אני שמח ומאושר לפגוש 4-5 ישראלים בקבוצה, שנעלמים 2 דקות אחרי מבדקי ההתאמה, ויורדים לקבוצות אחרות, ובמקומם אני מקבל הולנדים וצרפתים
בקיצור הדירוג שלך מתבסס על מה גולשים (איזה מסלול) ולא איך, ולכן הוא בעייתי קצת, במיוחד אם צריך לדוגמא להמליץ על ציוד למישהו.
רק לבן -
קצת סדר לגבי רמת גלישה:Reאותו בוקר שביליתי בקבוצת המתחילים בקלאב מד היה בזבוז של חצי יום גלישה ולא רק אני חשבתי כך.
על ערימת שלג בגובה 20 ס''מ (אני לא מגזים, בחיי) נתנו לקבוצה של כ10 אנשים לגלוש אחד אחרי השני (כל פעם רק אחד גלש). סך הכל גלשתי לא יותר מכמה דקות באותו בוקר. כל ההסברים על טכניקה שקיבלתי היו מיותרים לחלוטין מפני שבהתנסויות הראשונות שלנו בגלישה אין לנו יכולת לחשוב בכלל על טכניקה, אנחנו עסוקים בלשרוד.
בצהריים עלינו להר לבדנו (שני גולשים מתחילים לגמרי וגולש אחד מנוסה). זה היה מפחיד, זה היה קשה, היו קטעים שהורדתי את המגלשיים והלכתי ברגל, אבל כשהגענו לסוף המדרון כבר ידעתי לגלוש באופן בסיסי. מי שנשאר בקבוצה כבר היה ממש מצויין בלעמוד בתור ולחכות שיתנו לו לגלוש 5 מטרים בשיפוע אפס.
אחרי שיש שליטה בסיסית הרבה יותר קל לתרגל טכניקה. הסיבובים באים בקלות יחסית ואפשר להתרכז בהערות של המדריך ולישם אותן. ככל שמתרגלים גם קל יותר לבצע את מה שהמדריך אומר (אני זוכר למשל שלא הצלחתי לבצע משולש עד ליום השלישי בערך, אבל אז זה בא לי ממש בקלות, כמעט באופן טבעי).
אני מסכים איתך לחלוטין שחשוב ללמוד לגלוש בצורה נכונה. השיפור הגדול שהיה לי על הסנובורד קרה אחרי שיעורים בסימולטור ועבודה קפדנית על ביצוע נכון של כל תנועה. זה קרה אחרי שכבר רכשתי מיומנות סבירה עם ובלי הדרכה ועל הבסיס הזה היה לי הרבה יותר קל ללמוד ולהשתפר.
הדירוג שלי נועד בעיקר להתאמה של אתר לגולש, מה שמעסיק חלק גדול מהחברים בפורום. אני לא חושב שהוא מספיק בשביל להתאים ציוד לגולש מה שמצריך מחקר קצת יותר מעמיק (סגנון גלישה, יכולת טכנית, כמות ימי הגלישה בשנה, תנאי השטח, תקציב וכד`) -
קצת סדר לגבי רמת גלישה:Reשלום,
אני מקווה שלא הכינוי שבחרתי לי (''גולש בינוני'' - חדש בפורום) הוא הגורם למחלוקת. בכל אופן ''איך'' גולשים ולא ''על איזה מסלולים'' הוא הקריטריון ולשם כך, דרוג ESF הוא בסיס קונקרטי ביותר. אני גולש על כל מסלול, כולל שחורים צרים, אבל עדין לא שולט בבלישה מקבילית ולכן לצערי, איני משתייך אלא ל- B2. גולש בינוני זה אכן לא תאור רמת גלישה, אלא ... -
רמות גלישה
רמות גלישה סדר בבלגן
רמה 0 מתחיל לגמרי, ללא נסיון כלל.
רמה 1 יודע לקום וליפול, יודע לגלוש בצורת משולש, להסתובב ולעצור בעזרת משולש במדרון מתון (ירוק או כחול בהיר).
רמה 2א` במסלולים כחולים, מחבר סיבובי משולש (ימינה ושמאלה), יוצא מסיבוב עם רגליים כמעט מקבילות. יכול לשלוט בסלול אדום ולבצע סיבוב (משולש) גם במדרון תלול לשני צדדים.
רמה 2ב` במסלול אדום מתון, סיבובים כמעט מקבילים, יציאה ברגליים מקבילות מסיבוב, חיבור סיבובים ברצף, עצירת הוקי סטיק, החלקה צידית וטרברס במסלול שחור.
רמה 3א` בכל מסלול אדום, סיבובים מקבילים מחוברים, שימוש במקלות, השענות וידיים קדימה.
רמה 3ב` סיבובים מהירים, מוגולס, שינוי מרכז כובד, קרווינג (על הסכינים), כל מסלול בהר.
רמה 4 בכל מסלול בהר, וגם אופ-פיסט, גלישה בסגנון שמסתכלים אחרי שהם עוברים...
רק לבן -
הויכוח הזה חסר טעם:Reאתם מדברים על טכניקת גלישה לצורך סיווג לקבוצות לימוד בקלאב מד ורכישה של ציוד. זה בסדר, רק שבפורום שלנו הנושא הזה לא עולה הרבה ואם כן הוא מצריך בדיקה מעמיקה יותר.
הסיווג שלי נועד לעזור לאנשים שרוצים לבחור אתר בהתאם ליכולת הגלישה שלהם, מה שמעסיק כאן הרבה אנשים. בחירה באתר תלויה במסלולים שאתה גולש עליהם ולא קשורה ליכולות הטכניות. לא שמעתי אף פעם מישהו מתאר אתר בתור ''מתאים לפרלל''.
ברור שיש חשיבות גם לאיך גולשים ולא רק איפה גולשים, התייחסתי לזה בהערות בסיווג. אבל אם מישהו נהנה לגלוש במסלולים שחורים, לא נשלח אותו לאתר למתחילים רק בגלל שהזוית של הקרסול שלו בזמן סיבוב לא מוצאת חן בעיני מדריך מקלאב מד. בהחלט אפשר להמליץ לו לקחת כמה שיעורים פרטיים אבל מדריכים יש בכל אתרי הסקי בעולם.
אני מזכיר שרובנו כאן כי אנחנו נהנים לגלוש, לא מפני שאנחנו מתאמנים לאולימפיאדת החורף הבאה. -
סנובורדמה עם גולשי הסנובורד?
איך שם הייתם מחלקים את הרמות שלהם? -
סנובורד:Reמה ההבדל בין מתחיל גמור בסנובורד למדריך ? 3 ימים.... -
רמות גלישה:Reזה יהיה יומרני לאמר שאחרי שבוע וחצי של גלישה והדרכה איטלקית משובחת ביותר אני כבר ברמה 2ב`?
(אני באמת ברמה הזאת...) -
סנובורד:Reמתחיל - יום ראשון
בינוני - יום שני
מתקדם - יום שלישי
מקצוען - מעבר ל-3 ימים...
ותפסיקו לגרד לנו את הפאודר מהמסלולים
הכל בצחוק כמובן
רק לבן -
תפסיק לעשות לנו Moguls -
הרמת להם את זה להנחתה... -
הגדרה של בתי ספר באוסטריהAbility grouping:
Beginners, introduction, breaking 10