איך מתחילים?
-
שלום לכולם. אנו זוג עם תינוקת בת שנתיים. מתכננים טיול לתאילנד פעם ראשונה לחודש ושבוע מסוף ינואר עד תחילת מרץ. אז מאיפה מתחילים?
קראתי המון חומר אבל עדיין אני לא סגור על כלום. בגדול אני מבין שעדיף לעשות צפון דרום ובנקוק. העניין הוא שאנו עם תינוקת בת שנתיים. שזה מגביל קצת.
האם פשוט לקחת מישהו שיארגן את כל המסלול טיסות ומלונות? או לארגן שלד לבד ורק טיולים ספציפיים לקחת מישהו.
ואגב שמתי לב למשהו מעניין. טיסה ישירה של אל על לבנקוק עולה בדיוק אותו דבר כמו טיסת אל על עד לצאנג מאי. (ישירה לבנקוק ואז טיסה פנימית)
זה הגיוני? משהו חשוב שעלי לדעת בנושא הטיסות?
תודה מראש
-
איך מתחילים?5 שבועות זה הרבה זמן בגדול :
7-10 ימים צפון (צ'אנג מאי וצ'אנג ראי או פאי או מה הונג סון )
7-10 ימים חוף מזרחי : קו סאמוי ו/או קו פאנגאן ו/או קו טאו
7-10 ימים חוף מערבי : פוקט ו/או קו פי פי ו/או קראבי
7-10 ימים בנגקוק והסביבה ( פאטייה או קאנצ'אנבורי או איותיה ) .
אפשר לוותר על אחד מהצדדים בדרום ובמקום לקחת את האיים שמזרחית לפאטייה : קו סאמט וקו צ'אנג .
אפשר לארגן את זה לבד לא צריכה להיות בעייה תקרא חומר ותחליט איפה עדיף לך לבקר מבין כל המקומות שהמלצתי לך .
-
איך מתחילים?את ההמלצות לגבי טיול עם ילדים אשאיר למי שהתנסה בכך,
אך רק אוסיף שלשהייה בת מעל חודש בתאילנד יש להוציא ויזה מראש- לתשומת ליבך.
-
איך מתחילים?בקשר לארגון הטיול, ניתן לארגן ולתכנן הכל לבד ובמקומות מסוימים, להיעזר בשירותים של טיולים קבוצתיים או פרטיים.
אציין מספר שלבים לתכנון מכון של טיול:
1. קריאת חומר (קיים בשפע). תכנון ראשוני של אזורי הביקור (צפון, דרום-איים, בנגקוק והסביבה וכד').
2. איסוף מידע יותר פרטני על אזורי הביקור שנבחרו (אטרקציות, טיולים, אתרי טבע, מקדשים וכד'), קיים באתר, בטריפ אדוויזר ועוד.
3. חלוקת זמן לכל אזור ותכנון המעברים, לקרוא ולהתייעץ פה באתר.
4. הזמנת טיסות כ-3-4 חודשים לפני המועד, בינלאומית וטיסות פנים כחבילה או בנפרד, לאחר בדיקה ראשונית באתר השוואת מחירים כמו Kayak.com ואחרים, בדיקה בסוכנויות.
5. סקירה של בתי מלון מומלצים באזורי הביקור והתמקדות בסביבה נבחרת, אזור שווקים, בילויים, חוף מסוים.... עפ"י קריאה ותגובות בטריפ טדוויזר ובאתרים אחרים, התייעצות וכד'..השוואת מחירים של בתי המלון באתר כמו: Hotelscombuned.co.il , באתר של בית המלון עצמו ובסוכנויות והזמנה בהתאם.
6. באזור הצפון, נראה לי שעדיף לכם להצטרף לטיולי כוכב יומיים קבוצתיים מודרכים, בגלל התינוקת.
-
איך מתחילים?אהרון,
קודם כל צריך להזמין טיסות. לשם כך עליכם להחליט מהי החלוקה הפנימית בין המקומות בתאילנד בהם תרצו להיות( צפון, איים, בנקוק).
לגבי הטיסות. לאלעל יש כל מיני דילים והנחות לאלו הרוכשים טיסה בינלאומית וטיסות פנימיות ולכן כדאי להזמין דרך סוכן ולא ישירות באתר שם לא תמצא את המבצעים.
אני ממליצה לקחת בצפון טיולים פרטיים עם מדריך. אומנם עולה יותר אך מכיוון שאתם עם ילדה קטנה זה יאפשר לכם יותר גמישות.
טל
-
איך מתחילים?לגבי הטיסה. האם כדאי לסיים את הטיסה לצפון כבר באותו היום? כלומר לקחת טיסת המשך ישר בנחיתה מישראל? אפשר לעשות דרך אל על ואז לא צריך אפילו להוציא את המזוודות? בהתחשב שאנו עם תינוקת ואחרי טיסת לילה? או שעדיף להיות יומ יומיים בבנקוק ואז יום נוסף לבזבז שוב על טיסה?
-
איך מתחילים?להמשיך ישר לצפון בטיסת המשך וכפי שציינת, לשלוח את המזוודות עד צ'אנג מאי . אכן, יש חבילה אטרקטיבית לאל-על עם בנגקוק אייר או תאי אייר
-
איך מתחילים?לפי דעתי עדיף להמשיך ישר לצ'אנג מאי בטיסת המשך ולהשאיר את בנגקוק לסוף .
-
איך מתחילים?גם אני בדעת איציק בנגקוק לסיום לקנח עם הקניות ולא להסחב איתם ליעד נוסף
-
איך מתחילים?מה עדיף בנקוק אייר או תאי אייר באותו מחיר?
כמו כן מבחינת המתנה בין הטיסות יש אופציה של שעתיים או 4 או 6.
שעתיים זה מספיק?
-
איך מתחילים?בנגקוק אייר עדיף, החברה היחידה שיש לה טיסות ישירות לקוסמוי.
שעתיים קונקשיין מספיק, ללא צורך באיסוף מזוודות.
-
איך מתחילים?גם תאי אייר טסים ישירות לקוסמוי פעמיים ביום.
וגם להם יש הסכם עם אל על.
-
איך מתחילים?סליחה, לתאי אייר אין טיסות ישירות מצ'אנג מאי לקוסמוי, עוברים דרך בנגקוק/
-
איך מתחילים?צודק התכוונתי מבנגקוק.
-
איך מתחילים? חלוקה ראשוניתטיסה במוצש 24.1 מתל אביב לבנקוק ויש לצאנג מאי מגיעים בראשון בערב.
יום שלישי 3.2 טיסה לפוקט
יום ראשון 15.2 טיסה לקוסמוי
יום ראשון 22.2 טיסה לבנקוק
יום שלישי 3.3 טיסה לתל אביב
מה דעתכם באופן כללי על החלוקה? מבחינת טיסות? לצד של פוקט נתתי יותר ימים בגלל שאנו מעוניינים איזה כמה ימים לרבוץ באיזה חוף עם הילדה בלי לעשות כלום.
-
איך מתחילים? חלוקה ראשונית סיכום ימיםלאחר שאני מוריד את הימים של הטיסות פנים זה הסיכום נטו.
צפון - 8 ימים
דרום מערב- 11 ימים
דרום מזרח - 6 ימים (ללא קופנגן)
בנקוק ומרכז - 8 ימים
מה דעתכם? בנוסף אציין שאני שומרי שבת כך שבשבת זה רק סתלבט במלון או בחוף הקרוב. ומאותה הסיבה גם לא בא לי על פטאיה למשל (זנותית מדי?)
כמו כן קופנגן לדעתי לא בגלל שאיננו בליינים וכאמור עם תינוקת בת שנתיים.
אנו מאוד אוהבים טיולים של טבע נופים מפלים וכו ובנוסף את החיים הטובים, מלונות מפוארים וחופים שקטים.
-
איך מתחילים? חלוקה ראשוניתלגבי הצפון אני רואה שהקדשת 9 ימים יש לך תוכנית או מסלול מה לעשות שם בכל ה 9 ימים כי אם אני מקווה שאתה לא מתכוון להתקע בכל התקופה הזאת בצ'אנג מאי ...
-
איך מתחילים? חלוקה ראשוניתאין לי עדיין תכניות פרטניות יש לי 8 ימים מתוכם 1 שבת וחשבתי לעשות טיולי יום וכמו כן קצת לצאנג ראי. והכל באיזי בגלל הילדה. הייתי איתה לפמני כמה חודשים שבועיים וחצי באיטליה והבנתי שהקצב הוא איטי מאוד. יש ימים שלא יצאנו מהמלון לפני 11 בבוקר.
-
איך מתחילים? חלוקה ראשוניתאני גם פתוח להצעות חלוקה אחרות
אולי לצמצם לחודש? ואז גם לחסוך ויזה?
-
איך מתחילים? חלוקה ראשוניתבגדול בגלל שאתה עם ילדה קטנה אולי כדאי לוותר בכלל על הצפון כי הרי לא תטלטל אותה לסיורים רגליים או לטיול ג'יפים או לפעילות אקסטרים ... ?