ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בנסקו -בולגריה

פורום סקי וסנובורד
    6
    15
    7262
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yayanm
      yayanm נערך לאחרונה על ידי

אני בודק לגלוש השנה בבנסקו וזאת עבורי פעם ראשונה במזרח. קראתי די הרבה על האתר וכשלעצמו עושה רושם טוב מאד: מעליות חדשות, תותחי שלג, הפרש גובה מצוין,מסלולים ארוכים ורחבים במגוון דרגות קושי, חלקם מוארים לסקי לילה.
      בדקתי את מפת האתר, צילומים והכל נכון.
      הבעיה: חוסר ארגון טיפוסי (ירושת המשטר הקודם) הבא לידי ביטוי באורך התורים בבקרים ובסופי שבוע וגם עדישות נוראית של חלק מהצוותים המפעילים ובתי המלון.
      לגבי הצוותים מילא, אנחנו לא באים לחנך אף אחד. אבל, גולשים מהעולם שכתבו הראשית 2006 (עדכני) מתלוננים על המתנה של שעה לקנית הסקי-פס, מעל לשעה להשכרת הציוד ועוד שעה לעליה לגונדולה המרכזית... חוויה כזאת ביום הראשון זה זה קטלני!
      מי מהמומחים שלנו יכול להיתיחס ?
      היה בתכנון לבנות לקראת עונת 2007 גונדולה נוספת...
      http://www.snow-forecast.com/resorts/Bansko.reviews.shtml?offset=0
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רק לבן
        רק לבן נערך לאחרונה על ידי

בנסקו -בולגריה:Re
        קראתי את התגובות, ומה אגיד לך, הוצאת לי את החשק...
        כל בוקר שעה+ בתור? חופשת סקי זה כייף, לא עונש.

רק לבן
        • romanr
          romanr נערך לאחרונה על ידי

בשביל חוויות כאלה יש חרמון
          למה לטוס לבוגריה?
          • opher
            opher נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בבנסקו, אך לאור כל הדיבורים עליה והאטרקטיביות מבחינת המחירים בדקתי גם אני את הנתונים השונים לגבי האתר. המגבלה העיקרית שראיתי היא גודל האתר - סה''כ 65 ק''מ מסלולים שכחצי מהם הם כחולים. זה לא רע בכלל למתחילים (ואם ניקח בחשבון את העלויות אפילו מומלץ), אבל אם אתה גולש בינוני וכדבריך הורגלת כבר לאתרי מערב אירופה נראה לי ממפת האתר שתתחיל להשתעמם אחרי יומיים שלושה.
            להערכתי האתר לא מתאים לגולש בינוני, אלא אם כן רוצים נוחות של מלון ברמה גבוהה אך חייבים לחסוך ככל הניתן בעלויות, או מתלווים למתחיל/ה ומוכנים לשם כך לעשות חופשה נינוחה. לדעתי למי שמחפש את האיכות והענין בגלישה עדיף להוסיף קצת במחיר, להתפשר על צימר או רזידנס ולשדרג לרמה של אתר מערבי רציני. עם כל הכבוד (ובאמת יש כבוד!) לאיכות של בנסקו המתופעלת ע''י אוסטרים היא לא משתווה באמת לאתר אוסטרי/צרפתי/איטלקי/שוויצרי רציני מבחינת המרחבים והאווירה.
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

לגולש הבינוני ובכלל..

לא אחזור על יתרונות האתר כפי שציינו כאן, רק אתייחס לחסרונות שהועלו, אם אתה מגיע עם חברת נסיעות מסודרת, הסקי פס יחכה לך כבר במלון כמו גם השובר של השכרת הציוד.
              לגבי התור בבוקר, אני מבטיח לך שהוא הרבה פחות מההמתנה בpenken במאירהופן,בבנסקו אם הגעת לגונדולה עד 09:15 בערך לא תעמוד בתור, לאחר מכן זמן ההמתנה בבמוצע לא יותר מרבע שעה, קח בחשבון שזה רק בבוקר והגלישה בסיום היום אפשרית עד לעיירה באחד מהמסלולים הארוכים באירופה (16 ק``מ).
              לגבי בינוניים האתר מאוד מומלץ! למעלה מעשרה מסלולים אדומים והכי חשוב תחזוקת האתר והמסלולים לא שונה מאף אתר באירופה!כמובן שלמתקדמים האתר לא אידאלי למרות שכמות האוף פיסט הוא מרשים.
              לגבי הגודל של האתר, אז קצת נתונים להשוואה.
              בנסקו גדול יותר מקפרון-אוסטריה, פיצטל-אוסטריה, קטן מצל אם זה ב- 20% בלבד, גדול יותר מפויאנה ברשוב פי 4 , גדול יותר מבורוביץ ב- 30% ועוד ועוד.
              הדבר הכי חשוב בבחירת חופשת הסקי היא המשוואה הידועה - תמורה מול עלות, במשוואה הזאת אתר הסקי בנסקו בהחלט מוביל.
              בקיצור...בנסקו הוא אתר סקי מאוד נוח, אך אינו האח התואם של שלושת העמקים... לא בנתונים ובעיקר לא במחיר!
              וגם אם היום הראשון קשה... מתי הייתה הפעם האחרונה שהיום הראשון שלנו בסקי היה יום שכולו דבש? 🙂

לא לשכוח שהאתר מארח בפברואר את סבב אליפות העולם בדאון-היל! אז אם FIS מפרגנים לאוסטרים-בולגרים...מי אנחנו..

ירון אוחנה
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

מה לגבי
                סוף שבוע
                האם יש דילים לסופשבוע ומה המחיר
                • רק לבן

ירון, כמה ומתי גלשת שם?
                  גלשת בדצבמר? היה שלג?
                  גלשת בסופי שבוע? איך העומס?
                  סקי פאס במלון זה יתרון, אבל היכן שוכרים ציוד? שובר מחליף את התשלום, לא את התור (אם יש כזה).

האם יש מצב שבו בקטע בין העיירה (900+ מטר) לבין קצה הגונדולה (היכן שנפרסים רוב המסלולים בגובה 1600~ מטר) אין מספיק שלג, ואז המסלול הכחול שיורד לעיירה סגור? זהו מסלול יחיד (האחר הוא שחור, לא?) ואם כך האם שוב יש תור לגונדולה בשביל לחזור?
                  מה סטטיסטיקת פתיחת המסלול הזה בשנים האחרונות (מתי נפתח ומתי נסגר)

רק לבן
                  • yayanm
                    yayanm נערך לאחרונה על ידי

הערה: לפי מפת האתר יש רק מסלול אחד שיורד העירה - כחול.
                    זה גם המסלול הכחול שמואר בלילה (יש שניים, השני אדום וקצר מאד).
                    אכן סטאטיקת הפעילות של מסלול זה (מס` 1) חשובה מאד, דגש מבורך, נקווה לתשובה בהתאם.
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

יצא לי לגלוש פעמיים בבנסקו.
                      התור בבוקר לא נורא, תור בבוקר יש בכל אתר באירופה.
                      העונה מתחילה בבנסקו בדרך כלל בתחילת דצמבר ומסתיימת בסוף אפריל עפ''י נתוני האתר. (שלג ראשון ירד בבנסקו לפני שבוע), אם תשים לב במפת המסלולים, המסלול הכחול שיורד לעיירה מלא בתותחי שלג כך שאני לא חושב שהוא יסגר במהלך העונה.
                      לגבי הציוד... לנו יש הסכם עם חנות ההשכרה הממוקמת בגונדולה ושם יש גם לוקרים ללא תשלום.
                      לגבי סופי השבוע, אני לא חושב שבנסקו שונה מכל אתר אחר באירופה שבו יש עליה מסויימת בסופי שבוע, בכל מקרה אני לא זוכר את זה כבעייתי.
                      ואם חשוב למישהו לא לעמוד בתור בכלל...תמיד ניתן להשקים קום ולהיות ברבע לתשע במעלית, בדיוק כמו שכולנו התנהגנו במאירהופן.
                      חשוב לי לציין שלא יובן מדבריי שבנסקו הינו האתר המושלם ביותר באירופה, אך ביחס לעלות זו ''עסקה'' מוצלחת מאוד.

ירון אוחנה
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

מקריאה במקומות שונים (לא בהכרח קשורים לסקי) התרשמתי שבבנסקו הצליחו למכור המון דירות לבריטים שמחפשים דירה שנייה לצורכי נופש והשקעה. כפועל יוצא, נראה שיש המון התחלות בנייה באתר (כלומר לא מעט בניינים בשלבי בנייה שונים) וכמו שכתב אחד המגיבים בלינק בהודעה הראשונה בשנים הקרובות המון אנשים ישכירו דירות במחירים זולים מאוד.
                        כרגע המחיר זול יותר אבל לא מחיר ריצפה. למי שלא זקוק לציוד בהחלט ניתן לארגן חופשה במחיר דומה באוסטריה (בצימר שלא נמצא במרכז האתר) או באנדורה בארינסל או אורדינו.
                        מעניין אם הניסוי הזה יצליח להתרומם ולהחזיק מעמד כלכלית, כי אז זה יכול לגרור אחריו להפיתוח אתרים דומים ברומניה ובעוד מקומות בבולגריה (2 המצטרפות החדשות לשוק האירופאי המשותף)
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

די לסוכני הנסיעות!!
                          ושוב ''פינגווין'' או יותר נכון ''סוכנות הנסיעות פינגווין''
                          ממליצה על אתר מצוין כבנסקו..נו באמת איזו אובייקיביות.
                          בחייכם, בנסקו הינו אתר זנוח, אשר כמויות השלג בו אינם יציבות לחלוטין (תאמתו זאת עם כל אתר סטטיסטיקה בעל שם) אשר עונות רבות רוב האתר סגור לגלישה (מניסיון מר) ופתוחים בו לא יותר מ15-20 קילומטר מסלולים.
                          באתר אין כמעט חיי לילה ורוב המעליות מיושנות ביותר.
                          הגיע הזמן שצ`ארלס יעיף את הסוכן השרלטן הזה שיהרוס להרבה גולשים את האפשרות להנות.
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

בואו נדייק
                            כן בואו ננסה לדייק בנסקו הוא אתר חדש והמעליות רחוקות מלהיות ישנות (לא כמו אתרים במזרח התיכון שקונים רכבלים יד שנייה)ואני יכול להעיד רק על מה שאני ראיתי בסוף העונה שעברה ותאמינו לי היה ריח של חדש לכל הרכבלים
                            ולכן מר ''אילם'' אני לא יודע אם היית בבנסקו אבל לכתוב על האתר כ '' מעליות מיושנות ''באמת גרם לי לגחך וחוץ מזה עדיף סוכן אחד גלוי על פני ארבעה סמויים עם הודעות פיקטיביות
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

לקרוא ולהבין! ללא מילים!
                              • רק לבן

די לסוכני הנסיעות!!:Re
                                מי כבודו? (חשבתי שאילמים לא מדברים?)

תראה ירון אמנם מנסה למכור חבילות סקי לבנסקו, אבל הוא לא מסתיר זאת ובכל זאת מספק אינפורמציה וכמובן שצריל לסנן אותה (מה עובדות?, מה דעות? ומה נסיונות מכירה?). ואתה? באת משום מקום, זרקת בוץ והלכת?
                                אם יש לך אינפורמציה חשובה, תהיה ספיציפי ותגבה אותה (נניח הייתי שם בשנת ... והיה ככה וככה) אחרת אנחנו עלולים לחשוב שאתה סוכן נסיעות אחר שמנסה לשכנע שבנסקו זה לא טוב.

ולסיום, איך יודעים שאיש מכירות משקר?

כשהשפתיים שלו זזות 🙂

רק לבן
                                • איתן סלווה
                                  איתן סלווה נערך לאחרונה על ידי

אילם יקר
                                  ירון אוחנה נחשב למקצוען ואמין בדיווחיו.
                                  עד היום לא שמענו עליו ביקורת גרועה בפורום.
                                  הוא אינו מסווה את היותו סוכן נסיעות .
                                  ניסיונו ומקצועיותו יכולים לתרום הרבה לפורום וטוב שכך.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון