הרי סימיאן או הדנקיל?
-
אם הייתה לכם אפשרות לעשות או את הדנקיל או את הרי סמיאין ? מה הייתם בוחרים? אשמח לכל עצה. תודה
-
הרי סימיאן או הדנקיל?בחירה קשה.. סימיאן- טרק מאוד מאוד יפה לדעתי, יש נופים מחריפים (באמת! מיוחד יותר ממקומות אחרים, לדעתי כמובן..) דנקיל- אממ מלבד ההר געש השאר פחות מרגש.. אבל אין ספק שלעמוד על לוע של הר געש פעיל, זה לא עניין של מה בכך...
באמת שלא יודעת במה הייתי בוחרת, אם הייתי צריכה לבחור...בהצלחה!
-
הרי סימיאן או הדנקיל?הי
הייתי בטרק מדהים בסמיאן באוקטובר האחרון- אין מילים כמה יפה ומדהים (חלק מטיול לאתיופיה לשבועיים, טרק 9 ימים)
ההמלצה שלי גורפת!
במדבר דנקיל לא הייתי אבל בטרק היו שתי בנות שהיו שם בשנה שעברה. זה שונה גם מבחינת הנוף (מדבר) וגם אופי הטיול שלדנקיל נסיעה של שעות ארוכות בג'יפים ומזג אויר לא קל.
-
הרי סימיאן או הדנקיל?דנקיל, בלי לחשוב פעמיים
זה המקום הכי מיוחד שהייתי בו בחיים.
הסימיאן מהמם והטרק ממש מגניב ולא קשה מידי, אבל זה לא מיוחד כמו המדבר, ההר געש הפעיל(!!!!!!!!!!!!!!) בריכות החומצה..
טיפסתי על עוד הרים באפריקה והסימיאן בהחלט מדהים וגם זול יחסית, אבל אין מקום כמו מדבר הדנקיל. -
הרי סימיאן או הדנקיל?היי
תוכלו לשתף בבקשה איפה לנתם בטרק של הרי סמיאן ובזה של מדבר דנקיל?
יש כפרים באיזור שניתן ללון בהם? (גם במדבר?)
ודבר נוסף בבקשה, האם זה אפשרי לעשות את הטרקים ללא קבוצה וללא מדריך?
תודה רבה.
-
הרי סימיאן או הדנקיל?הי,
אנחנו יצאנו בטרק מאורגן וישנו במחנות אוהלים. המחנות נמצאים ע"י כפרים, לפעמים בחצר של בית ספר, לפעמים באמצע שום מקום. בטרק שאני הייתי, יוצאים עם צוות שלם שמכין מאהל, אוכל וכל שירותי הלוגיסטיקה.
תביא בחשבון שבסמיאן הגבוה אין שירותי תיירות וזה באמת מקום נידח אך שווה ביותר.
לנו היה מדריך
הבנות שהיו איתנו והיו בדנקיל סיפרו כי לא היה להן מאהל אלא ישנו על מזרונים תחת כיפת השמיים כיוון שחם.
-
הרי סימיאן או הדנקיל?היי רונית
תודה רבה על השיתוף.
הטרק בהרי סמיאן מסומן, כך שאפשרי יהיה לעשותו ללא מדריך?
-
הרי סימיאן או הדנקיל?אני יכולה לומר לך רק על הטרק שלנו ועל אנשים שפגשנו בדרך, לעולם היה מדריך וכמו כן מלווה חמוש. קוראים להם SCOUTERS מלשון צופים והם חמושים כנוהל של רשות שמורות הטבע שלהם (ולא כנגד שודדים). כדאי שתברר היטב כיוון שגם אם השבילים מסומנים זה באמת איזור שומם, אתה צריך לסחוב את כל האוכל והציוד איתך ואין איפה לקנות. ביומיים הראשונים יש אפשרות לחבור לרכב אבל אח"כ מעבר ושינוע סחורות כלשהן היא רק עג"ב פרידות וחמורים.
בסמיאן יש שני אזורים: הסמיאן הגבוה והנמוך.
הכי טוב להתייעץ עם מדריכים שעושים את המסלול הזה והם יוכלו לתת לך תשובה מהימנה.
-
הרי סימיאן או הדנקיל?מלווה חמוש הוא חובה. מדריך לא, למרות שבמשרדי הפארק בדבארק ינסו אולי לשכנע אותך שכן. המלווה בדרך כלל לא יודע אנגלית אבל מכיר היטב את השבילים.
-
הרי סימיאן או הדנקיל?דנקיל - יוצאים בקבוצות מאורגנות דרך סוכנות, הקבוצה כוללת צוות לוגיסטי ואבטחה, הסוכנות דואגת להכיל מבחינת אוכל ולינה (אנחנו בגלל החום ישנו עם מיטות תחת כיפת השמיים באמצע המדבר, חוויה מהנה ביותר).
סימיאן - מבחינת חוקי השמורה חובה לקחת סקאוט (מלווה נשק) הוא יודע את הדרך, למרות שינסו להפחיד אתכם שלא, מה שכן אנגלית היא כנראה לא יודע.. עוברים לפעמים במסלול ליד כפרים נידחים, אל תצפו שיהיה לכם היצע של מה לקנות בהם לאכול וכאלה..לא הייתי בונה על זה. אפשר לשכור בנוסף: מדריך (לא שכרתי, לא יודעת מה תורם). פרדה: אפשר להעמיס עליה עד 40 קג, של אוכל/ציוד פוגשים אותה ואת המוביל שלה רק במאהל, כי הולכים חלק מהדרך משביתים אחרים. לדעתי זה עוזר מאוד לא לסחוב את כל הציוד על הגב, אבל כל אחד ומגבלות הגב שלו.
-
הרי סימיאן או הדנקיל?מחזקת את קודמיי ומוסיפה:
דנאקיל - הבריכות חומצות הן אחד הדברים היותר מרשימים שראיתי, זה הרגיש כמו סרט מדע בדיוני. והתחושה של לראות לבה מבעבעת היא.. המממ נדירה. הסיבה שדנאקיל כל כך קשוח מבחינת לעשות באופן מאורגן (וכן, זה מייקר) הוא דרישות האבטחה שם - ההר ממש קרוב לגבול עם אריתריאה ויש שם הרבה מאוד התרעות. חודש לפני שטיילתי שם היה אירוע מאוד מאוד לא נעים... אין מקום בטוח, ועם זאת, שם הדרישות אבטחה (מבחינת המדינה) הן די קשוחות. הייתי במקומות די "הארד קור" בצפון קניה, עצמאית, וגם במקומות מאוד נידחים במערב אפריקה. אני ממש ממש ממש לא מחובבי ה מאורגן. ועם זאת, אני חושבת שהדנאקיל הוא המקום האחד שלא הייתי עושה לבד.
גם הסימיאן כמו שהזכירו מקסים. אלו שני דברים לגמרי שונים. זו שמורה אז יש בה כללים והאחד שהם אוכפים הוא סקאוט (איש עם נשק). את הדרך הם יודעים היטב. יש גם מחיר שהיה בשמורה (אם אני לא טועה כ 5$ ליום לאחד). פרט לכך כלום לא מחייב. אנחנו בישלנו לעצמינו והיינו מאוד עצמאיים.. היה כיף, חופשי, והעלויות היו נמוכות ממחיה ביום שאיננו בטרק