ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סטטיסטיקה של שלג

פורום סקי וסנובורד
    5
    14
    2140
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענת
      ענת נערך לאחרונה על ידי

אני שוקלת לקחת את ילדי לחופשת סקי בחנוכה לספינדלוב-צכיה,אך מוטרדת ממצב השלג (או המחסור) בתאריך זה. לצערי לא הצלחתי למצא אתר שנותן את ההיסטוריה של מצב השלג באתר הזה (למקומות אחרים דוקא כן מצאתי).אודה למי שיפנה אותי ללינק מתאים ו/או למי שהיה במקרה בשפינדלוב באמצע דצמבר ויכול לספר מנסיונו על האתר בתקופה זו.
      תודה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yaron107
        yaron107 נערך לאחרונה על ידי

סטטיסטיקה של שלג:Re
        אתר נמוך מאוד לאמצע דצמבר! סיכון גבוה לדעתי.
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

גם אנחנו התלבטנו לגבי צ`כיה אבל נראה לי שאנחנו מזמינים לאתר בנסקו בבולגריה הוא מספיק גבוה 2700 מטר עם הדרכה בעברית.
          בהצלחה
          אסנת
          • דנה13
            דנה13 נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם אלון
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה להמנע מהאתר הזה בתאריכים הללו וללכת רק על בטוח באתרים גבוהים מאוד.
              המדובר על חודש מאוד הפכפך ועתיר סיכונים בכל הקשור למזג האוויר סטטיסטיקה לא תעזור לך ממש אם בדיוק כשתהיי שם לא יהיה מספיק שלג...

בהחלקה.
              charls
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

נכון שצ`כיה עוד לא הספיקה להכנס לסטטיסטיקות שלג, ושהאתר נמוך, אבל הנה עוד מספר נקודות למחשבה:
                גובה בדרך כלל מבטיח מזג אוויר קר. לסקי צריך קור ומשקעים.
                צ`כיה בצפון מזרח אירופה, יחסית לאלפים, כלומר קר יותר והסופות מכיוון סיביר מגיעות לשם קודם - סיכוי גבוה יותר לשלג. אני זוכר שברומניה ברוב השנים ירד שלג כבר בנובמבר ובדרך כלל בדצמבר היה שלג (דרך אגב, ברומניה הבעיה היא שמגיע אוויר חם מכיוון הים השחור שממיס את השלג ולא מאפשר צבירת עומק).
                בנסקו (ובולגריה בכלל) דרומית מאוד (קרוב ליוון) ורוב הסופות מגיעות מהצפון ומורידות את השלג ברומניה - למרות הגובה, בולגריה נראית לי מסוכנת יותר מצ`כיה בתחילת עונה. היתרון של בולגריה על פני רומניה הוא אכן גובה רב יותר שמאפשר שמירה טובה על השלג שיורד, אבל בבולגריה יורד די מעט שלג.
                אני לא יכול לומר ששלג חנוכה מובטח בצ`כיה, אבל אני חושב שהסיכוי לשלג טבעי לא נמוך מהסיכוי באתיםר גבוהים יותר.
                לדעתי, הדרך הטובה ביותר להבטיח שלג בחנוכה היא לבחור אתר עם הרבה תותחי שלג
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

בנסקו בולגריה
                  מעבר לגובה, 2700 מטר שזה נתון חשוב מאוד! כל המסלולים מרופדים ב- 50 תותחי שלג חדשים לחלוטין לריפוד המסלולים, עובדה שתורמת רבות לכיסוי כל המסלולים בשלג כבר בתחילת דצמבר, התותחים פועלים בתפוקה מלאה במינוס 2 ולגובה יש השלכה לטמפרטורות.מצורפת תמונה.

ירון אוחנה
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

בנסקו בולגריה:Re
                    מהאתר של בנסקו: הנקודה הגובהה ביותר היא 2560 מטר. הנקודה הנמוכה ביותר היא 990 מטר, כלומר עדיין יתכן שלא יהיה קר מספיק.
                    בנסקו בהחלט נבנתה עם השקעה וסטנדרטים מערביים (הפרשי גובה לא רעים בכלל), ובמחיר טוב זה יכול להיות יעד אטרקטיבי, אבל היא רחוקה מ ''שלג מובטח'', בטח בקצוות העונה
                    http://www.banskoski.com/pisti.xhtml.en
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

Powder ההלי סקי מוריד אותך ב 2700 מטר על הפיק 🙂 עם מדריך צמוד! שווה את החוויה
                      • רק לבן
                        רק לבן נערך לאחרונה על ידי

גם את הילדים של ענת?
                        בחייאת ירון, תעשה קצת הפרדה בין תרומתך לפורום כסקייר מקצועי לבין עיסוקך.
                        בנסקו לא אלטרנטיבה ראויה לשולי העונה, ואף אחד לא יכול להבטיח שלג בבנסקו בחנוכה, ואם ענת צריכה להמר, אז אתר גבוה ועם קרחון עדיף.
                        זה לא אומר כמובו שכאתר סקי בנסקו לא יותר עדיף משפינדל, אני חושב שכן.
                        רק לבן
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

כל המשך הדיאלוג בינינו ייחשב או יופלל עם קשר לעיסוקי, על כן אני מנסה להיות זהיר כמה שרק יכול.
                          אך בגדול אגיד לך שהסיכוי שלא יהיה שלג בבנסקו בחנוכה זהה לסיכוי שלא יהיה שלג בשמונים אחוזים מהאתרים באוסטריה ואיטליה באותו תאריך, אך אם אמשיך להסביר בעניין... אני יכול לעוף :))) ולא בא לי. אם תרצה אעביר לך מידע מפורט לאי מייל שלך.
                          והכי חשוב שתהיה לכולנו עונה מדהימה!

ירון אוחנה
                          • ענת
                            ענת נערך לאחרונה על ידי

תודה +בנסקו בולגריה:Re
                            תודה למשיבים.

לגבי בולגריה- לפי המידע שבסקי- קלאב כמות השלג בבנסקו בעונה הקודמת לא היתה טובה בדצמבר. כמובן שהכל סטטיסטיקה, אבל גם זה שיקול שיכול להשפיע.
                            סקי קלאב
                            • רק לבן
                              רק לבן נערך לאחרונה על ידי

אתה צודק, בשנים האחרונות אמצע דצמבר הוא תאריך בעייתי מבחינת השלג, בחנוכה לפני שנתיים הייתי אמור לגלוש בלז-ארק שלא נפתח בכלל בחנוכה (למזלי העברנו את הנסיעה לטין).
                              למי שמזמין הרבה זמן מראש חייב ללכת על אתר עם סבירות שלג מאוד גבוהה, נניח צ`רביניה או טין או קפרון כאלו שיש קרחון ובמקרה הגרוע מרחב הסקי מצומצם.

כך שהאמירה לגבי 80% מהאתרים באלפים הם ברמת סיכון מסוימת לגבי שלג בחנוכה נכונה.

רק לבן
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

אנחנו גלשנו בתקופה זו בשנה שעברה. כמויות השלג היו אדירות!
                                יצאנו דרך Skideal שהמליצו על האתר מנסיונם לשלג מובטח גם בשולי העונה. מומלץ.
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון