ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערב ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    4
    7
    3619
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shirleyg84
      Shirleyg84 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני ובעלי (שנינו בני 30 וקצת) חושבים לעשות טיול במערב ארה"ב למשך 10-12 ימים. חשוב לציין שרק לבעלי יש רישיון. ולמקרה שתהיתם - היינו כבר בלאס וגאס. 

בעלי חובב טבע, אני טיפוס של ערים. שנינו לא טיפוסים של רכבות הרים, אבל מאוד נהנינו בדיסניוורלד וביוניברסל שבאורלנדו, ומצאנו בהחלט מה לעשות שם.

לאחר הרקע הזה, יש לנו כמה שאלות, שנשמח אם תוכלו לייעץ לנו בנוגע אליהן:

1. האם המסלול הבא ריאלי:

* טיסה מהארץ לסן פרנסיסקו (יום התאקלמות+יומיים טיול)

* עמק יוסימיטי (2 ימים, 1 לילה)

* מונטריי (פוינט לובוס, כרמל ודרך ה- 17 מייל) (1 יום+1 לילה)

* המשך נסיעה על כביש 1(עצירה בסולבנג) + הגעה ללוס אנגל'ס) (1 יום)

* לוס אנגל'ס (1 יום ביקור בהוליווד + 1 יום יוניברסל + 1 יום דיסני)

* חזרה הביתה

אולי עדיף את הטיול בכיוון ההפוך? אולי עדיף לוותר על יוסמיטי או כביש 1?

2. האם עדיף לעשות ברכב או בקרוואן? האם הגיוני לעשות אותו או את חלקו באמצעות תחבורה ציבורית? 

3. ביוסמיטי: אילו מסלולים קלים יש להולכי רגל? האם עדיף לישון בפארק עצמו או מחוצה לו? האם מספיק יום אחד + לילה 1?

4. במונטריי ובכביש 1: הגיוני לנסוע יום + תחנת שינה + יום למחרת להגיע ל- LA? איפה כדאי לעשות את העצירה? תודה מראש על העזרה!

אשמח לכל עזרה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

מערב ארה"ב

1. הבעיה בטיול הזה כבר בנתוני הפתיחה. אני בשום אופן לא היתי טס למערב ארה"ב מהארץ  בשביל 9 ימי טיול.

2. אין שום הגיון לשכור קרוואן ל-9 ימים.

3. תאורטית אפשרי המסלול אבל הכל קצר.

4. אם זה הזמן שעומד לרשותכם, ואתם חובבי טבע, אז היתי מותר על LA ומאריך בסביבת SF, ביוסמיטי ובכביש 1.

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מערב ארה"ב

אני לא רואה בעיה בטיסה לחוך המערבי לשבוע וחצי. זה לא בהכרח הכי יעיל כלכלית, אבל זה שיקול שאני מניח שאתם מודעים לו.

למערב אומנם לא יצא לי לנסוע לכזה קצר, אבל למזרח בהחלט כן (כולל קצרים יותר וכולל עם ילדים). אז זה בהחלט בא בחשבון.

המסלול שלכם די דחוס, אבל בהחלט אפשרי.

קראוון לא נראה לי רלוונטי.

עד כמה שידוע לי יוניברסל בקליפורניה מהותית פחות טוב מאשר באורלנדו.

דיסנילנד זה כמעט העתק אחד לאחד של מג'יק קינגום.

כך שאני לא בטוח עד כמה כדאי לבקר בשני הפארקים האלה דווקא.

אפשר לנסות את קליפורניה אדוונצ'ר. הוא אומנם ממחזר כמה מתקנים הדיסני אורלדנו, אבל גם הרבה מתקנים וביקור יחודי לו.

אפשר לשקול את סי וורלד אם לא הייתם. קצת שונה. הבעיה היא שהוא יותר רחוק (סן דייגו).

אפשר גם לבדוק אפשרות להשתתף כקהל בתוכנית טלביזיה. הנושא עלה בשרשרו לוס אנג'לס השבוע למשל.

• aviatiko
            aviatiko נערך לאחרונה על ידי

מערב ארה"ב

שאלה חשובה - למתי מתוכננת הנסיעה?

והערה/הארה - אני לא בטוחה שלקחתם בחשבון זמני נסיעה בין נקודות העניין השונות שלכם. לדוגמא, נסיעה מסן פרנסיסקו ליוסמיטי לוקחת כ-4 שעות כתלות מהיכן מתחילים וזאת בלי עיכובים של עצירה לתדלוק/התרעננות/הצטיידות; זמן דומה (ואולי אפילו מעט יותר) ייקח מיוסמיטי למונטריי.

האם מדובר ב-10-12 יום נטו (ללא הטיסה מישראל ולישראל)? 

אביה

• Shirleyg84
              Shirleyg84 נערך לאחרונה על ידי

מערב ארה"ב - תשובות לשאלות ששאלת

1. את הפרט החשוב ביותר שכחתי לציין - החופשה מתוכננת לתקופה של סוף ספטמבר-תחילת אוקטובר (כיפור-סוכות).

2. 10-12 ימים זה פרק הזמן שחשבנו להשקיע, כולל טיסות אלא אם כן זה בלתי אפשרי בעליל ואז נצטרך לקצץ ביוסימיטי/כביש 1 או אולי טיפטיפונת להאריך את הטיול ביום-יומיים.

3. היינו בסיוורלד באורלנדו - היה מצוין ומשיקולי זמן חשבנו להימנע מגיחה לסן דייגו. בדיסני וורלד וביוניברסל ממש ממש נהנינו וחשבנו שכן ראוי להכניס את זה למסלול.

ומה לגבי תחבורה ציבורית? האם יש דרך נורמלית להגיע מסן פרנסיסקו למקומות שציינתי (מבלי לעבור 80 אלך אוטובוסים).

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

2. 10-12 ימים זה פרק הזמן שחשבנו להשקיע, כולל טיסות אלא אם כן זה בלתי אפשרי בעליל ואז נצטרך לקצץ ביוסימיטי/כביש 1 או אולי טיפטיפונת להאריך את הטיול ביום-יומיים.    אפשרי ב-9 ימים אבל לחוץ. ממליץ מאוד להאריך במספר ימים.

3. היינו בסיוורלד באורלנדו - היה מצוין ומשיקולי זמן חשבנו להימנע מגיחה לסן דייגו. בדיסני וורלד וביוניברסל ממש ממש נהנינו וחשבנו שכן ראוי להכניס את זה למסלול.  אם היתם באורלנדו אפשר לוותר, כמו שכתבתי קודם, לטובת אתרי טבע.

ומה לגבי תחבורה ציבורית? האם יש דרך נורמלית להגיע מסן פרנסיסקו למקומות שציינתי (מבלי לעבור 80 אלך אוטובוסים). אם אתם לא פסולים לנהיגה, אין שום סיבה הגיונית לנסוע בארה"ב בתחבורה ציבורית, חוץ מהיומיים הראשונים ב-SF.

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בואו נתחיל בלדבר על טיסה טובה. לטעמי הטיסות הכי יעילות הן הטיסה הישירה של אלעל ללוס אנגל'ס (ובמקרה כזה אולי כדאי לעשות מסלול צפונה). זו טיסה שנוחתת על הבוקר בלוס אנג'לס, ובהחלט אפשר עוד להספיק באותו יום לשוטט קצת בהוליווד, וגם לעבור בסופר וכו'.

לטיסה כזו יש שני חסרונות בולטים:

קודם כל היא מאד יקרה (אבל חשוב לבדוק כמובן)

וזה אומר להתחיל בלוס אנג'לס. התחלה בלוס אנג'לס היא יותר בעייתית כי רציתם דיסני/יוניברסל, ואלו דברים שאני פחות ממלית לעשות בימים הראשונים לטיול (בגלל הג'טלג). אבל לזוג צעיר זה פחות נורא.

בעדיפות שניה מבחינתי טיסת לילה לחוך המזרחי (ניו יורק, פילדלפיה, בוסטון או טורונו) וטיסת המשך (ואז אפשר גם לסם פרנסיסקו). במקרה כזה לרוב נוחתים בסן פרנסיסקו באיזור 12 בצהריים (תלוי איזה טיסה כמובן) ויש עדיים מספיק זמן לעבור בסופר, להתמקם במלון, ואולי גם לשוטט טיפה בהתאם למצב העייפות (אבל אי אפשר לבנות על שוטטות).

טיסות יום (למשל דרך אירופה) יגרמו לזה שאפילו בסופר אולי ל תספיקו לעבור, וזה יתחיל לבזבז זמן מהיום הבא.

לגבי כביש 1 1/ יוסמיטי - אם תוותרו עליהם זה משאיר לכם תכלס רק את הערים. הזכרת טבע (בעלך) אז זו החלטה שאנחנו לא מוסמכים לקבל עבורכם.

אם מוותרים על שניהם, אפשר להוסיף יום לסן פרנסיסקו, וטוס מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, ויש לכם די זמן באיזור לוס אנג'לס. אולי אפילו להוסיף את סן דייגו.

אם רוצים יוסמיטי - אז אין טעם בטיסה (לא יתן הרבה). אפשר עדייו לוותר על כביש 1.

במקרה עזה המסלול שיצא לי לדעתי:

יום 1 - טיסה והתארגנות בסן פרנסיסקו

יום 2 - סן פרנסיסקו

יום 3 - סן פרנסיסקו

יום 4 - נסיעה סן פרנסיסקו ליוסמיטי (אפשר בבוקר עוד לבלות בסן פרנסיסקו/סוסליטו וכו' ולנסוע אחר הצהרייםף או לנסוע על הבוקר)

יום 5 - יוסמיטי

יום 6 - יוסמיטי. אפשר אחר הצהריים לצאת לישום מחות לפארק.

יום 7 - נסיעה ללוס אנג'לס (ישיר) התמקמות באיזור הוליווד

יום 8 - יוניברסל

יום 9 - לוס אנג'לס

יום 10 - דיסני
                  יום 11 - טיסה לישראל (אולי יש זמן בבוקר)

יום 12 - טיסה לישראל

הייתי שוקל גם דברים כמו לשלב מופע, משחק ספורט או דברים אחרים. במקרה כזה יתכן שתרצו באמת לוותר על טבע כדי שישאר יותר זמן לעיר. אגב אולי ספורט יהיה פיצוי לבעלך על צמצום הטבע?

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון