ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    3
    9
    6953
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • OFER BEN KAMHI
      OFER BEN KAMHI נערך לאחרונה על ידי

שלום

אני ואשתי מתכננים טיול באמצע אפריל לכשבועיים וכרגע יש לנו רק התחלה וסוף ואנחנו לא מ שיודעים איך למלא את החסר

התחלה - שיקגו - 3 ימים (כולל משחק של הבולס)

סיום - 3 ימים ניו-יורק (כולל יום קניות בג'רזי גארדנס)

לציין כי זה ביקור שני שלנו בארה"ב וכלל לא היינו באיזור של שיקגו ובניו יורק ביקרנו באתרי ה"חובה" בשבוע שהיינו שם בפעם שעברה

כל המלצה תתקבל בברכה - מעניין אונו גם פארקים וגם ערים ואין לנו בעיה עם נסיעות ארוכות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • israelimom
        israelimom נערך לאחרונה על ידי

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

איזה כיף לכם. מחזיקה לכם אצבעות שלא יהיה קר או מושלג באפריל הקרוב ובא בשיקגו. 

יש לכם בסה"כ שבוע באמצע, זה לא הרבה בכלל. זה יופי שאין לכם בעיה עם נסיעות ארוכות, אבל אין לכם יותר מדי זמן, כך שאין טעם להציע לכם לנסוע לראות את יוסמיטי, מערות קרלסבד ופלורידה בשבוע שבאמצע Wink

יש לכם שלוש אופציות לדעתי - 

1. לקחת רכב ולנסוע איתו משיקגו לניו יורק + טיולים בדרך.

2. להחליט על מעגלי של שבוע או באיזור ניו יורק או באיזור שיקגו.

3. להחליט על יעד שלישי באמצע שאליו תטוסו. זה יכול להיות למשל וושינגטון די.סי. או בוסטון + נגיעות באיזור החוף המזרחי. זה יכול להיות פלורידה. 

אישית, מה שאלי הכי היה מדבר זה לנסוע ברכב משיקגו לניו יורק ולטייל בדרך, אבל זה כי אני מאד אוהבת road trips  ובפרט בקישקעס של אמריקה. אם זה משהו שנראה לכם, אשמח מאד לנסות לעזור בתכנון המסלול והעצירות לאורכו. אם תחליטו על מעגלי באיזור שיקגו, אמליץ על כיוון דרום, מפאת מזג האוויר וגם זה שם אתכם בטיול במידווסט. נניח מסלול של שיקגו - סיינט לואיס - קנטאקי - שיקגו. אולי אפילו שילוב של נאשוויל. בעיני זה טיול מקסים ומאד אותנטי, אבל זה בפירוש לא מה שרוב האנשים עושים בתור טיול שני ואפילו שלישי בארה"ב.

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

היות ואין לכם הרבה זמן הייתי מתחיל בלהבין כמה זמן נטו נשאר לכם.

כי בערך שבועיים, בערך 3 ימים זה רק בערך.

האם שבועיים זה נטו או ברוטו. 3 ימים בשיקגו ו/או בניו יורק זה ימים מלאים או שכולל ימי טיסות ומעברים? כלומר 3 לילות או 4(או אפילו 2)?

הזכרת את ג'רסי גרדנס שזה יום שלם - זה מתוך ה-3 של ניו יורק או בנוסף להם?

כי 'שבוע באמצע' עשוי להיות 8 ימים ועשוי להיות 5 וזה הבדל לא קטן.

בכל מקרה - הרעיון של ענת של נסיעה משיקגו לניו יורק נראה לי מעולה.

והייתי שוקל לשלב שופינג בזמן הנסיעה ולאו דווקא בג'רסי גרדנס. ואם ג'רסי גרדנס, אז לשלב אותו בסוף החלק הרכבו של הנסיע לפני שנכנסים למנהטן.

• OFER BEN KAMHI

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

אז ככה נכון לעכשיו אני עתיד לנחות ב13/4 בשיקגו ב7 בערב לערך.

מתכנן לבלות את ה - 14ו ה- 15 בשיקגו (המשחק ב15 ב7 בערב) ואני מתבלט האם לבלות גם את ה - 16 בשיקגו.

לאחר מכן האפשרויות פתוחות..

הטיסה חזור הינה ב - 26/4 מJFK ב10 בערב.

בהתחלה מאוד רציתי לעשות מעגלי באיזו שיקגו כמו שענת הציעה או לקחת טיסה חזרה לניו יורק ושם לבצע איזה טיול מעגלי..ופה ההתלבטות כי אינני יודע מה עדיף ולאן בדיוק לנסוע..

בכל אופן בהחלט חשבתי לבצע את ה"יום" בגרזי גארדנס ביום האחרון לפני הטיסה

• אנשיםטובים

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

ברור שאפשר לטוס לניו יורק ואז לעשות טיול רכוב באיזור של ניו יורק. אגב אפשר גם לשלב עוד עיר כמו וושינגטון או בוסטון - לטוס לעיר הזאת, להיות בה כמה ימים (עם או בלי אוטו) ואז לנסוע לניו יורק.

דווקא בעיניי הרעיון של לנהוג כל הדרך משיקגו לניו יורק מאד מוצא חן. טיולים בסביבה הקרובה יחסית של ניו ירק קל מאד לעשות. רבות מהטיסות לארה"ב עוברות דרך ניו יורק, והרבה פעמים אנחנו עוצרים שם גם. כל שלוושינגון, פילדלפיה, בוסטון והאיזור 'קל יחסית' להגיע. לעומץ זאת נסיעה כזו זו חוויה שיש פחות סיכוי להגיע אליה.

לגבי ג'רסי גרדנס - קודם כל - אני אפנה אתכם למדריך הקניות שלי. אם תקראו תבינו יותר את המניפסט שלי: קניות עושים איפה שנוח. באופן מאד כללי יש הרבה קניונים ברמה של ג'רסי גרדנס. לטעמי נוח לעצור בקניון בשלב הטיול הרכוב שבו קל להגיע לקניון (יש רכב) קל לעשות שופינג רציני (האוטו סוחב, ואפשר באמצע השופינג ללכת לשים שקיות ולחזור לקניון) ולרוב עלות השהיה זולה יחסית (כי ישנים במוטל זול ולא במלון בעיר היקרה).

באופן מעשי אם אני לא טועה יום העזיבה שלכם את ארה"ב זה יום ראשון. מצד אחד - אין כמעט פקקים. מצד שני - זה יום מעולה לשוטט בעיר. אומנם העיר מתעוררת מאוחר, אבל באופן יחסי (תלוי במזג אויר כמובן) הפארק יותר שוקק, יש שווקים של סוף שבוע (איכרים, פשפשים וכו').

אם הרעיון הוא לשכור אוטו בעיר, לנסוע לקניון ומשם לשדה, תביאו בחשבון ש:

1. יום ראשון הקניון נפתח ב-11 אם אני זוכר נכון

2. טיסה ב-10 בלילה אומר הגעה לשדה בסביבות 7 בערב (כולל החזרת רכב)

3. הגעה לשדה ב-7 בערב אומר יציאה מהקניון לפני  6 (הנסיעה זה שעה נטו. ביום ראשון אין הרבה פקקים, ביום אחר הייתי אומר שצריך לצאת ב-5 מהקניון).

כלומר בתור יום שופינג זה יום יחסית קצר.

• OFER BEN KAMHI

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

העניין הוא שהתחלת הטיול שלי לא ממש ברת שינוי מכיוון שכבר יש לי כרטיסים למשחק ב15/4 בשיקגו

כמו כן מבדיקה במספר אתרי השכרת רכב השכרת רכב בשיקגו והחזרה בניו יורק מייקרת באופן לא מועט את עלות השכרת הרכב.

בנוסף את היום בגרזי גארדנס לא חשבתי לבלות היום הטיסה אלא יום לפני כלומר ב25/4 כך שישאיר לי כפי שציינת את יום הטיסה ליום ראשון רגוע בפארק..

איך הסידור הבא נשמע (מאיסוף מכמה מקומות והמלצות שונות):

13-15 - שיקגו

16 - נסיעה לסט. לואיס עם עצירה בספרינגפילד. הגעה לסט. לואיס אחה"צ

17 - סט. לואיס

18 - נסיעה לנאשוויל עם עצירה באחד מהיערות בדרך. הגעה לנאשוויל אחה"צ.

19 - רובי פולס וחזרה לנאשוויל אחה"צ

20 - ממות' קייב ושינה באיזור לואיס וויל

21 - לואיסוויל ויציאה בערב (מוקדם) לכיוון אינדיאנפוליס.

22 - אינדיאנה דיונס פארק ולינה באיזור

23 - נסיעה לאוה'רה לטיסה לניו יורק בצהריים

24 - ניו יורק

25 - ג'רזי גארדנס

26 - יום שקט בפארק וטיסה חזרה לתל אביב.

על מה לוותר..איפה להישאר יותר והאם יש המלצות נוספות

• אנשיםטובים

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

בטיסה משיקגו לניו יורק - אולי שווה לטוס לניו ארק, ולקחת מלון ללילה הראשון ליד הקניון. למלונות שם יש לרוב שרותי שאטל לשדה כך שההסעה במקרה הזה לא תעלה, ובנוסף תחסכו כמה גרושים כי המלון בניו ג'רסי לרוב יותר זול. כתלות בשעת הטיסה תוכלו לבחור אם לבלות בקניון רק את יום הטיסה ולמחרת על הבוקר להכנס לעיר, או לחזור לקניון בבוקר.

• OFER BEN KAMHI

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

בניו יורק אנחנו כנראה נשהה אצל חברה וכן עניין הלינה בניורק פחות רלוונטי

• israelimom
                      israelimom נערך לאחרונה על ידי

טיול לשיקגו ומרכז ארה"ב

ציינת שביקרתם באתרי החובה של ניו יורק. אני מניחה שהכוונה לעיר ניו יורק. מבחינת נופים ועניין, כנראה שהחוף המזרחי יותר מעניין מאיזור שיקגו. אני מאד אוהבת את המידווסט, אבל מאמינה שלרוב המטיילים, כדאי קודם כל לראות את המזרח. טוסו לניוארק, קחו רכב ותעשו מעגלי באיזור. יש המון מה לראות ולעשות ואתם יכולים גם לזרום עם מזג האוויר. אם נפלתם על שבוע אביבי חמים ויבש, אפשר לראות עד איפה אפשר לנסוע צפונה, אולי לאורך החוף. אם לא, יש תמיד את בוסטון וושינגטון די.סי.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון