טיול לסין
-
שלום לכולם,
אני זוג בני 50, טיילנו לא מעט בעולם והסתדרנו היטב.
רוצים לסוע לסין, לשלושה שבועות בחודש מאי הקרוב.
אנחנו לא בסגנון של "לסוע באוטובוס, לרדת לצלם, לסוע שוב". אוהבים הליכות, טבע, תרבות, וגם ערים, ארכיטקטורה, מוזאונים וכו'. בסוף היום רוצים להגיע למקום נוח ברמת מלון טוב. שופינג לא מדבר אלינו.
אנחנו מתלבטים:
1. טיול מאורגן רגיל, גם של חברות כמו "שביל הדרקון" או "החברה הגאוגרפית", לא מתאים לנו. הסיבה העיקרית היא גיל המטיילים (ממוצע של 60-65 לדברי החברה עצמה), אבל לא זו הבעיה כפי שהסברתי.
2. טיול FIT שמאורגן מישראל - יש לכם המלצה טובה על מישהו? מישהו משוכן לארגן טיול כזה לזוג?
3. להצטרף לטיול מאורגן של חברה מחו"ל, שמתחיל בסין, ומיועד לגילאים שלנו. מישהו מכיר?
4. להתארגן לבד - אם לא תהיה ברירה אני אעשה את זה אבל בהחלט מעדיפה שלא.
אשמח לכל עצה ורעיון.
תודה
-
טיול לסיןתבדקו גם את-
"איילה", עשיתי עם המשפחה דרך המחלקה הגיאוגרפית שלהם טיול ג'יפים בגאורגיה, והבנתי שהם עושים טיולים קצת יותר מאתגרים גם במקומות אחרים
"מדראפט" יכול להיות שהם מתרכזים בצעירים יותר, אבל שווה לברר.
מעבר לזה, לרוב החברות שמוציאות טיולים מאורגנים שהם לא "טיולי אוטובוס", יש יכולת (ואולי אפילו מחלקה) ליצור לכם טיול FIT. (אולי מפרסמים בתור טיולים לעצמאיים)
ד"א, לפחות לפי האתרי אינטרנט, 4 החברות שאני ואת הזכרנו, מאפשרות בניית טיול אישי.
לא כלכך מסובך לארגן טיול לבד, אם בסוף תגיעו לאופציה הזאת, יהיה אפשר לתת לכם פה טיפים והסברים שיקלו על ה"כאב ראש"
-
טיול לסיןהאמת שאין שום בעיה לטייל בסין לבד,אני עשיתי זאת 3 פעמים.
ההפך לדעתי במקרה שלכם זה אפילו מומלץ כיוון שאתם לא אוהבים טיולי סימון V לצלם ולזוז באוטובוס סטירלי
-
גם וגםאני ממליץ לשלב בין הדברים. גם לבד (FIT) וגם עם הדרכה/דאגה בחלק מהמקומות.
להזמין כרטיס טיסה לבייג'ינג ו/או שנגחאי אין בעיה. אלו ערים שאפשר לטייל בהן לבד ולהסתדר. תרבות, ארכיטקטורה, ערים גדולות - זה זה.
משם אפשר לטוס ליונאן ולטייל בעזרת מדריכה מקומית. כתבתי טיפ על חברת תיירות אקולוגית בליג'יאנג, שמארגנים באמת טיולים מיוחדים - הליכות נעימות בטבע, משולב בתרבות המיעוטים המקומית.
טיסה חזרה לישראל מקונמינג (דרך אירופה) או חזרה לערים הגדולות במזרח סין.
אגב, נראה שאתיופיאן איירליינס התחילו להציע טיסות זולות יחסית לסין (ת"א-אדיס אבבה - יעד בסין).
-
גם וגםתודה רבה לכל המגיבים.
נתתם לי רעיונות, אבדוק הכול.