אירופה לצעירים - מאי\יוני 2015
-
שלום לכולם,
אנחנו קבוצה של מספר חברים בגילאים 21-22 שרוצים לטוס לאירופה בסביבות מאי-יוני. כרגע אנחנו עדיין לא סגורים על הרבה מדי אבל הנה הקווים שסביבם אנו בונים את הטיול:
-אורך רצוי: שבועיים-שבועיים וחצי.
-מתוכם נבקר ב2 ערים 'מרכזיות' (כנראה ייבחרו מתוך לונדון, ברלין, ברצלונה, אמסטרדם) ואת שאר זמננו נבלה בערים זולות יותר (בודפשט, ועוד ערים שאני מקווה שתציעו...).
-טיול צעירים סך הכל, אני לא אומר שכל היום מסיבות אבל כן חשוב לבחור ערים עם דגש על חיי לילה\צעירים ולא רק על אטרקציות ליום.
-מתכננים על לחסוך סך הכל, טיסות low cost כולל טיסות פנימיות (סתם לדוגמה, ראיתי באיזיג'ט טיסה מברצלונה לבודפשט ב60 דולר), שינה באכסניות\הוסטלים, סך הכל אנחנו לא מפונקים בכלל, המטרה להשאיר הכל מתחת ל10,000 שקל (לא בטוח אם ריאלי).
אלו הקווים המנחים, בעיקרון אנחנו מתכננים לבקר בפסטיבל המוזיקה primavera שמתקיים בברצלונה ב28-30 למאי ולבנות את הטיול סביבו.
בנוסף, אנחנו רוצים להרחיב את הטיול לאחד מ3 האופציות הבאות:
-צפייה במשחק כדורגל במחזור האחרון של הליגות ב24 למאי - בברצלונה, מדריד או לונדון.
-ביקור בפסטיבל מוזיקה נוסף, פינקפופ המתקיים בהולנד ב12-13 ביוני (למעשה להתחיל בפרימוורה, לטייל באירופה ולסיים בהולנד - שבועיים וחצי בדיוק)
-זה ממש חלום longshot - אבל גמר ליגת האלופות מתקיים בברלין בשישי ליוני...
באופן כללי אשמח לשמוע כל דעה\טיפים וכו', בעיקר בנושאים הבאים:
-באיזה ערים זולות יחסית באירופה (ואם אפשר עשירות בחיי לילה) כדאי לבקר? בסגנון של בוקרשט, בודפשט, וכו'? האם ההבדלים מאוד גדולים בין הערים הגדולות לקטנות?
-האם היעד של להשאיר את הטיול מתחת ל10,000 שקל ריאלי לטעמכם? בידיעה שאנחנו מתכוונים לטוס וללון רק low cost ובאכסניות, ולבלות לפחות חצי מהטיול בערים זולות על הנייר.
-מהי הדרך האידיאלית לטיול בין המדינות? לי טיסות lowcost נראה הכי זול ומהיר, האם עדיף לברר רכבות או אפילו לשכור רכב?
-לפי הקווים המנחים הנ"ל - מהו מסלול הטיול הכי הגיוני לבנות לטעמכם?
תודה רבה על העזרה

-
אירופה לצעירים - מאי\יוני 2015אני לא הייתי מתפזרת מעבר לברצלונה - ברלין - אמסטרדם. בכל אחת מהן אפשר בכיף להיות כמה ימים, פלוס יש לכם את הפסטיבלים והכדורגל. תהנו ממה שיש לכל אחת מהן להציע, נראה לי ממש מיותר ובוודאי שלא חסכוני לטוס לעוד 2-3 ערים. לשלם 60€ על טיסה לבודפשט בשביל לישון שם בהוסטל של 17€ ללילה במקום 25€ לא נראה לי ממש משתלם. הטיסות יעלו יותר מהפער בעלויות בין הערים.
יעד של 10,000₪ נשמע לי די סביר אבל אני לא יודעת מה העלות של הכרטיסים ואם זה כלול בתקציב. לילה בדורם בהוסטל יעלה לכם כ-25€ ללילה. בתקציב הזה זה בעיקר אוכל מהסופר וקצת ברחוב או ליד הבירה בערב.
בשביל שטיסות לואו קוסט יהיו זולות צריך להזמין אותן הרבה זמן מראש. מהיעדים שציינת כאן איזי ג׳ט טסה רק לברלין. אל תשכח שיש עלות טיסה אבל יש גם הגעה לשדה התעופה וממנו. לפעמים אפשר להגיע בזול ובנוחות עם כרטיס אוטובוס / רכבת עירוני, לא תמיד זה נוח ומעשי.
-
תיקון - איזיג׳ט טסה רק לברלין *מישראל* -
אירופה לצעירים - מאי\יוני 2015היי, תודה על התשובה.
-המחשבה מאחורי הארצות הנוספות היא עלויות המחיה שם זולות יותר משמעותית. ההיגיון אומר שההבדל בין 3 ימים בברלין - כולל לינה, בילויים, וכו' - ל3 ימים בבודפשט או אפילו במקום כמו זאגרב, ההבדל אמור להיות גדול יותר משמעותית מ60 יורו. לא ככה?
אני מניח שהשאלה היא - כמה ההבדלים במחירים באמת דרסטיים?
-נניח שנסגרים על ברלין, ברצלונה ואמסטרדם - עדיין צריך טיסות פנימיות בין כל אחת מהם, נכון? בהנחה שאנחנו לא רוצים לנהוג ימים שלמים.
-עלות הכניסה לכל אחד מהפסטיבלים היא 180 יורו לכ3 ימים, ככה שאלו ימים 'זולים' (60 יורו ליום, לא כולל אוכל). אם נלך לשניהם בעצם יש לנו 6 ימים שלמים במחיר זול כל אחד. הפסטיבל בברצלונה לא כולל קמפינג ולכן יש עלויות לינה בנפרד.
-אני מודע לעניין של lowcost ולכן אנחנו מתכוונים להזמין הרבה זמן מראש - השאיפה היא להזמין בשבוע-שבועיים הקרובים את הכל. אני אומר איזיג'ט כדוגמה אבל אני מניח שיש עוד חברות שמספקות שירותי low cost, לא? בוודאי בתוך אירופה.
תודה רבה.
-
אירופה לצעירים - מאי\יוני 2015בהנחה שאתם ישנים בהוסטלים ורוב הזמן מבשלים לבד אז לא, ההבדלים לא כאלה גדולים. הסתכלתי עכשיו בHostelworld.com: לילה בהוסטל בברצלונה עולה לרוב בין 20€ ל-25€ יש גם ביותר ויש גם בפחות. ברלין 15€-20€, בזגרב 10€-15€ וככה גם בבודפשט. בדקתי את אותם תאריכים בסוף מאי, המחיר למיטה בדורם. כלומר, הפערים הקיצוניים הם באזור 15€ ללילה רק עבור הלינה, לפעמים הפער הוא 5€-10€ יורו ללילה. במקרה הטוב טיסה כזו תחסוך לכם איזה 20€-30€ בסה״כ. אל תשכח שחוץ מעלות הטיסה יש גם עלויות הגעה לשדה התעופה, ככה שזה יותר מ-60€ עלות הטיסה. בעיני בשביל לחסוך 100₪ זה לא מוצדק.
60€ זה יום יקר מאוד בטיול תרמילאים באירופה. זה יום שבו גם אכלתם ארוחה מלאה במסעדה אמיתית וגם שילמתם כסף על על כניסה לאתר. יום רגיל אמור לעלות לך באזור 40€-45€ כולל הכל. החישוב הוא 25€ ללילה (בצד היקר יותר של הסקאלה) פלוס סביב 20€ לאוכל, נסיעות וכניסה למקומות.
-
אירופה לצעירים - מאי\יוני 20151. בתוך אירופה יש הרבה יותר חברות מאיזיגי'ט!
2. צריך לקחת בחשבון שכל מעבר כזה גוזל בין חצי יום ליום שלם (תלוי בשעות הטיסה) וצריך להוסיף למחיר הטיסה (בהנחה שלא תשלמו על מזוודה כי תקחו טרולי קטן איתכם) גם את מחיר ההגעה לשדה התעופה ומשדה התעופה של הנחיתה לעיר.
3. יש הבדל משמעותי (!) בין הערים המערביות שהזכרת לאלו שבמזרח אירופה. לפי התיאורים שלך - ברלין, אמסטרדם, ברצלונה ולונדון הן המתאימות לך. מתוכן ברלין תהיה העיר הזולה ביותר. לדעתי גם יותר זולה מהמזרח אירופאיות.
לכן, אני מציעה לצמצם טיסות פנים למינימום ההכרחי, ולבחור שתי ערים לכל התקופה. בכל אחת מהערים האלה אפשר להשאר כל התקופה שציינת מבלי להשתעממם, ומבלי לחזור למקום אחד פעמיים.
רבקה