תשובה ארוכה-במטרה טובה:-)
היי אופליה,ככה, בגדול לחברת מרל האמריקאית יש אחלה נעליים אבל מאחר וציינת שאת מתכוונת לטרק ולא מעט לא הייתי ממליץ לך על הדגם שבחרת מכמה סיבות וזאת אני אומר לך כאחד שחקר ובדק המון בעקבות נעלי מרל לאחר שבדיוק כמוך,מדדתי המון נעליים(כמעט כל חברה ודגם אפשרי שמוצע למכירה כאן) ולא הצלחתי למצוא התאמה ונוחות כמו שיש למרל-ולבסוף קניתי דגם שלהם שלצערי לא השתמשתי בו מספיק כי יצאתי לטייל וקניתי זוג חדש ומקצועי יותר. בואי נתחיל מזה שההמלצה הרווחת לטיולים משופעים בטרקים היא נעלי גורטקס-הדגם שבחרת קיים גם בגירסה עם בטנת גורטקס אך לא ניתן להשגה בארץ(וודאי לאחר חיפוש רב). לפני כמה ימים חזרתי מטיול בארהב וקנדה ושם גיליתי שמרל פופלארית מאוד במדינות אלו בגלל דגמי נעלי החורף המוצלחות שלהן והיא מציעה שם עשרות רבות של דגמים בגרסאות שונות למטרות שונות-אז נכון כמעט כל דגם שלהם יגיע עם סוליית ויברם די איכותית אך לצערי הנוחות והקלות הבלתי מובנת של הדגמים שלהם מגיעה על חשבון גימורים ואיכות חומרים ירודה יחסית לשאר נעלי הצעידה המוצעות כיום למטיילים וזאת לדעתי בעיקר בגלל קהל היעד העיקרי שלהם-אזרחי קנדה וארהב בעיקר, שמחפשים נעל שתהיה אטומה למים בצורה סבירה מינוס,תהיה מחממת בחורף הקשה שם ושתראה טוב. כמו כן תוכלי לשים לב שרוב הדגמים שלהם מעוצבים היטב וגם נמכרים בארץ בדרכ בחניות אופנה(כמו רשת מגה ספורט-שמציעה את כל דגמי מרל שמגיעים לארץ) ולא בחניות טיולים מקצעויות כדוגמת למטייל וכו`. אז לסיכום,כמעט כל דגמי מרל המגיעים לארץ הינם נעלי טיולים לטרקים וטיולים קלים עם משקל קל יחסית,עמידות למים- waterproof שיכולה לעשות את העבודה אך רבים וטובים ממני ימליצו לך לא לקחת צ`אנסים וללכת על גורקטקס כי אין צורך להסביר למה גרביים ונעליים רטובות באמצע טרק זה לא דבר נעים. אני מצטער לאכזב אותך זמן קצר לפני הטיול אך איני רוצה גם שתצאי לטייל עם נעליים לא מתאימותץ תמשיכי לחפש-אני יכול להמליץ לך סלומון-יש דגם או שניים ספציפיים שדומים לנוחות ולהתאמה שמרל מציעה אך גם הם לא לטרקים קשים ומרובים או עם משקל רב-אני אישית קניתי בקנדה דגם חדש של סלומון-REVO SCS שעדיין לא נתקלתי בו בארץ אבל שווה לך לחפש-אומנם יקר אבל מושלם מבחינת נוחות ומשקל נעל אפסי(אין כלל תפרים בנעל) יחד עם עמידות למים גבוהה(גורטקס),איכות חומר וגימור ברמה גבוהה ושוב נוחות שעולה אפילו על המרל. כמו-כן אני יודע שהרבה נשים מרוצות מדגמים של טרזטה וסקפה וגם north face שהרבה מעדיפים להמנע מהנעליים שלהם למרות שיש להם ליין חדש ואיכותי של נעלי טיולים( ראיתי לא מזמן בקנדה) שאני מקווה שכבר נמכר בארץ! אז בהצלחה ומקווה שעזרתי תהני