יוסמיטי - Tuolumne Meadows
-
שלום רב,
אשמח לדעת היכן בדיוק מתחיל מסלול האחו הטואלמי ב Tuolumne Meadows.
באתר של הפארק רשום:
Distance: 2 miles (3.2 km) more or less; it depends on how much wandering you want to do
ענת רשמה בבלוג הנהדר שלה: אחו טולום – Tolumne Meadows – מסלול קל ויפה, באורך של כשלושה ק"מ, באחו ירוק בו מתפתל נהר טולום
בשני המקרים לא הצלחתי להבין מאיפה בדיוק מתחילים ללכת. בטריפאדוויזר אנשים מאוד ממליצים אבל גם שם לא מצאתי נקודת ציון מדוייקת מאיפה להתחיל ללכת. אשמח להכוונה.
שאלה נוספת: מסלול ה Lyell Canyon או חלקו, כפי שעשתה ערבה עד גשר התאומים. האם גם הוא מספק הליכה באחו?
תודה רבה
לימור
-
יוסמיטי - Tuolumne Meadowsכאשר אתה נכנס לפארק מקבל מפות והסבר מדויק מפי הריינג'רים, יש מרכז מבקרים ב-TOULOMNE MEADOWS ומפות מפורטות באתר של הפארק.
-
יוסמיטי - Tuolumne Meadowsתודה רבה רבה
מכירה את המפה ואת האתר של הפארק. מעדיפה לדעת מראש לאיזו נקודה בדיוק להגיע ישירות למסלול עצמו ואת זה לא הצלחתי להבין לכן אשמח להכוונה.
(לכל שאר המסלולים יש באתר נקודת ציון מדוייקת איפה להחנות ולהתחיל בהליכה)
בתודה מראש
לימור
-
לימור - אי אפשר להתבלבלבפארק יש שילוט מדויק וגם הסברים מדויקים במרכז המבקרים, מומלץ להיכנס למרכז של כל פארק ופארק.
-
לימור - אי אפשר להתבלבלשלום לימור,
המפה הזו מראה כי ישנם מספר מסלולים בשטח הגדול של האחו בהם ניתן ללכת ומפרטת מה רואים ומהיכן מתחילים. כמו ראובן, ממליצה להכנס למרכז המבקרים הקטן של האחו ולבקש פירוט/הסבר אם אתם מרגישים לא בטוחים.
גם באתר הפארק ניתן לראות כי כדי לטייל באחו אפשר לחנות במרכז המבקרים או בחניה של הלמברט דום.
בהצלחה
-
לימור - אי אפשר להתבלבלתודה רבה!
אלו חלק מהקישורים שאני מנסה להבין. שענת, למשל, רשמה "מסלול קל ויפה, באורך של כשלושה ק"מ, באחו ירוק בו מתפתל נהר טולום" הכוונה למסלול ל
Soda Springs and Parsons Lodge ? ממנו יוצאים מהחניה של הלמברט דום?
בקישור הזה זה לא מופיע
סליחה על החפירות, מנסה להבין. אולי מה שמבלבל זה שהאחו הוא אזור ובאזור עצמו מספר מסלולים ואני רוצה את זה שענת רשמה, שנראה לי שזה גם זה שמופיע בקישור שצירפתי.
-
לימור - אי אפשר להתבלבללימור,
הקישור הראשון שצרפתי הוא המפה של הקישור שלך ובה מופיע הסימון האדום והסימון הצהוב. שניהם יחד יוצרים את מסלול הסודה ספרינגס.
-
לימור - אי אפשר להתבלבלתודה רבה
-
לימור - העיקר לא לוותרלימור,
קודם כל - יפה שאת מתעניינת באזור. אנחנו מאד מאד אהבנו. זה האזור הפחות מתוייר, אולי פחות דרמטי, אבל מאד מאד מאד יפה.
אנחנו עשינו את המסלול הקליל מהקמפינג ל dog lake, הליכה קלה, יער פיות, אגם מדהים. לא ראינו אנשים בדרך, רק במבי וסנאים.
אם תחפרי אחורה בבלוג שלי מהטיול של 2010, תוכלי לקרוא חוויות ותמונות.
תהנו
ארז
-
לימור - העיקר לא לוותרארז,
ראשית תודה רבה!!! הבלוג שלך עם 3 הבנות המקסימות שמור לי במועדפים ונחרש מספר פעמים (כנ"ל הרשימה המדהימה ששלחת לערבה לגבי סן פרנסיסקו, אומצה בחום! תודה).
אזור מעבר טיוגה קורץ לי מאוד. רשומים לי המסלולים לדוג לייק וללמברט דום. מאחר וזה הולך להיות יום ארוך שיתחיל בממות' לייקס, כולל טיפה לטעום מהאגמים וייגמר באוקהרסט, אני מחפשת גם אופציות למסלולים קצרים יותר.
הדוג לייק יותר מתאים לי מהלמברט דום כי נטע דגני כתבה שהוא קל יותר אך יחד עם זאת היא ציינה שהוא הרבה פחות יפה. גם העליות מרתיעות אותי, בשני המסלולים הנ"ל.
מצד שני, אתה כותב לגבי הדוג לייק שזה מסלול קליל. ומה שכתבת פה ובבלוג בהחלט שווה: "הבנות אמרו שמרגישות שהן ממש מהלכות בתוך אגדה (האמת ממש נכון), בדרך סנאים, במבי, פלגי מים...הליכה קלה, יער פיות, אגם מדהים... במבי וסנאים" - כל זה ממש מדבר אליי.
אשמח מאוד לשמוע עוד פרטים לגבי העלייה וכן כמה זמן לקח לכם העלייה בפרט והמסלול בכלל.
המון תודה
לימור.
-
לימור - העיקר לא לוותרהיי לימור. הדוג לייק ממש לא קשה. העלייה מאד מתונה. חצי שעה עד 45 דקות לכל כיוון ברגוע. ליד האגם, מבלים כמה שבא לכם. את הלמברט רואים לאורך כל הדרך אבל לא עולים אליו. אולי יותר יפה, לא יודע, אז מה? אני חושב שאכן להגיע עד אוקרהסט זה המון ליום אחד. אתם תטוסו לאורך הכביש הכי יפה בשמורה עייפים, אולי אפילו לקראת החושך, רק כדי להגיע כבר. תפסידו את ההנאה מהנוף, לא תעצרו, הכביש בשמורה לא קל, סיבובים, צר, עליות. למה שלא תזמינו מקום בטולמנס? גם רגוע יותר, פחות לחץ של אנשים, וצאו בבוקר בכייף הלאה לכוון הוואלי?
-
לימור - העיקר לא לוותרארז, תודה רבה, אקח לתשומת ליבי
-
לימור - העיקר לא לוותרממליץ מאד לעלות ללמברט - למעשה יש שם שתי פסגות -אנחנו עצרנו בנמוכה מעט (באחת התמונות רואים את העלייה לשנייה), נוף יפהפה לכל הכיוונים, ועשינו עם תינוקת בת שנה וחצי על הגב, ממש לא נורא