ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לסקוטלנד במאי!

פורום טיולי משפחות
    8
    14
    7421
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Inbal900
      Inbal900 נערך לאחרונה על ידי

היי,

השנה מסתמן שלא נוכל לנסוע בקיץ ולכן מתכננים לנסוע לסקוטלנד במאי לשבועיים (סקוטלנד זה יעד שיושב במגירה כבר כמה שנים ואנחנו מאוד רוצים להגיע לשם), הילדים קטנים ואין בעיה להוציא מהמסגרות, המחירים יותר נוחים ויש יותר גמישות בלינה.

אנחנו זוג + 2 ילדים בני 4,2, כבר טיילנו עם הילדים מספר טיולים באירופה. מבחינת תאריכים אין לנו הגבלה במשך מאי.

יש לי כמה שאלות:

ממה שקראתי מאי נראה חודש נוח ויחסית לא גשום, האם אכן כך וזו תקופה טובה? כדאי לתכנן לאמצע / סוף מאי או אין הבדל גדול מתחילת מאי?

הטיסות הכי זולות הן של ברסלס איירלנס או לופטהנזה. מודה שקצת נרתעתי אחרי הפוסט על ברסלס, מה עדיף? או אופציה אחרת?

המלצה להשכרת רכב? ברור שאעשה סקר מחירים אבל אם למישהו יש טיפ טוב אשמח לשמוע.

מבחינת מסלול חשבנו על 5 לילות באזור Loch Lomond

4-5 לילות ב Isle of Skye

ו 4 לילות או באיזור Inverness או יותר צפונה?

אשמח לכל מידע ועצות על מקומות לינה שיהיו אופטימליים לטיולי כוכב וכן על מקומות מעניינים לילדים.

תודה מראש!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mottcka
        mottcka נערך לאחרונה על ידי

לסקוטלנד במאי!

ערב טוב 

הכן אנחנו משפחה כמעט זהה רק עם מתבגרים החלוקה מחוייבת פשוט המרחקים לנהיגה גדולים.

שכרתי רכב בהרץ , ממליץ רכב אוטומטי אחרי הכל זה נהיגה נגד הכיוון (מתרגלים מהר להזהר בכיכרות ) .

במידה ואתם רוצים לבקר בטירות ישנו כרטיס שמוזל בערך כ-35 פאוד למשפחה.

מאוד מומלצת הסירה המהירה על האגם "הלוך נס" חוויה מטריפה לא לפחד!!!!!

בהצלחה 

• דני מהרץ
          דני מהרץ נערך לאחרונה על ידי

לסקוטלנד במאי!

היי עינבל,
          אז ככה טיילנים מנוסים עם שני ילדים קטנים...
          ברור שמעכשיו הטיולים נראים אחרת.
          בדרך כלל אני מתבונן באופי של הטיול לפני שאני בכלל טוען אם עדיף לשכור רכב או לא.
          במקרה הזה, הן בגלל גיל הילדים והן בשל אופי מדינת היעד. אני חושב ששווה.
          בסקוטלנד הרבה מהחוויה הוא הנוף המשכר Smile
          אם אכן תחליטי לשכור רכב, שכלל אצבע תמיד רצוי לסגור רכב כבר מהארץ, כדי לא להיטלטל שם עם הציוד והילדים.
          חשוב גם באותה נשימה לבחור את סוג הרכב הנכון, במיקרה הזה אני ממליץ בחום על משפחתית קומפקטית ולא משהו יוקרתי מדיי.
          תודה ,דני Smile

• rubit
            rubit נערך לאחרונה על ידי

לסקוטלנד במאי!

היי ענבל,

אנחנו היינו שבועיים בסוף מאי-תחילת יוני עם 2 ילדות בגיל הילדים שלך.

סקוטלנד מרהיבה ביופיה!!! מזג האוויר היה פנטסטי - רוב הזמן שמשי.

אבל רצוי שתקחי 2 נקודות בחשבון:

1. רוב הסקוטים שאנחנו נתקלנו בהם לא היו חובבי ילדים לדוגמא במסעדות כשראו טיולון מיד עיקמו פרצוף ואף במספר מקרים טענו שאין מקום, למרות שבפועל היה.

2. זאת עונת השיא של המידג'ס- היתושים הסקוטים המטרידים. ממליץ להצטייד מהארץ בתכשירים נגד יתושים.

לגבי טיסות - תבדקי את איזיג'ט...אנחנו נחתנו איתם בלונדון ולמחרת המשכנו בטיסה נוספת לגלזגו. הם נוחתים גם באדינברו ובאינברנס כך שתוכלי לנחות בגלזגו ולחזור מאינברנס.

אנחנו שכרנו רכב עם אוויס- רכב אוטומט והם היו מצויינים!!!

לגבי לינה -ממליץ לישון בדירות בלבד!!! ולא ב-b&b.

הטיול שלכם מבחינת מיקומי כוכב דומה לשלנו. מצרף לך את סיפור הטיול להתרשמות וקבלת רעיונות... http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1173060/start-0/

רובי

• Danit_3471236
              Danit_3471236 נערך לאחרונה על ידי

לסקוטלנד במאי!

סקוטלנד מדהימה! 
              אנחנו (אני, בעלי ו3 ילדים) היינו שם לפני שנה+ בתקופת החופש הגדול. לא יודעת להגיד אם מאי אכן תקופה טובה, אבל עד כמה שידוע לי זה כבר לא חורפי. 

אנחנו נסענו בלופטהנזה ושכרנו דירה בAIRBNB. זה הרבה יותר זול ממלון והרבה יותר כיפי (במיוחד עם ילדים.. אפשר למצוא דירות במצב טוב עם שטח גדול בלי להרגיש צפיפות של מלון. כשנוסעים בלי הילדים זה אחרת, למרות שמבחינה כלכלית תמיד עדיף AIRBNB. 

אנחנו שכרנו רכב באלבר (שזה למעשה טריפיטי..מהם מקבלים את השירות). לנו היה מאוד חשוב לשכור רכב גדול בגלל שזה 5 נפשות ולא רצינו להרגיש דחוסים, אצלכם זה קצת פחות קריטי הגודל של הרכב.
              אנחנו היינו בגלאזגו.. יש שם טירה מדהימה. חובה ללכת לדעתי. טיילנו גם בדאנפרמלין ובפוקלנד. היה מאוד מאוד כיף. הנופים של סקוטלנד מ ד ה י מ י ם ! 

• אלון ח.
                אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

לסקוטלנד במאי!

סקוטלנד פשוט מדהימה בכל עונות השנה אבל במיוחד ממאי ועד ספטמבר.
                כפי שרובי ציין מאי זה שיא המידג'ס - ברחשים מטרידים ועוקצניים. מומלץ להצטייד בתכשירים  מתאימים.

לגבי גשם אי אפשר לדעת. סביר להניח שיהיה כי סקוטלנד אחת המדינות הגשומות.

המסלול בהחלט עושה שכל.

היינו 3 פעמים בסקוטלנד. אתם מוזמנים לחפש את מסלולי הטיול שלנו. מספטמבר 12' ומאוגוסט 08'.

רכב שכרנו מיורופקאר (אופרן) והיה מעולה .

DSCF5693.JPG
                • Inbal900
                  Inbal900 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה!
                  • מיקהמיקה
                    מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה!

אני מקפיצה כי עוד מוקדם לי לפתוח הודעה ובכל זאת מתחילה להרהר.

נוחתים במנצ'סטר בלילה ולנים שם.

למחרת מתכוונים להגיע לאדינבורו - עוד לא החלטתי אם נטוס, ניסע ברכבת או נשכור רכב וניסע ארבע שעות.

במידה ונחליט לנסוע עצמאית - יש רעיונות למקומות עצירה שירעננו לנו את המסלול?

• אלון ח.

תודה רבה!

יש הרבה מקומות.

רובם באיזור האגמים או בדרום סקוטלנד.

איזור האגמים:

עיירת השוק קסוויק (יורדים בפנרית מערבה על כביש 66)

לבקר באגם ULLSWATER ומפלי AIRA (כביש A592 - מערבית לפולי ברידג').

קניון חוצות בגבול הסקוטי בגרטה גרין.

לוך לומונד בסקוטלנד ומשם מזרחה לאדינבורו.

ואני יכול להמשיך.

תציצי בסיכום הטיול שלנו מהקיץ האחרון בפיק ובאגמים.

• מיקהמיקה

תודה רבה!

תודה אלון,

מכירה את כל הסיפורים שלך בע"פ... (לפעמים קצת מערבבת עם הסיפור של רובי..)

באגמים נעצור ללילה בדרך חזרה. מחפשת מקום שלא יהווה סטייה גדולה מהדרך, אם בכלל, כי בכ"Z נסיעה ארוכה לפנינו.

• אלון ח.

תודה רבה!

היי מיקה.

זמן הנסיעה מנמל התעופה של מנצ'סטר לאדינבורו הוא כ 4 שעות.
                          אם אתם לא רוצים סטייה ארוכה מהדרך אז רק גרנטה גרין בגבול עם סקוטלנד.
                          אבל אם את שואלת אותי הייתי מנצל את יום המעבר דווקא לטעימה מהטבע של האגמים בנוסף לתכנון שלכם בסוף הטיול מאחר ויש מספיק אתרים באיזור האגמים.
                          הסטייה למפלי AIRA היא לא רצינית. ניתן להסתפק להגיע עד לפולי ברידג' (רבע שעה נסיעה מהאוטוסטרדה) ושם לעשות טיול על הגבעה המשקיפה על העיירה והאגם. יש חנייה מסודרת אחרי הגשרון מעל הנהר (לא ניתן לפספס) או טיול לאורך האגם מהחנייה.

• מיקהמיקה

תודה רבה!

תודה אלון,

זה מה שנקרא מחשבה יצירתית, לעצור באגמים גם בדרך הלוך וגם בדרך חזור וזה מה שנראה לי שנעשה. כך לא ארגיש ביום לפני האחרון שאני לא מספיקה את אזור האגמים.

• noa Xscotland
                              noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

המלצה שונה

אני מאד מאד ממליצה על ביקור במקום מאד מיוחד: New Lanark - מקום קטן צמוד לעיירה Lanark - שכבר המלצתי עליו כמה פעמים לאורך השנים.
                              היות וגרנו במרחק לא גדול משם ביקרנו שם המון-המון פעמים, וכשחזרנו לארץ והבן הצעיר למד בחטיבה גיליתי שיש בספר לימוד ההיסטוריה "פרק קטן" (מסגרת, זה הכל, אבל זה יותר מכלום!) על המקום ועל הבעלים, פורץ הדרך, Robert Owen.
                              תחפשי עליו חומר - רק אומר, שאנשים כמו קארל מארקס הגיעו להתרשם מהמפעל שניהל: שעות העבודה המופחתות לילדים, בית ספר, חדרי רחצה לעובדים, קואופרטיב שניהלו ועוד.

מדובר בכפר עובדים והמטוויה שבה עבדו, על הנהר קלייד (זה שעובר דרך גלזגו לפני שהוא נשפך לים), ממש ליד מפלי הקלייד שסיפקו את כוח המים להפעלת המטוויה.

יש שם מרכז מבקרים מעניין ביותר ואפשר גם לעשות הליכה לא ארוכה ולא קשה עד למפלים.

מרכז המבקרים New Lanark

נעה

• מיקהמיקה

המלצה שונה

תודה נעה,

פספסתי את התגובה שלך משום מה, כעת כשחזרתי לקרוא את מה שאלון כתב, גיליתי את תגובתך והכנסתי את המקום לרשימת האפשרויות.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון