טיול לבד באירופה
-
שלום לכולם, בסביבות חודש מאי אני ואימי טסות לסנט פטרבורג וחשבתי שזו תהיה אחלה הזדמנות בשבילי להמשיך משם ולטייל לבד למדינות נוספות באירופה כטיול אחרי צבא. התקופה היא למשך שבועיים נוספים ותקציב של כ12000 שח. חשבתי להתחיל מפינלנד משם לשבדיה ולאחר מכן ליעדים נוספים. לאילו מדינות וערים כדאי לטייל לבד? כמה יעדים כדאי לשלב בטיול של שבועיים ובתקציב שלי? מסלולים מומלצים ודרכי תעבורה מיעד ליעד לינה ואטרקציות. ממש אשמח להמלצות וכל עזרה אפשרית.
-
טיול לבד באירופהבשבועיים טיול יש לך שתי אפשרויות:
א. לעשות ״מסע דילוגים״ בין כמה ערים גדולות (2-5, תלוי כמה הן מעניינות).
ב. להתמקד ביעד אחד ולטייל בו יותר לעומק, כאשר צריך לזכור שיחסית לגודל של המדינות, לרוב שבועיים זה לא המון.
אופציה ב׳ יותר דומה לטיול תרמילאים צעירים.
באופן אישי אני כנראה הייתי נוסעת לנורווגיה לשבועיים. קחי בחשבון שזה באמת לא כל כך הרבה זמן, בטח לא למדינה כזאת גדולה וכזאת יפה.
-
טיול לבד באירופהמשום מה האופציה של המסע דילוגים-כמה מדינות שונות, מושכת אותי יותר למרות שזה יותר מסובך מבחינת מעבר ממקום למקום.
איזה מדינות היית ממליצה לשלב בטיול מהסוג הזה מהנק מוצא והזמן שיש לי?
-
טיול לבד באירופהאני לא יודעת כמה יצא לך לטייל ואיפה, אבל בעיר גדולה ומעניינת את בכיף נשארת 5-6 ימים או יותר. באופן אישי אני לא הייתי נוסעת ל-5 ערים בשבועיים, שלושה ימים בכל אחת, בטח לא אם צריך לטוס ביניהן. לי זה נראה יותר מתיש מכיף. כלומר, זה לא נשמע לי כיף בכלל. אני הייתי בוחרת ב-2-3 ערים לכל היותר, תלוי מה בדיוק את אוהבת. למשל, פריז ולונדון, ברצלונה ומדריד (אולי עם עוד משהו אחד בדרך), ברלין ואמסטרדם, אמסטרדם ופריז, פראג, וינה ובודפשט. כשעיר היא מעניינת, כמו למשל פריז, להגיע אליה ליומיים כדי לצלם את מגדל אייפל ואת שער הניצחון, זה פספוס. זה יותר החמצה מטיול. בטח אם זו הפעם הראשונה שלך שם.
באופן אישי, אני חושבת שאני הייתי בוחרת במדריד וברצלונה, ברוב הערים שהזכרתי הייתי, לא בכולן. במדריד וברצלונה לא הייתי. בבודפשט, אגב, הייתי 24 שעות במסגרת קונקשן בין טיסות, ובאמת אני יכולה להגיד לך שקצת הצטערתי שבחרתי בכלל להשאר, זה היה ממש מפוספס. אז מנסיוני אני ממליצה לך לא לנקוט באסטרטגיה של 10 ערים ב-14 יום.
-
טיול לבד באירופהכן את צודקת לדחוס המון זה באמת לא יהיה כיף, אני צריכה לבחור ממש בקפידה.
תודה רבה על ההמלצות

-
טיול לבד באירופהמסנט פטרבורג ניתן בקלות להגיע לטאלין בירת אסטוניה, אחת הערים הנעימות לביקור. משם במעבורת להלסינקי. 3 ימים בטאלין ו- 3 בהלסינקי די ממצים.
ניתן כמובן להתחיל בפינלנד ומשם לאסטוניה.
את יתרת הזמן ניתן להעביר בשטוקהולם.
אין חובה בטיסות בין היעדים. ניתן לנוע במעבורות או קרקעית ולחסוך בהוצאות. חודש מאי כבר סביר לטייל שם.
-
טיול לבד באירופהכן רעיון נהדר, זה ממש טוב שלא צריך לטוס בין המדינות, תודה