ויזה לסין
-
שלום לכולם,
זהו שירשור מתעדכן בנושא ויזת תייר (אשרת כניסה) לסין שיצורף ל"שאלות נפוצות" מצד שמאל למטה.זה לא נועד להחליף את ההסבר המפורט והרשמי באתר השגרירות, אלא לתת מענה קצר יחסית לשאלות החוזרות ונשנות כאן בפורום מהנסיון שלנו.
(אגב, אני כותב בלשון זכר אך ההודעה פונה כמובן לנשים וגברים כאחד).
התהליך והכללים העיקריים –
ויזה לסין ניתנת לחודש עד 6 חודשים.
ויזה לחודש כוללת כניסה אחת בד"כ.חודשיים – כניסה אחת או 2 כניסות.
למעלה מחודשיים – לרוב 2 כניסות.
זמן הנפקת הויזה – 4-5 ימי עבודה.
עלות הוצאה – 100-300 ₪, תלוי בכמות החודשים.
בקשה להארכה בסין - מגיעים לנקודת משטרה בעיר שבה אתם נמצאים (PSB) עם הדרכון. התהליך לוקח 4-5 ימים ובזמן הזה הדרכון נשאר אצלם (לא להתרחק מהעיר ללא דרכון). ניתן להאריך רק לחודש, פעם אחת.
ברגע שקיבלתם את ההארכה היא מבטלת אוטומטית את הויזה הקודמת, אם היתה.
אם איחרתם והויזה שלכם לא בתוקף - תשלמו קנס של 500 יואן ליום ולא תוכלו לעזוב את סין לפני שסידרתם את העניין. לכן מומלץ להגיש בקשת הארכה שבוע לפני שמסתיימת הויזה שיש ברשותכם.
הגשת בקשה באופן עצמאי – מגיעים לשגרירות סין ברחוב בן יהודה 219 בת"א עם דרכון בתוקף לחצי שנה לפחות, תמונת פספורט, טופס בקשה (ניתן להוריד ולמלא טופס גם כאן באתר השגרירות או למלא כשמגיעים לשם).
לרוב תידרשו לציין בטופס מסלול טנטטיבי ו/או מקום לינה, ולהציג כרטיסי טיסה.
לאחר 4-5 ימים חוזרים לאיסוף הדרכון. התשלום הוא במזומן בלבד.
(הויזה מודבקת לאחד הדפים הריקים בדרכון).מרגע קבלת הויזה יש לכם 90 יום להיכנס לסין והויזה עצמה מתחילה לפעול ברגע שנוחתים בסין.
כלומר אם לדוגמה קיבלתם ויזה ב-1 לאפריל, אפשר להגיע לסין ב-1 ליולי לכל המאוחר.
פרטים על שעות פתיחה ומסמכים שצריך להגיש ניתן למצוא כאן (להוסיף קישור).בחודש יולי 2013 הוסיפו סעיף חדש שאומר שלא ניתן להוציא ויזה בפעם הראשונה במדינה שהיא לא ארץ המוצא. כלומר ישראלי שמבקש ויזה לסין בפעם הראשונה, חייב לעשות זאת בישראל.
(למרות זאת, אנו שומעים לא פעם על מטיילים שמקבלים ויזה ראשונה בארצות שונות..)
הערה חשובה – מצב רוחו של פקיד זה או אחר יכולה לשנות את הכללים, ולא פעם קורה שמקבלים ויזה למרות שזה "בניגוד לכללים", כמו למשל הוצאת ויזה בפעם הראשונה בחו"ל.
אנא שתפו מנסיונכם, ותקנו אותי אם טעיתי או החסרתי פרטים -
האם ניגשתם לשגרירות סין באופן עצמאי? דרך סוכנות?
לכמה זמן ביקשתם ויזה, ולכמה זמן קיבלתם? (יש כאלה שביקשו לחצי שנה והסכימו לתת להם רק ל-3 חודשים..)
מה היו הדרישות? (ביקשו מכם לציין מסלול, מקום לינה..?.. וכו')
בעיה אחרת? הערות?
אני אתחיל -
בקיץ 2011 ביקשתי וקיבלתי בפעם הראשונה ויזה לחודשיים עם 2 כניסות.
עשיתי זאת דרך סוכנות נסיעות. שילמתי 200 ש"ח.
בקיץ 2013 ניגשתי עצמאית לשגרירות בת"א, ביקשתי וקיבלתי ל-3 חודשים עם 2 כניסות ללא בעיה. שילמתי 150 ש"ח.
בפעם השניה דרשו ממני לציין בטופס שמות ערים או מחוזות בהם טיילתי ואטייל.
אז ציינתי גם את טיבט וזה גרם להרמת גבה מצד הפקידות (ולחיוך מצידי..).
לסיום, השירשור נועד לעזור לאלה ששואלים ומעוניינים בתשובה מתומצתת, אז אם אפשר לבקש - נא לכתוב בקצרה. במילים אחרות בלי "חפירות"..
(ה"חפירה" שלי תתקצר בעריכה, בסיום)
תודה רבה על שיתוף הפעולה!
-
ויזה לסיןלפי מדיניות "סמי-רשמית", שימוש תקין בויזה שהונפקה (יוצאים, ומחדשים בזמן ואין בעיות חס וחלילה מול הרשויות), מגדיל את האמון במנפיק הויזה ומקל על הנפקת ויזה חדשה- לדוגמא- אם טיילתם בסין עם ויזה לחודש, ויצאתם בזמן להונג קונג, יהיה לכם יותר פשוט להוציא ויזה חדשה, ויותר ארוכה/עם יותר כניסות.
עדיף לחדש ויזה באיזורים תיירותיים. החידוש הוא ב"משטרת תיירות" ולא במשטרה רגילה
-
ויזה לסיןגם אני כפי שציינת שמעתי את אלו שלא הצליחו לקבל ויזה ראשונה בח'ול ואלו שכן.
אני הוצאתי בישראל,קבלתי ויזה עם כניסה אחת ל58 ימים של שהות בסין כפי שבקשתי על פי כרטיס טיסה לסין וממנה.
לא הצגתי מקומות לינה,רשמתי מסלול בקצרה.
בשדה התעופה בשאנגחאי שאלו אותי היכן אני הולך להתארח לראשונה,ונתתי כתובת של הוסטל בנאנג'ינג שאליו נסעתי באותו ערב.
זה היה באוקטובר 2011
-
ויזה לסיןתודה פפקין,
כן לאחרונה הם שואלים כל אחד לגבי לינה, לפחות בלילה הראשון.הם התחילו להחמיר עם הדרישות בשנתיים האחרונות.
יש פה מישהו שקיבל ויזה עם תנאים שונים ממה שכתבתי בהסבר?
נתקל בדרישות מחמירות, או להיפך? -
ויזה לסיןאנחנו הוצאנו ממש לפני שבוע ויזה.
לשתינו זו נסיעה ראשונה. ביקשנו ויזה לחודש עם כניסה אחת.
דווקא את אישור הזמנת המלון הם אמרו שלא צריך.
מה שכן, הם שאלו על מקום העבודה (אנחנו עובדות יחד) וקצת נלחצו מתחום העיסוק של החברה.
התבקשנו להביא שני מכתבים - אחד שיכתב על ידי המעסיק ואחד שיכתב על ידינו, בהם אנחנו והמעסיק מצהירים שהנסיעה היא נסיעה פרטית למטרות תיירות ולא מטעם העבודה. אחרי שחזרנו עם המכתבים שאלו אותנו עוד כמה שאלות שלא קשורות לעבודה ואמרו לנו להגיע כעבור שלושה ימים לאסוף את הדרכונים.
-
ויזה לסיןתודה לך,
נראה שהם מוסיפים דרישות חדשות כי על מכתב מהעבודה לויזה של חודש עוד לא שמעתי..
יש עוד כאלה שדרשו מהם/ן מכתב מהעבודה?או דרישות אחרות?
-
ויזה לסיןאנחנו לא יודעים במה היא עובדת......
יש מצב טוב שזה לא מדיניות לכלל האנשים שמנפיקים ויזה. ויש בעבודה הספציפית "נורה אדומה" מבחינתם.
זה כמו שאם מגיע לארץ תייר שביקר בלבנון וסוריה, יעשו לו בדיקות בטחוניות יסודיות יותר, אבל לא יבדקו באותה יסודיות את כלל האנשים.
-
ויזה לסיןאני מניחה שביקשו מאיתנו מכתבים כי חשבו שאנחנו מהתקשורת.
הסברנו להם שאנחנו לא מהתקשורת אבל בכל זאת התבקשנו להציג מכתבים שהנסיעה היא פרטית. חזרנו איתם עוד באותו היום והכל עבר חלק.
-
ויזה לסיןהייתי שם עצמאית אתמול וביקשו צילום של הדף הראשי דרכון - משהו שלא ביקשו קודם.
סתם לידיעתכם (אפשר לצלם במשרד הנסיעות במרחק דקה הליכה בעלות של 2 שקלים).
-
ויזה לסיןתודה בוריס,
זה באמת חדש, ואפילו קצת משונה. באף שגרירות לא ביקשו ממני בקשה כזו, אפילו לא בזו של ארה"ב שידועים כמחמירים.
בלי קשר אני תמיד דואג שיהיו לי עותקים של כל המסמכים - כרטיס טיסה, ביטוח רפואי, חיסונים.
-
ויזה לסיןסתם לידע:
אם מבקשים ויזה בצרפת לדרכון אירופאי הדרישות הן שונות-
טופס+ תמונה.
צילום דף מידע דרכון.
הוכחת ביטוח רפואי.
כרטיס טיסה.
הזמנת מלון.
-
ויזה לסין
-
ויזה לסיןהיינו ביום רביעי בשגרירות סין ואכן הם דורשים צלום דרכון. דרך אגב יושבת שם בחורה סינית שצריכה לעבור על המסמכים לפני מסירתם הכנו את כל הטפסים מראש וכשהגיע תורנו באשנב נישלחנו לאותה בחורה שתעבור על הטפסים ואז שוב לאשנב המסירה. תודה על העדכון בדבר צילום הדרכון
בלהה