טיול ליפן
-
שלום לכולם.
מתכננים טיול זוגי, כ-3 שבועות ליפן בספטמבר.
אנחנו מעוניינים להכיר את התרבות, אך גם לשלב טיולים רגליים (אולי אפילו טרק אחד, אם יתאפשר) בנופים מיוחדים (שהבנו שיש ביפן).
השאלה שלי, לפני שנקנה כרטיסי טיסה, האם כדאי להרחיק עד להאיקידו? או אולי יש מספיק טיולי טבע מיוחדים באי המרכזי/ באיים הדרומיים (שעל המפה נראים יותר קרובים). האם מזג האויר שם בספטמבר מתאים לטיולי טבע? אשמח גם להמלצות על שמורות ספציפיות/ מסלולים ספציפיים.
-
טיול ליפןלא הייתי מרחיק עד הוקאידו בטיול של 3 שבועות, בעיקר בגלל המרחק והזמן הנדרש לכך. כן הייתי משתדל להגיע לאי קישו. גם האי שיקוקו מקסים אבל בבחירה בין השניים הייתי בוחר בדרומי.
-
טיול ליפןהיית מוותר גם אם זה בטיסה? האם המזג אויר בקיושו מתאים לטיול בספטמבר? קראתי משהו על מונסונים...
-
טיול ליפןהוקאידו מצריך 4-5 ימים ברכב שכור וגם טיסה זה עוד יום מבוזבז. אין לך ימים. גם בשיקוקו אני ממליץ על רכב שכור. אני שכרתי גם בקיושו אבל כאן אפשר גם בתחבורה ציבורית. בכל אחד האיים האלה צריך 4-5 ימים. בשיקוקו אולי פחות. לא יודע לגבי מזג האויר. תבדקי ב japan guide
-
טיול ליפןכתוב שם שבאיים הדרומיים יש מונסונים בספטמבר.
עד כמה זה מפריע לטייל?
-
טיול ליפןכיון שהייתי ביפן חודש בטיול עצמאי בספט.אוקטובר השנה גם אני חשבתי על הוקאידו. לדעתי אין זמן. המרחקים עצומים והאי המרכזי עמוס כל טוב כולל נופים עוצרי נשימה. הוקאידו-כטיול נפרד. (מה שאני מתכננת בעוד שנתיים שלוש)
גם החודש שהייתי אינו מספיק לכלום. הכל כל כך שונה ואחר ששווה להתמקד בכמה מקומות וליהנות ולא לרוץ על פני מרחקים.
לדעתי- כמובן שרק לדעתי.
מיכל
-
טיול ליפןתודה על התגובות.
האם היית בספטמבר בקיושו?
אם כן, אשמח לשמוע איך היה המזג אויר ואם היו מונסונים שהפריעו לטייל.
אשמח גם לשמוע איפה באי המרכזי יש נופים עוצרי נשימה

-
טיול ליפןועוד שאלות:
איך ניתן להגיע לקיושו? רכבת? מעבורת? איפה ניתן לשכור רכב באי, או שצריך לשכור מהאי המרכזי ולנסוע איתו?
ולגבי טיסה- הכי טוב להגיע לטוקיו ולחזור מאוסקה? או שיש שדה תעופה בקיושו?
-
טיול ליפןקיושו זה דבר גדול. ההגדרה "אי" חוטאת למצב. הוא אכן מוקף ים אבל החיבור עם הונשו טבעי לחלוטין. תלוי בסדר הטיול הכי נכון להגיע אחרי הביקור בהירושימה. אני לקחתי רכבת לפוקואוקה ושם שכרתי את הרכב. טיילנו בקיושו בסיבוב מעגלי והחזרנו את הרכב בפוקואוקה ומשם עלינו לקיוטו. אני הייתי ממליץ לבנות את המסלול כך שתתחילי בטוקיו ותסיימי בפוקואוקה או להיפך וכך תנועי בכיוון אחד מבלי לבזבז זמן על נסיעות הלוך ושוב. אבל אני יודע שיש עוד אילוצים למסלול הטיול.
-
טיול ליפןאני נמצא באותה דילמה כרגע.
טיילתי כשבועיים בהונשו (כמובן שזה לא מספיק), ואני מתכנן לנסוע בסוף ספטמבר ל-3 שבועות-חודש. אני מעוניין לשלב את הוקאידו (~7 ימים).
האם באמת זה לא מומלץ להגיע לשם לשבוע מתוך טיול של 3 שבועות+ בהנחה שאת קיוטו והירושימה לא מחשיבים (כי כבר הייתי)?
אם לוותר על הוקאידו, אז כדאי להישאר רק עם אזור האלפים? (קיושו ושיקוקו פחות מעניינים אותי)
-
טיול ליפןאני לא פסלתי את הוקאידו. מכיוון שכבר היית שבועיים הרי עכשיו הזמן ל"מיוחדים". אני טיילתי בהוקאידו 5 ימים ברכב שכור באפריל הקפוא (הרוב עדיין מכוסה שלג והאגמים הנהרות ואפילו חלקים מהים קפואים - רואים את תופעת הקרח הקפוא הצף בים), ואני בהחלט ממליץ על אי זה. "התפניתי" מהוקאידו בנסיעת 16 שעות ברכבת (חוויה בפני עצמה) לטאקאיאמה לפריחת הדובדבן. ספטמבר אוקטובר זו עונת השלכת. מציע לך לבנות סביב זה כי המראות יהיו מדהימים. תסתכל באתר japan guide להכוונה.
-
טיול ליפןכן, השלכת זו הסיבה שאני מתכנן לאזור ספט'-אוק' (הייתי מעדיף להיות בזמן פריחת הדובדבן, אבל יש אילוצים).
תודה.
-
טיול ליפןלגבי שלכת - השנה לפחות היא התחילה רק באזור אמצע אוקטובר באזורים הנמוכים של הוקאידו (וכידוע היא יורדת משם דרומה, כך שלמרכז הונשו היא הגיעה רק מתישהו בנובמבר...)
לגבי הוקאידו, בטיול של שלושה שבועות אני מסכים עם רוני, זו טרחה גדולה מדי. הייתי שם שבועיים בשביל באמת להספיק ליהנות מהיופי של המקום הזה, ועדיין פספסתי כמה דברים...
ואחרי כל זה, לחובבי טבע מושבעים אני מאוד ממליץ לנסות לשלב את הוקאידו! שם תמצאו התיישבויות קטנות, אנשים יותר נינוחים ונחמדים (למרות שכל היפנים מקסימים) וטבע משגע.
ומי שרוצה טרק בהונשו שיהיה נגיש - יש המון מסלולי הליכה באזור Kamikochi באלפים היפנים, לא רחוק מדי מטוקיו...
תהנו!