אמסטרדם VS וינה
-
אנחנו (משפחה של 6) רוצים לנסוע בסביבות תחילת-אמצע ספטמבר לאחד משני היעדים הנ"ל (אמסטרדם או וינה). בתכנון כ- 7 או מעט פחות ימים.
בתכנון: להיות כמה ימים בעיר (מאוד אוהבים ארמונות ומקומות יפים, גם מוזיאונים באים בחשבון. פחות בקטע של של פארקי שעשועים) ולצאת יומיים פלוס/מינוס לגיחות מחוץ לעיר (לראות טבע, עיירות נחמדות).
בהתאם לתקופת הזמן ולהעדפות האישיות שלנו, איזה יעד נראה לכם עדיף? תודה רבה מראש על כל עזרה ועצה

-
אמסטרדם VS וינהלא ברור מה גילאי הילדים, ואף על פי כן לחלוטין אמסטרדם!
אפשרויות הגיוון למשפחה כה גדולה הרבה יותר גדולים
רבקה
-
אמסטרדם VS וינהלדעתי, אמסטרדם יותר תתאים לילדים אע"פ שוינה נהדרת גם אבל מדובר פה על מגוון גילאים.
-
אמסטרדם VS וינהגילאי הילדים?
איפה הייתם איתם בעבר?
-
אמסטרדם VS וינהתודה רבה לכם על התשובות

לא ציינתי את גילאי הילדים מפני שיש בכל הספקטרום (6-19).
יונית- הטיולים האחרונים שלנו לא היו טיולים עירוניים. לפני כמה שנים טובות, כשהם היו קטנים היינו בפריז.
-
אמסטרדם VS וינהלמה דוקא וינה?
האמת שהיינו בשתיהן עם ילדים בספקטרום גילאים רחב.
את האמת ! על שתיהן לא מתנו .
יש מלא מה לעשות באוסטריה ולאו דוקא בוינה . וינה מאד רחוקה מאתרי הנוף היפים של אוסטריה (יציאה של מספר ימים לא רלוונטית)
יש מלא מה לעשות בהולנד מסביב לאמסטרדם.
בין שתיהן, ברור לי שאמסטרדם וסביבתה !
-
אמסטרדם VS וינהועדיין יש הבדל גדול בספקטרום שיש מתבגר כבד (19) לפחות אחד או שניים,
ילד יסודי /חטיבה וילדון (9) לבין משפחה של 4 ילדים בגילאים 2-8

מציעה לכם לקחת צעד אחד לאחור ולהגדיר לעצמכם מהי מטרת הטיול?
מה רוב הנוסעים יאהבו?
מה רוב הנוסעים לא יאהבו?
אתה כותב/ת
בתכנון: להיות כמה ימים בעיר (מאוד אוהבים ארמונות ומקומות יפים, גם מוזיאונים באים בחשבון. פחות בקטע של של פארקי שעשועים) ולצאת יומיים פלוס/מינוס לגיחות מחוץ לעיר (לראות טבע, עיירות נחמדות).
ואני שואלת- כמה ארמונות ?
מקומות יפים? הכוונה למבנים ,גשרים,ארכיטקטורה?
גם מוזיאונים באים בחשבון? היגד שקצת מטריד אותי--איזה מוזיאונים? אמנות,היסטוריה? או רק ממוקדי ילדים (ואז שאלת פריסת הגילאים קריטית להתאמה).
יומיים פלוס מינוס מחוץ לעיר--- לטבע (יש בשתיהן) עיירות(יש בשתיהן) ואם הבנתי נכון על בסיס תחבורה ציבורית מהעיר עצמה לא עם השכרת רכב?
והשאלה הגדולה מכולן- אם רוב הטיולים לא היו בעיר -ונהנתם ,אז למה בחרתם דווקא עיר לטיול הנוכחי?
יש משהו שהוביל שינוי החלטה- ובחירה בכוון הזה--- ולכן אני תוהה בקול רם ומציעה לכם לעשות את החשבון האישי-משפחתי מה באמת מוביל אתכם לסוג טיול שונה מהטיולים שאתם אוהבים?
יש הבדל מהותי בין להיות בטיול טבע ועיירות ולהיכנס ליום אחד לעיר ולצאת בתחושה ש"הייתי רוצה להיות בה יותר"
לבין טיול שכולו מתרחש בתוך עיר (המון על הרגליים).
-
אמסטרדם VS וינהיונית תודה רבה על התשובה המפורטת

החלטנו לעשות טיול מסוג אחר לגמרי בשל אילוצי הזמן (נוכל לנסוע רק לכ- 7 ימים ברוטו פלוס/מינוס) ולכן היה נראה לנו לא מתאים להתחיל עם נסיעות וטיולי כוכב בטיול הזה. רצינו גם קצת לגוון באופי הטיול ובנופים שאנחנו רואים.
דווקא יש אפשרות של להשכיר רכב רק לימים הבודדים בהם ניצא מחוץ לעיר.
מבחינת מוזיאונים אני מניח שכן ניכנס למוזיאון אומנות אחד כדי לקבל את הרושם והאווירה, אבל אנחנו גם לא חובבים של כל משחקיה - מוזיאון מדע למשל יכול להיות נחמד, מדאם טוסו גם, עולם המים גם אבל לא בקטע של להתרוצץ כל היום וכל הלילה ממוזיאון למוזיאון.
מבחינה כלכלית- אני מאמין שאמסטרדם מעט יותר יקרה מוינה?
-
אמסטרדם VS וינההי,
אמסטרדם אכן נשמעת קצת יותר מתאימה למטרותיכם, למרות שגם וינה נהדרת.
מבחינת עלויות וינה אכן יותר זולה, גם בטיסות וגם במלונות, למרות שאני לא יודעת לומר בדיוק בכמה.