מזרח אירופה
-
היי, אני וחברות מתכננות לעשות טיול תרמילים לשבועיים במזרח אירופה (אנחנו בנות 21 לצורך העניין).
ההתלבטות היא אילו מדינות (מקדוניה, מונטה נגרו, בוסניה, אלבניה, סלובקיה, סלובניה...) המטרה היא להספיק לחוות מהמדינות כמה שיותר בשבועיים, בדגש על נופים, טרקים נחלים וכפרים, ולהספיק 3 מדינות בערך כדי לא להרגיש במירוץ נגד הזמן. ועדיפות למקומות זולים ולא מתויירים מדי.
מה עדיף? להתנייד עם רכבות או להשכיר רכב?
מה יש בכל מדינה? נשמח למסלול ממישהו שעשה טיול דומה

נשמח לעצות, עלויות, המלצות וכו!
תודה!!!

-
מזרח אירופהחלק מהמדינות שציינת עשויות לא להתאים לבחורות לבד
-
מזרח אירופהלא הייתי במזרח אירופה אבל שלוש מדינות בשבועיים- אלא אם את מתכוונת רק לערים מרכזיות (וזו לא הכוונה כי כתבת טרקים)- נשמע לי בדיוק כמו מרוץ נגד הזמן.
הייתי מתמקדת במדינה אחת- גג שתיים.
-
מזרח אירופהשבועיים זה מעט בפרט אם לא מסתובבים עם רכב לדעתי את סלובניה אפשר בשבועיים כמו כן היא מתאימה יותר מבחינת תיירות תרמיל-שמורות טבע ,אתרי קמפינג מסודרים אכסניות וכו.
-
מזרח אירופהסלובניה לא ממש מזרח אירופה, וכלל לא זולה. היא דומה מאוד לאוסטריה (גם במחירים), לפחות האזורים האלפינים האטרקטיביים שלה. היא גם לא גובלת בארצות האחרות שברשימה שלכם.
כדאי לכן לברר על רומניה ובולגריה. אני לא טיילתי בהן אבל יש המון מידע עדכני בפורום על הארצות האלה והן נחשבות אטרקטיביות מאוד וזולות.
בכל מקרה אני מאוד מציע לכן להתכונן היטב לנסיעה ולקרוא הרבה מראש ולשאול שאלות ממוקדות (ולא שאלה בסגנון "מה יש בכל מדינה" על 6 מדינות) כדי שתוכלו להתקדם.
אם זה טיול ראשון טבע ראשון בחול כדאי לכן לשקול טיול בארצות מרכז ומערב אירופה שהתשתיות בהן מאוד נוחות ומתאימות לטיול עצמאי, ויש בהן אתרי טבע מדהימים (איטליה אוסטריה צרפת וכו). מחוץ לעונה אפשר לטייל גם במדינות היקרות יחסית של אירופה בעלויות סבירות מאוד במושגים ישראלים, ויש טיסות לא יקרות.
-
מזרח אירופההרעיון הוא בדיוק שאנחנו מתכוננות טוב לנסיעה ושואלות שאלות. לא נוכל לשאול שאלות ממוקדות כשאנחנו אפילו לא מכירות את היעדים שלנו.
הדיבור היה לגבי מזרח אירופה (ולגבי ההצעה שלך, ברומניה הייתי ואני לא רוצה לחזור, לפחות לא בטיול הספציפי הזה וגם בולגריה לא רצינו
), נדלקנו ממש על הנוף וראיתי שיש טרקים אדירים באזור אלבניה ומקדוניה.השאלה הייתה לא ממוקדת כדי לבדוק אולי מישהו היה או מכיר את אחת המדינות או יותר שציינתי (אז מה אם מדובר ב6?) ויוכל לתת לנו איזושהי הכוונה.
-
מזרח אירופהאולי אני אכווין טיפה יותר את השאלה שלי.
מחפשת יעדים לטיול שהוא בתקציב הכי זול שניתן, לינה משותפת עם תיירים נוספים באכסניות, ביקור בכפרים, פחות בערים הגדולות (אופציה אולי ליום אחד של קניות באזור עירוני), טרקים עם נופים, להרגיש קצת את הרגליים, להיכנס לנחלים. זה הסגנון.
מקדוניה ואלבניה, לפי מה שראיתי, הן מדינות עם פחות תשתיות ולכן יש שם אזורים שאפשר לגמרי להגיע אליהם אם מחפשים טרקים וטבע.
חשבנו לשכור רכב, מניחות שזה באמת הדבר היותר חכם לעשות. אין איך להסתדר במקומות שרצינו בלי לשכור רכב, כן?
-
מזרח אירופהנסי אולי לקרוא בלוגים של מטיילים שהיו באלבניה או מקדוניה בהרכב וגילאים דומה-- ונסי לשלוח אליהם מייל?
הצעות גם לתרמילאים בבולגריה ואלבניה
עוד משהו על אלבניה ותרמילאות
וככה מאתר לאתר ומטייל אחד לשני-תמצאו את מי שיוכל לתת לכן את המידע היותר מדויק לצרכים שלכן.