צלילה עם סער בפיליפינים
-
שלום לכולם!
ברצוני לתת לכולכם המלצה חמה מאוד ללכת ולעשות קורס צלילה אצל סער קארה באי סיבו בפיליפינים.
אתחיל ואומר שלפני יותר מחצי שנה חזרתי מהפיליפינים, שנשמרו לסוף הטיול הגדול, ובהם שילבתי קורס דייבמאסטר וטיולי צלילות באזור. עברו מספר רב של חודשים בין הזמן שחזרתי, לרגע הזה שאני משאיר כאן הודעה, מכיוון שבין היתר הספקתי לעבור מבצע בעזה, את שביל ישראל, ואפילו מעבר דירה - אז תסלחו לי אם משהו ממה שאני מספר או ממליץ לא עדכני במידה מה

איפשהו בין נפאל לתאילנד החלטנו, שותפי לטיול ואני, שאנחנו רוצים לשנות כיוון ומרוב הדיבורים מסביבנו של ישראלים על המקום הקסום ששמו הפיליפינים החלטנו שאנחנו רוצים גם להגיע.
על סער קארה שמענו באותה נשימה על הפיליפינים דרך חברים בנפאל, שהוא מדריך צלילה שמוכן לעזור ולתת טיפים על הפיליפינים לישראלים אז שאלנו אותו לגבי קורס הדייבמאסטר. סיכמנו על תאריך של מאי עד יולי וטסנו אל הבית שלו, שהפך גם לביתנו במהלך החודש וחצי הבאים.
סער הוא בן אדם נשמה, מקצועי, מרגיע, ומדריך מדהים. הוא קיבל אותנו לביתו, לימד אותנו את כל מה ששכחנו על צלילה, דאג שלא נחפף ולא ויתר לנו. בזמן הקורס ליווינו כמה קבוצות של תלמידים לקורס של כוכב ראשון ושני וראינו כיצד הוא יודע לתת מעצמו את ה 110% כדי שהתלמידים יצאו עם המקסימום ידע ומוטיבציה להמשיך ולצלול!
מכל הטיול שעשיתי (ניו זילנד, תאילנד ונפאל) לא היתה לי תקופה יותר יפה או מאושרת מאשר החודש וחצי עם סער. זכיתי להכיר, ללמוד ולעבוד עם מדריך יוצא דופן, ויוצא מן הכלל. וגם המשפחה שלו מקסימה לא פחות

בנוסף, שילבתי במהלך הקורס גם ביקורים באתרי הצלילה היפים שראיתי מעודי: מאלאפסקווה, באליקאסג, קורון ואלנידו. חוויה מטריפה, לחובבי הצלילה ולמתחילים גם. סער עזר לנו, ולרבים אחרים גם, להסתדר, נתן יד גם לאלו שהגיעו במקרה או לרגע, והיה מקום מפגש בסיבו (האי שבו הוא מתגורר, השני בגודלו בפיליפינים) לישראלים רבים שרצו לשאול על הפיליפינים.
התנאים בקורס היו מאוד טובים, לסער יש בית פרטי מחולק לשנים שמסוגל לארח בנפרד קבוצה של צוללים בקורס, עם מטבח נפרד שמתאים לבשלנים רבים, וסלון נפרד להעביר את הזמן עם סרטים. וכמובן, מדי פעם גם איזה מאכל תימני אסלי שהוא מביא.
בנימה אישית, רציתי לומר לסער קארה תודה, על כל מה שנתת לי במהלך הקורס. למדתי ממך המון, גם על עצמי, גם על העולם שמתחת למים, וגם כמה אהבה יכולה להיות לבן אדם לעולם השקט והמופלא הזה. תודה על שלקחת אותנו לסאן רימו (אתר הצלילה הסודי ביותר שיש!), לארוחת העוף בגריל אחרי כל צלילה, למפלים שבסיבו, ושנתת לי לנהוג בחיפושית שנתקעה-לגמרי-לא-באשמתי. ושגם נתת לי לעזור לתקן אותה אחר כך

לא אשכח אותך לעולם!
ולכל מי שקרא עד לכאן, ממליץ בחום לחפש ולמצוא את סער, המדריך צלילה הכי טוב בפיליפינים. נקודה.
אם יש שאלות, אשמח לעזור ולענות!
בהמון תודה,
עומר שוורץ
נ.ב
(הנה קצת עזרה בלחפש:)
Saar Kara
63-91-55683722+
Cebu City, Cebu
-
צלילה עם סער בפיליפיניםמסכים לכל מילה, אחת ההחלטות הטובות שעשינו בטיול אם לא ה-