שאלות לגבי איסלנד עם ילדים
-
שלום, אודה מאוד להתייחסות מאלה שטיילו עם ילדים באיסלנד - מעבר למסלול לאורך כביש 1 (מעגל הזהב, החופים הדרומיים והמזרחיים, אגם מיוואטן, סקאגרפיורד ווטנס) - מה מהבאים מומלץ ועל מה אפשר לוותר (מחייבים השקעה משמעותית מבחינת רכב/זמן/ נסיעה) :
חצי האי סנייפלס
ASKJA
הפיורדים המערביים
לאקי
לאנדמנלאוגר
תודה רבה !!!
-
שאלות לגבי איסלנד עם ילדיםטיילנו בקיץ עם שלושה ילדים למשך (רק) שבועיים וחצי,
שכרנו ג'יפ גדול כדי להגיע לכמה שיותר שמורות בשטח. בפיורדים המערביים לא היינו מקוצר זמן (לדעתי יש כל כך הרבה מה לעשות בשאר האי שבטיול של פחות משבועיים לא שווה להשקיע כל כך הרבה שעות נסיעה בעוד אזור ענק). כנ"ל לגבי סנייפלס שהורדנו מקוצר זמן ומחוות דעת של אחרים - שזה אזור מאוד יפה אך בעצם אין בו היי-לייט יוצא דופן.
היינו באסקייה, ת'ורסמורק, לאקי ולאנדמנלאוגר. כולן שמורות מדהימות וייחודיות מאין כמותן. לטעמנו -הכי פחות מרשימה הייתה לאקי (שוב, טעם אישי).
שימו לב שאם אתם שוכרים רכב רגיל תצטרכו לקחת אוטובוסים, או ג'יפ קטן - תוכלו להגיע רק ללאנדמנלאוגר. לשמורות האחרות צריך רכב גדול וגבוה יותר (וכמובן יותר ניסיון בנהיגת שטח), ולת'ורסמורק חובה אוטובוס/סופר ג'יפ.
אישית - הייתי משקיעה הרבה ימים במיוואטן (יום סביב לאגם, יום אסקייה, יום באזור מפל דטיפוס ואסבירגי), את סקאגפיורדור מאוד מאוד אהבנו, היינו שם רק חצי יום והצטערנו לנסוע, וגם באזור הקרחונים לטעמי כדי להשקיע יותר מחצי יום ולטייל גם בלשונות קרחון/בלגונות הפחות מוכרות. גם הפיורדים המזרחיים מרשימים בטירוף . בקיצור- לדעתי, עדיף לוותר על סנייפלס (ואולי גם על הפיורדים המערביים) לטובת יותר זמן סביב כביש 1 ובשמורות במרכז האי.
-
שאלות לגבי איסלנד עם ילדיםרוני שלום
זה מחזק את תגובתי הקודמת לוותר על סנייפלס ולהוסיף יום במיווטאן.
לגבי השמורות הייתי רק בלאנדמנלאוגר ומאד מאד נהינו .
לגבי השאר הכל שיקולים של, זמן תקציב וגיל הילדים.
אנחנו שטנו ב-RIVERJET חוויה בלתי נשכחת, אבל יש מגבלות של גיל.
יחי
-
שאלות לגבי איסלנד עם ילדיםאנחנו הכי אהבנו את לאנדמנלאוגר, בעיקר אם משקיעים כמה שעות ומתרחקים קצת מהמרכז/אוטובוס/קמפינג לתוך השממה. גם ת'ורסמורק שמורה יפהפיה ושונה, הזדמנות לראות קצת עצים וירק. את אסקיה פחות אהבנו, אבל זה ממש עניין של טעם, וגם נפלנו על יום קפוא וגשום. הייתי מקדיש זמן למרכז האי, גם על חשבון חלק מהכביש ההיקפי, יש שם נוף שונה ומלא הוד, לטעמי יותר מליד החוף.
לגבי רכב - לדעתי גיחה-שתיים למרכז האי לא מצדיקות לשכור רכב שטח לכל התקופה. זה יקר בטירוף ויש אלטרנטיבות טובות. בקיץ שעבר מכרים שלנו שילמו המון כסף אחרי שהג'יפ שלהם נסחף באחד ממעברי המים והביטוח לא כיסה...
-
שאלות לגבי איסלנד עם ילדיםתודה רבה לכם על ההתייחסויות = המון חומר למחשבה ותכנון
(רק) שבועיים וחצי? אני בחשש שמא הילדים שלי ימאסו בשלב מסויים בקור או ברטיבות או בנסיעות......
מניחה שאצטרך בקרוב את עזרתכם לשאלות נוספות
.