תקשורת מקובה לישראל
-
מי יכל לתת לי מיידע מנסיונו בביקור בקובה. האם נכונה הקביעה כי אין אפשרות ליצור ממנה קשר לישראל וזה כרוכך בפרוצידורה מיוחדת? הרי שרותי אינטרנט לתייר לצורך מסנג`ר למשל? תודה -
תקשורת מקובה לישראל:Reבקובה האינטרנט מאד מאד יקר, משלמים לפי דקות (והרבה) והוא קיים רק במקומות של תיירים, עד כמה שאני יודעת לפחות. אני נתקלתי בו רק במלונות בהוואנה ובנקודה אחת בטרינידד. ככה שלא הייתי בונה על שיחות מסנג`ר או מיילים.
באופן אישי, הייתי בקובה עם סלולרי והודעתי מראש להורים שהם לא ישמעו ממני באותה תדירות כמו קודם. -
תקשורת מקובה לישראל:Reקשה להתקשר מקובה לישראל. אומנם זה אפשרי אך כרוך בקישור דרך מרכזיה (אנושית) שכמובן פעילה רק בשעות הפעילות. יש לקחת בחשבון שלא תמיד שעות הפעילות מתאימות לנו, עקב הפרשי השעות. יחד עם זאת עדיין אפשרי להתקשר גם מטלפון ציבורי.
מהוואנה הרבה יותר קל להתקשר. מחוץ להוואנה צריך קודם ליצור קשר עם הוואנה ורק אחר כך הם מקשררים אותך למרכזיה הבין לאומית. מכיוון שאני לא הייתי היחיד שהתקשר להוואנה נאלצתי להמתין ''על הקו'' סדר גודל של כחצי שעה.
בהוואנה יש קליטה עם פלאפון סלולרי (לי היה ORANGE). מחוץ להוואנה לא הייתה לי קליטה עם הסלולרי.
אינטרנט אסור לשימוש פרטי בבתים (לפני שלוש שנים כשהייתי) והוא קיים רק במקומות מסויימים ולכן זה היה יקר יחסית. עכול להיות שהיום המצב שונה.
בכל מקרה, קובה מדהימה ובטוחה מאוד -
תקשורת מקובה לישראל:Reאינטרנט יש בערים גדולות, במלונות וחברת התקשורת (הדאר). יקר, בערך 1 דולר לדקה. הקשר איטי מאד ומתנתק.
טלפונים לשיחות ''החוצה'' יש יותר אבל גם מאד יקר כ4-5 דולר לדקה.
אורנג` קולט טוב מאד בערים הגדולות ובחלק מהערים הקטנות.
כדאי לקבל שיחות לסלולרי ולא ''להוציא''.
כל טוב.