לגבי לינה בהוסטלים
-
שלום לכולם.
רציתי לשמוע על הנסיון שלכם לגבי לינה בהוסטלים עם עוד אנשים(אני מדבר על Dorms).
עד כמה זה נורא/טוב? לתת עדיפות לחדרים פרטיים של 1?(אני מטייל לבד).
תודה.
יונתן.
-
לגבי לינה בהוסטליםנורא/טוב (או נורא טוב) זוהי שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך.
יש אנשים שממש אוהבים דורמס, כדרך לפגוש אנשים חדשים, לחלוק מידע על הטיול, ולא להרגיש לבד, ולא רק כמוצא זול כלכלית. אחרים לא יעיזו לחשוב על הרעיון הזה אפילו. בתור מטייל לבד, כאמור, זו אחלה דרך לפגוש אנשים לטייל איתם.
אז, תחשוב האם הרעיון מתאים לך, וכשתגיע, תנסה פעם-פעמיים לראות אם זה באמת בשבילך.
-
לגבי לינה בהוסטליםכשהדבר הראשון שיפני הצליח להגיד, כשנודע לו שאני ישראלי זה "אינפקטד משרום"
אז תבין שהרבה פעמים יש דברים טובים.
אבל זה באמת תלוי בך. יש אנשים שלא מסתדרים עם הקונספט של חדרים משותפים.
-
לגבי לינה בהוסטליםהבנתי.אני חושב שאתה הלילות הראשונים אבלה בחדר פרטי,ואחר כך אנסה דורמס.
תודה לכם.
-
לגבי לינה בהוסטליםלמרות שאתה צריך להסתדר עם הרעיון שבחדר יהיו אנשים שאתה לא מכיר, יש בבחירה עם דורמ או חדר פרטי גם שיקול כלכלי.
יש מקומות שלא תהיה דילמה של מחיר, כי חדר פרטי יהיה זול, ויש מקרים שהמחיר יאתגר אותך, אם להשקיע בחדר פרטי/זוגי או להתפשר על חדר משותף.
-
23 אנשים בחדר? כן , גם באחד כזה העברתי לילה...לריו שבברזיל הגעתי בתאריך של חג וכל הגסטהאוסים שחיפשתי היו מלאים.
בלי ברירה נכנסתי לג.ה. של תרמילאים בו קיבלתי מיטה בקומה שלישית של הבנין ובמיטה העליונה - השלישית בחדר שכלל 18 מיטות ועוד 5 מזרונים על הרצפה.
ברור שהצלחתי להירדם מעט מאוד ובכל פעם שהתעוררתי ראיתי שחלק מהאנשים שהיו על המיטות/ מזרונים התחלפו ואת מקומם תפסו דיירים חדשים. מתחתי במיטה האמצעית שכב גבר שחור ענק והייתי צריכה לתכנן לוגיסטיקה שלמה איך לרדת מהמיטה בלי לדרוך עליו.
בקיצור חוויה אבל נראה שתהיה חד פעמית עבורי.
לדעתי לרוב כדאי לקחת חדר עם עוד אחד או מכסימום שניים ולא דומס כי המחיר לאחד יוצא די דומה.
-
פעם 4 ופעם 3 + 2 עיזים1)
בטיול לפני שנתיים לאיזור קאם, הוזמנו חדרים במנזר מרוחק DANA MONASTERY.
עקב הריחוק אין תקשורת למקום. כאשר הגענו התברר שעושים שיפוצים והחדרים "שלנו " ניתנו לעובדים סינים.
היה קר , קר מאד וכל צורך "טבעי" דרש להתלבש לנעול נעליים ולא לדרוך על אף אחד.
שכחתי לציין שישנו - או נחנו יותר נכון- על מזרונים על הריצפה.
2)
לקראת סיום הטיול בקאם- ביקרנו נוודים עם עדרי יאק.
גם שם הייהו אמורים להיות באוהל נשים גברים לחוד. פה גם קרה פנצ'ר וסיימנו כל ה 4 באוהל אחד.
שוב הקור עשה את שלו. ליד הכניסה של האוהל נאמר לנו לחסום את הפתח עם לוח עץ - על מנת שעיזים הקטנות לא תכנסנה בלילה.
יצאה מי שיצאה, לא העמידה את הלוח כיאות , ובאמצע הלילה קיבלנו ביקור שגרם לגב"השניה לפתוח בצרחות איומות שהעיזים ינשכו אותה.
נו טוב- הייתה עירונית. זה גמר את הלילה - אבל איפשר לראות להשתתף בחליבת הדרי בבוקר מוקדם.
-
צילה... הרגת אותי התיאור -
צילה... הרגת אותי התיאורפנינה - הבחורה גם הרגה אותנו ...... כמעט , מהתקף לב, וביתרת הטיול בו היא די הפריעה למהלכו.
אבל בדיעבד - גרם להרבה צחוק.
חוויות ....
איך נאמר אם אין מקום , תראו איך זה עם תכניסו עז ......
הילד המדהים ואחותו - ילדי נוודים טיבטים .
-
בשלב מסויים נגמר הכוח לזהבאירופה עשיתי את זה כי זו הדרך היחידה לא לפשוט את הרגל. וגם במדינות מסויימות בדרום אמריקה, מאותה סיבה, וגם בסין, כי האכסניות האלה הן הפיתרון הכי טוב לתרמילאים כי מדברים בהן אנגלית. אבל מתישהו כבר אין יותר כוח לזה, ומוכנים לשלם קצת יותר, או הרבה יותר, בשביל חדר פרטי. אני לא שולל מצב שאצטרך לעשות את זה בעתיד, כי לפעמים זו באמת הדרך היחידה למטייל דל אמצעים, אבל מקווה שזה לא יקרה.
האכסניות בריו באמת ידועות לשמצה - גם לא בתקופת שיא - במחירים שלהן ובתנאים שלהן. עכשיו אני מחפש חדר זול במלון או באיירביאנבי לעיר הזו ונתקל בעסק הביש הזה מחדש...
-
מה שהזכיר לי את ההשכמה בפיליפיניםבפיליפינים לוזון לא רחוק מסנט מסלינו בדרך מישורי לבה יבשים ,אנו 3 שותפים לטיול מתארחים ליומיים בביתו של מריו קפטן הכפר הנמצא בסמוך לאגם שנוצר בהתפרצות הר הגעש וקבר בתוכו כפר שלם .
המשפחה מתעקשת לתת לי את המיטה היחידה השאר והם ישנים על הרצפה .כל זה עד עלות השחר בו קפצו התרנגולות על אפרוחיהם לתוך הבית דרך החלונות הפתוחים קירקרו וצייצו סביבנו – איזו השכמה נהדרת חוויתי.......
-
זה מאוד אישי וגם איזוריזה מאוד תלוי באיזו מדינה מחפשים דורמס וגם שם זה משתנה בין מקומות יש דורמס מעולים ויש מזעזעים תלוי אם זה לזרים או גם מקומיים ויש אנשים שמתגברים בקלות על הקושי ונהנים מהחיסכון...
-
זה מאוד אישי וגם איזוריתודה לכולם על התגובות.
אני מניח שזה מאד תלוי,אגיע לשם ואראה מה קורה כבר.
תודה שוב!
-
פעם 4 ופעם 3 + 2 עיזיםמעולה, הלוואי שהייתי שם
חליבת עיזים בבוקר חורף קר היא אחת החוויות הכי טובות שלי מהקיבוץ
-
לגבי לינה בהוסטליםיונתן שלום
ברוב המקומות שיש דורמס יש גם חדרים פרטיים, מציעה לך לבקש לראות גם וגם לפני שאתה מחליט, כבר יצא לי באוטי לישון לבד באולם דורמס של איזה 20 מיטות היה קצת ריק מסביב

בחלק מקומות יש דורמס נפרדים לנשים ולגברים ובחלק לא
כשמטיילים אפשר לפגוש אנשים ולפעמים לחלוק חדרים עם מטיילים אחרים למשך כמה ימים או יותר
in India everything possible
בג'איפור ישנתי בגסטהאוס ולמחרת במסעדה על הגג פגשתי בחור ישראלי צעיר שסיפר לי שישן אתמול בדורמס, מיד אחרי שדיברנו והכרנו הזמנתי אותו לחלוק איתי את החדר שלי, ההודים די בשוק מזה אבל לי היה הרבה יותר נעים מאשר לבד, טיילנו כמה ימים ביחד עד שנפרדנו, אח"כ נפגשנו שוב ושוב במקומות שונים בהודו וזה היה כמו לפגוש את אחי הצעיר.