ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Travelers Cheques

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    19
    4906
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Lina_3469757
      Lina_3469757 נערך לאחרונה על ידי

היי,

מישהו יודע היכן ניתן לקנות המחאות נוסעים בארץ?

היום היתי בדואר ישראל ואמרו לי שהם הפסיקו להנפיק כאלה.

האם למישהו יש מידע?

או אלטרנטיבה ממולצת אחרת?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

אהלן,

למה טרוולרס צ'קס?  בשביל מה זה טוב?  זה מזמן מוצר Out...

קצת מזומנים והרוב בכרטיס אשראי בינ"ל.

טיול מהנה,

• עדי 2
          עדי 2 נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

את יכולה לנסות באמריקן אקספרס בבן יהודה בת"א אבל כמו שתאי כתב - למה? אין כיום שום יתרון לטרוולרס ע"פ כרטיס אשראי שיכובד בכמעט כל חור באסיה

• ccshlomo
            ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

כבר שנים שאין שום יתרון וכתבתי את זה לפני שנים אבל אז התווכחו איתי. מאז נוצר קונצנזוס ובסוף זה גם נפתר כשהם הלכו בדרך כל בשר.

ממש לא נכון שמכבדים כרטיסי אשראי בכל חור באסיה. סתם דוגמא בולטת שעולה לי עכשיו לראש אבל יכול להביא אלפי דוגמאות היא רשת 7/11 בתאילנד. זו רשת חנויות נוחות, זה הכינוי בישראל, עם אלפי סניפים. הם לא מקבלים כ"א אבל כמובן גם לא טרוולים. מה שכן, בכל דרום מזרח אסיה, כיום אפילו בבורמה יש מספיק מכשירי ATM במרחק סביר כדי שיהיה אפשר להצטייד במספיק מזומנים.

• תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

הדוגמא של 7/11 לא מוצדקת, כי גם עם טרוולרס אתה לא משלם ישירות לקופאי.

אולי לא כל העסקים מקבלים אשראי, אבל יש מספיק כספומטים כדי לדאוג למזומן, ובצורה הזאת אתה לא מוכרח לעבור דרך פקיד, כשעם טרוולרס אתה עושה אותה פעולה כמו עם כספומט, רק מול אדם שנותן לך מזומן בתמורה, וזה קצת מסרבל.

• Lina_3469757
                Lina_3469757 נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

קודם כל תודה על התגובות,

כן נראה שבאת לא יצאתי מגבולות הארץ בשנים האחרונות ואולי השאלה שלי היא באמת 'מיושנת' אבל, שאלתי לגבי הטרוולס צ'ק רק מהצד הביטוחי של העניין.

שמעתי על הרבה גנבות של תיקים וציוד בניהם גם כרטיסי אשראי, לגבי הטרוולס צ'ק לא ניתן לעשות בהם שום שימוש ויש להם ביטוח.

לא בא לי למצוא את עצמי באמצע כפר נידח בקמבודיה אחרי שגנבו לי את התיק וללא דרך לבטל אותו..

• תומר
                  תומר נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

למה הגעת למסקנה שאי אפשר לבטל כרטיס?

גם כרטיס אשראי בטוח במקרה גניבות, לא שונה משימוש בארץ (שמעת על חסימת/ביטול כרטיס?)

חברות האשראי הבינלאומיות מספקות כרטיס חלופי (מנסיון עם מאסטרקארד) במקרי חירום.

• ccshlomo

Travelers Cheques

במה זה שונה ממה שכתבתי?

• ccshlomo

Travelers Cheques

מאסטרכרד מספקים כרטיס חליפי גם במקרה שהוא לא חרום.

במקרה לפני חודש נעלם לי הכרטיס בנסיבות מסתוריות, כנראה כוייס.

הם יודעים שיש לי כרטיס נוסף שלהם, בכל זאת תוך 3-4 ימים קיבלתי שוב כרטיס נוסף כי אני אוהב שיהיו לי שניים.

מקרה חרום ממש לא היה כאן.

אכן את הכרטיס שנעלם חסמו כי דיווחתי על גניבה, אם הייתה מתבצעת בו איזושהי פעולה בשעתיים שעברו עד שדיווחתי הייתי מבוטח מטעמם, ככה זה עובד.

כרטיס אשראי זו דרך בטוחה לחלוטין להתנהל.

• ron551
                        ron551 נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

מה קורה במידה וגונבים את הכרטיס אשראי באמצע הטיול? אוקיי חסומים אותו ואיך ממשיכים להתנהל? קרה למישהו?

• תומר
                          תומר נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

יש לחברות האשראי מספר טלפון לשירות לקוחות

לפחות מהנסיון שלי עם מאסטרקארד (וסביר להניח ש-ויזה זהים בשירות הזה)-

הודעתי להם שנגנב, הם חסמו אותו, ושלחו לי כרטיס חלופי לכתובת שאמרתי להם (גסטהאוס במקרה שלי) תוך 48 שעות עם חברת שילוח מהיר. הכרטיס החלופי היה תקף למשך הטיול שנשאר לי. וכדי שלא אתקע בלי כסף בימיים האלה, הם נתנו אופציה למשוך פעם אחת כסף (סכום שביקשתי) מווסטרן יוניון, אותו סכום ירד לי מחשבון הכרטיס.

בגלל ההערה של שלמה על "מקרה חירום", חשוב לי להדגיש, שלמרות שיש אופציות גיבוי, אסור לזלזל, ועדיין צריך לנקוט אמצעי זהירות סבירים כדי שלא יקרה מצב כזה.

• ccshlomo

Travelers Cheques

כן, קרה לי.

הזמנתי כרטיס חדש שהגיע תוך 4 ימים אני חושב, לפער הזמן עד שיגיע

ביקשתי שיעבירו לי סכום מישראל דרך ווסטרן יוניון.

מאז אני דואג תמיד להיות עם שני כרטיסים, כל אחד במקום שונה.

• yosima
                              yosima נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

לדעתי לא חכם להיות תלוי בחתיכת פלסטיק בודדת שעלולה להיגנב, להישבר, להיבלע במכשיר (קרה לי בתאילנד), או סתם להפסיק לעבוד. הפתרון פשוט - לקחת לפחות 2 כרטיסים ולהקפיד להחזיק אותם בנפרד - רצוי אחד מהם בכספת אם יש.

• _Ronit
                                _Ronit נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

קודם כל, אני בעד המחאות נוסעים, בעיקר כי זה מאובטח. לא יודעת לגביכם, כשאני טיילתי (שאני מודה שהיה מזמן), הידיעה שאם קורה משהו לכסף אני אוכל לקבל אותו בחזרה היה מאוד מרגיע בעיניי, וגם היום, כשחשבתי לטוס למרכז אמריקה, המחשבה שהכסף שלי לא יהיה מאובטח מאוד הלחיצה אתי (אני לא יודעת עד כמה אני סומכת על חברת השאראי שתחזיר לי את כל הסכום במידה והכרטיס ייגנב וגם אם כן, תיהיו בטוחים שזה לא יהיה ללא חקירות ותשאולים), אבל מעבר לזה, אתם לא מדברים על עמלות. אתם יודעים הרי שיש עמלה על משיכת הכסף כן? ועל ההמרה, שנעשת משקלים לדולרים ומדולרים למטבע המקומי? זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון.

• אורי
                                  אורי נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

ראשית, למה בחרת לסמוך על החברה שמנפקת המחאות נוסעים ועל חברת האשראי לא? הכסף שלך מבטוח גם באשראי. ואם נגנב הכרטיס, אפשר לבטל את העסקאות שבוצעו. ולא, זה לא כזה מסובך, ולא תמיד מלווה בחקירות מפרכות.

שנית, את יודעת הרי שיש עמלה גם בהמחאות נוסים כן? ההמרה משקלים לדולרים, מדולרים להמחאות נוסעים, ומהמחאות נוסעים לכסף מקומי. אז מה בדיוק ההבדל?

בקיצור, אין הרבה הבדל ביטוחי או עמלתי בין כרטיס אשראי להמחאות נוסעים, פרט לעובדה שכרטיס אשראי זה נוח והמחאות נוסעים לא.

• _Ronit
                                    _Ronit נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

אורי-המחאות נוסעים זה בדולרים, ככה שברגע שהמרת את השקלים לדולרים אתה רק קונה את ההמחאות, לפי מה שזכור לי, אין עמלת קנייה על ההמחאות, אבל אתה צודק שיש גם המרה של המחאות למטבע מקומי.  לגבי עניין המשיכות ע"י כ"א, בדקתי את זה מזמן שנסעתי לאירופה, לפי מה שזכור לי, זה יוצא הרבה. אני לא מתכוונת לשכנע אותך שהמחאות נוסעים זה יותר טוב, כל אחד בוחר מה שנח לו, אבל זה משהו שצריך לבדוק.

• אורי
                                      אורי נערך לאחרונה על ידי

Travelers Cheques

נכון, המחאות נוסעים זה בדולרים, וכשאת פודה אותם, תצטרכי להמיר את הדולרים למטבע מקומי. בדיוק כמו באשראי.

ונכון, יש עמלת משיכה קבועה על משיכה בכרטיס אשראי, אבל הרבה מקומות גם גובים עמלה קבועה על המרת המחאות נוסעים.

כך שבסופו של דבר, זה לא יוצא הבדל גדול.

אגב, נתקלתי בהרבה מקרים בהם נגנבו המחאות נוסעים ולא היה קל כל כך לקבל החזר עליהן.

טיילתי עם המחאות נוסעים בעבר, היו לזה לא מעט יתרונות בעבר, שלדעתי כבר לא קיימים.

• פנינה מרקו
                                        פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

אאא111

רק שתדעי: לבת שלי נגנבו המחאות נוסעים באלפי שקלים בתאילנד והחברה סרבה להחזיר את כל הכסף....

בכרטיס אשראי זה לא קורה אם את מדווחת מיידית. צריך שיהיה לך בהישג יד את מספר הטלפון של החברה לדיווח על גניבה ומכל טלפון את יכולה לדווח מיידית בכל שעה של היום.

• תומר
                                          תומר נערך לאחרונה על ידי

אאא111

יתרון אבטחתי נוסף לכרטיס אשראי- מעבר לחסימת כרטיס האשראי- אפשר לבקש גם מסניף הבנק בארץ לא לאשר חיובים מהכרטיס.

מעבר לזה, אפילו אם טרוולס צקס מאובטחים, הכסף נמצא על הנייר, ברגע שנגנב, נגנב גם הכסף. בניגוד לכרטיס אשראי שאם נגנב, אז נגנב רק הפלסטיק, ואז מבצעים פעולות אבטחה מול הבנק וחברת האשראי, אבל נשאר הכסף.

מעבר לזה, כמו שאמרתי, קיים פה עניין של נוחות- לא חייבים לעבור פקיד כדי לקבל כסף, קרה לי שפקיד לא הסכים להמיר לי טרוולס כי החתימות לא היו זהה ב100% (למרות שראו שאותו אדם חתם), ואז הכאב ראש בלמצוא מקום אחר שימיר את זה.

בקיצור, אין הבדל בין השנים מבחינה אבטחת הכסף, ואפילו קיים יתרון לכרטיס אשראי מבחינת התנהלות (ד"א, אפשר להסליק כרטיס הרבה יותר בקלות)

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון