נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכם
-
כתזכורת ... זוג +/- 50 לטיול ראשון בנפאל (וגם פעם ראשונה טרק) , בשבוע השלישי של ספטמבר 2015 לכשבועיים ...
קיבלתי אתמול רעיון חדש (בכל אופן עבורי - לא נתקלתי בו בחיפושי פה בפורום)
בהנחה שהטרק שלנו יהיה אחד מאלו שבאזור פוקרה (יציאה מפוקרה) , הוצע לי שמיד עם הגיענו לקטמנדו לקחת טיסה לפוקרה ולא להתחיל את טיולנו ביום-יומיים קטמנדו ואז לטוס לפוקרה , לעשות את הטרק , פוקרה , אולי ראפטינג בדרך חזרה לקטמנדו ואז בסוף להיות יומיים בקטמנדו
אשמך לשמוע את דעתכם ... יתרונות / חסרונות ? ... ועוד ...
תודה
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםהי יערי
לדעתי גם אם אתה טס אתה צריך יום התארגנות לאשרות וציוד בקטמנדו. אתה יכול לטוס מוקדם למחרת אחרי שסיימת להתארגן.
אני לא רואה בזה "רעיון" אלא אופטימיזציה של הזמן שלכם בנפאל
נשמע לי עניין של העדפה ותלוי בטרק שתבחרו
כמו שאתה זוכר, אני ממליץ לך על הפארק של האוורסט
שיהיה בכייף
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםאני בעד.
בגלל ענין של גמישות לו"ז- עדיף לבצע את הטרק בהתחלה, כדי למנוע לחץ של זמן- אם תצאו לטרק בתחילת הטיול, תוכלו להאריך את השהות בטרק (נגיד בגלל שאתם הולכים לאט יותר ממה שתכננתם), גם אפשרויות קיצור הטרקים יותר מוגבלות, לא כיף לטייל בטרק בלחץ כי "נתקענו, ועוד יומיים יש טיסה ואנחנו לא עומדים בקצב"
סיורים בקטמנדו תעשו אחרי הטרק לפי הזמן שנשאר, וגם תנוחו אחרי הטרק לפני החזרה לארץ.
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםאשרות אפשר לעשות גם בפוקרה לא?
בכל מקרה, גם "השלמות ציוד" אפשר לעשות בפוקרה
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםאהלן יערי,
איפה חוש השיפוט שלך?

אין כאן שחור ולבן, שתי ההצעות טוב והשוני לא מאוד דרמטי ומובהק.
לעניות דעתי, כדאי להתחיל בטיול של יום-יומיים בקטמנדו ובעמק קטמנדו, טוב יותר מאשר להמשיך ישר לפוקרה ולהתחיל את הטרק למחרת מכיוון ש:
1. קח בחשבון שאתם מגיעים לקטמנדו בבוקר סחוטים, אחרי טיסת לילה (ויום לפני שהייתם בו ערים).
2. הטאמל (בקטמנדו) זה מקום שלוקח זמן להתרגל אליו (רחובות צרים, הרבה תנועה והרבה פעילות), להגיע אליו אחרי הטרק, זה ישכיח לכם את הטרק...

3. שהייה בטאמל לפני היציאה לטרק, האתרים בקטמנדו ובעמק, יכניסו אתכם לאוירה של נפאל.
4. לחזור למקום מוכר (הטאמל), אחרי הטרק, זה בהנאה מאשר להגיע למקום כזה בפעם הראשונה.
אבל, זה לא כ"כ משנה...
טיול מהנה,
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםתודה ...
תאי ... אני מקווה שחוש השיפוט שלי יותר חד ...
נפאל ... יותר קשה עבורי ... חחח
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםלפי מה שראיתי, אתה בכושר טוב!
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםשבוע שלישי של ספטמבר זה בדיוק מתי שהגעתי לקטמנדו בשנה שעברה והיה מאוד גשום. לא נראה לי כיף לעשות טרקים במזג אוויר כזה. את שלי התחלתי בתחילת אוקטובר והיה מצוין
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםתגיד, אתה באמת חושב שאם בשבוע שלישי של ספטמבר ב- 2014 היה גשום אז גם בשבוע שלישי של ספטמבר 2015 יהיה גשום ?
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםהשבוע השלישי של ספטמבר היה גשום גם ב-2012.
בלי להתנצח, ספטמבר באופן כללי עדיין מונסון.
אם יש אפשרות לדחות לאוקטובר, עדיף.
רובי
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםרובי
דורון "צודק" כי ב2013 היה אחלה ודווקא שבוע ראשון של אוקטובר היה מעונן וגשום, לפחות באוורסט.
כמובן שזה לא אומר כלום על 2015 אבל בוודאות בספטמבר השבילים יהיו "ריקים יותר" בעוד שבאוקטובר סביר להניח שתתחיל הנהירה לשבילים
-
נפאל - רעיון (חדש עבורי) - דעתכםחברים תודה
התאריך "יצוק"
הרעיון נגנז מאחר ויש סברות גבוהה לאיחור לטיסה