**ניו יורק - סוף מרץ**
-
אנחנו טסות אמא ובת.
אשמח להמלצתכם...
תכננתי כך:
יום 1: פסל החירות + גשר ברוקלין
יום 2: סנטרל פארק, fifthavenue, TimeSquare + ברודווי (הופעה)
יום 3: Imperial State Building + הליקופטר להשקיף על ניו יורק
יום 4: איטליה הקטנה + צ'יינה טאון
יום 5: מדאם טוסו
יום 6: ג'רזי גארדן (שופינג זול, מותגים) = חצי שעה מניו יורק
יום 7: מרכז רוקפלור (מוזיאון לאמנות מודרנית)
חשבנו גם לשלב טיול למפלי הניאגרה..
האם אפשר להוסיף / לצמצם?
יש לכם המלצות נוספות?
המון תודה!

-
**ניו יורק - סוף מרץ**קחי בחשבון שבסוף מרץ עדיין יכול להיות מאוד קר בניו יורק.
יום 1 - אפשר להוסיף עוד משהו וגשר ברוקלין מומלץ לעשות לקראת ערב.
יום 4 - תוסיפי גם את רובע סוהו שזה צמוד.
קחו איתכם טרולי בזמן שמסתובבות במנהטן גם כדי לשים את כל המעילים וכובעים בזמן שנכנסים למקומות הסגורים וגם לשים בתוכו את הקניות (שיצטברו גם אם לא תכננתן לקנות).
עופר
-
**ניו יורק - סוף מרץ**מה זה אם ובת? אמא בת 40 וילדה בת 12 בטיול בר מצווה?
אמא בת 07- ו'ילדה' בת 40?
סליחה על הסטיגמות של גיל, אבל תחומי העניין בשני המקרים לא זהים
כל הטיול זה שבוע בניו יורק? מגיעים מהארץ לניו יורק, שוהים שם שסוע וטסים חזרה? משהו אחר?
איך טסים? טיסת לילה ישירה לניוייורק? טיסת יום? דרל אירופה?
כשכתבת יום 1 - זה יום הטיסה או יום אחרי?
הייתם כבר בניו יורק? ארה"ב?
-
**ניו יורק - סוף מרץ**מניח שזה ביקור ראשון.
ממליץ לבדוק קניית CITY PASS כזה או אחר שיקנה הנחות למקומות הפופולריים (ככל שיותר אתרים, יותר משתלם. לבדוק את ה"דילים" בשבע עיניים כולל התניות שונות).
אם מגיעים למרכז רוקפלר, ממליץ על עליה למרפסת ששם, במקום האמפייר סטייט. חסכתם זמן וכן הנוף יפה יותר לטעמי (אפשר לראות את כל מנהטן ביום בהיר, במיוחד הסנטרל פארק).
כשתעני על השאלות שנשאלו, אפשר יהיה להתמקד.
-
**ניו יורק - סוף מרץ**עוד כמה הערות:
הייתי גם באמפייר (לפני הרבה שנים) וגם ברוקפלר. מבחינת תצפית אני לא חושב שיש הבדל גדול. מבחינת תורים - מקובל פה בפורום לחשוב שרוקפלר יותר טוב. אבל אני יכול להגיד שבאופן אישי העדפתי את האמפייר כי הבניין עצמו יותר מפורסם והוא סוג של סמל. כך שזו הייתה לי סוג של חוויה עם ערך מוסף ולא רק תצפית. באופן אישי כל פעם שאני בניו יורק אני אוהב להגיע לבניין ולהתסכל עליו מלמטה למעלה.
כדאי לחשוב גמיש. תוכנית זה טוב אבל היא רק בסיס. מזג האויר, העייפות, והרבה יותר תחומי העניין שלכם ישנו מאד את הטיול במהלך היום.
מסוק - יקר בטירוף. לא ניסיתי אף פעם. בטוחים שרוצים את זה?
-
**ניו יורק - סוף מרץ**היי, תודה רבה על התגובות!
מדובר בטיול המשך מוושינגטון... ניקח bolt bus.
מגיעות ביום שני לשבוע ימים, משם חזרה לישראל.
בחורה בת 25 ואמא בת 60.
טרם הייתי בניו יורק
אשמח לדעת גם מה דעתכם על:
Manhattan Skyline,
Greenwich Village,
The high line.
Top of the rock....
radio city music hall.
conservatory garden
מה מומלץ / כיצד ניתן לשלב?
האם כדאי לעשות טיול לניאגרה? (לחוץ בזמן?)
תודות.
-
**ניו יורק - סוף מרץ**תסלחו לי שאני מצחיקה,
כוונתי
אשמח לדעת גם על -
מוזיאון המטרופוליטן לאמנות, גריניץ ווילג', RADIO CITY MUSIC HALL
האם מומלץ ובסמוך למה לשלב?
ירדתי מעניין הניאגרה, נראה שסתם יהיה לחוץ בזמן...
-
**ניו יורק - סוף מרץ**עד כמה שזכור לי המוזיאונים רובם הם במחיר סימלי (דונשיין) של 1$. - תקנו אותי אם אני טועה
מאוד אהבתי בביקור שלי בגן החיות של הברונקס,
אומנם את הגורילות ואת נמר ההרים לא ראיתי ,אבל את הפנתר השחור ראיתי (המחיר 1$ - סימלי כניסה וכ5$ לתצוגה המיוחדת של הפנתר השחור , והיה שווה)
-
**ניו יורק - סוף מרץ**Greenwich village. זה רובע שינקיני עם ברים ומסעדות אזור נחמד להסתובב. Top of the rock תצפית על מנהטן ברוקפלר סנטר . Highline טיילת על תוואי הרכבת הישן נחמד להסתובב מגיע עד צ'לסי מרקט שזה מקום סגור עם מסעדות ובתי מאפה מומלצים. כל מה שציינתי נחמד להסתובב כל עוד לאקפוא בחוץ. עופר
-
**ניו יורק - סוף מרץ**כעקרון המוזיאונים אינם בהכרח בתשלום סמלי.
באתר המוזיאון רשום תעריף מומלץ X (איזור ה-25 דולר) ושיש אפשרות לשלם כמה שרוצים.
היום יש סוג של ויכוח עם דעות חלוקות בין שני מחנות מה צריך להיות המצב:
1. מחנה אחד טוען שזה המחיר (X) ורק אם באמת אין לך כסף יש לך לגיטימציה לשלם פחות. כלומר השיקול הוא סוציואקונומי
2. מחנה שני טוען שכל אחד יכול לשלם כמה שהוא רוצה (ללא קשר למצבו הכלכלי ו/או מידת העיניין שלו בתחום).
זה נשמע מוזר לאוזן ישראלית. אבל הרעיון במחנה א' אומר - אם יש לך את היכולת לשלם 25 דולר (ואני מניח שלכל תייר שמגיע מישראל יש 25 דולר אחרת לא היינו טסים לניו יורק) אז אתה צריך לשלם אותם. לא רוצה לשלם 25 (או הסכום שנקוב) אז אל תכנס למוזיאון
אגב הויכוח הזה יחסית סוער בניו יורק.
לא לבלבל עם המוזיאונים בוושינגטון שהם מוגדרים כחינם, אבל תמיד ישמחו לתרומה.
-
**ניו יורק - סוף מרץ**נראה לי שסתם העצתקת רשימה של מקומות מאיפה שהוא, ולא ניסית ללמוד מה זה כל אחד.
Manhattan Skyline - זה בעצם קו השמיים של גורדי השחקים. רואים אותו מאד יפה ברגעשיוצאים ממנהטן. זה יכול להיות לברוקלין, מעבורת לפסל החירות או לסטטם איילנד. ואפילו במידה מסויימת באיזור ניו ג'רסי
מדאם טוסו - מוזיאון שעווה. לא הייתי באופן אישי, אבל בכל מקרה אני מניח שממלא 3 שעות (או פחות) ולא יום שלם.
ג'רזי גארדן - קניון שצריך לנסוע אליו (אוטובוס / מונית / רכב שכור) בניו ג'רסי. הנסיעה היא ממש לא חצי שעה ותיקח יותר קרוב לשעה כל כיוון
The high line הוא קו נטוש של רכבת עילית (גשר ארוך) שהפך לפארק עירוני. שימו לב שהוא ממש לא במייטבו במרץ.
ליטל איטלי, ציינהטאון, גריניג' ועוד - אלו שכונות, שבאופן כללי מאוכלסות ע"י איטלקים, סינים וצעירים (בהתאמה).
-
**ניו יורק - סוף מרץ**מצרפת קישור לבלוג על הטיול בקיץ האחרון עם בתי (18) בניו יורק , אולי תקבלי עוד רעיונות
ממליצה מאד להצטרף לסיור הרגלי של TOUR BY FOOT או של Big Onion
מצרפת טיפים שלנו גם מהביקורים הקודמים בעיר הנפלאה הזו