HELP אני תקועה
-
שוב שלום לכולם,
המידע שאתם כותבים פה ממש עוזר לבנות תמונה שלמה, אבל אני בכל זאת מרגישה תקועה.
אשמח אם תאירו את עיניי ותעזרו לי לצאת מהלופ שנכנסתי אליו...
פעם ראשונה בארה"ב. אנחנו זוג + 3 (בני 8, 11, 13) טסים לחודש לחוף המערבי (ואח"כ שבועיים במזרחי). מתחילים ב-15.7 בLA עם חברים (ולכן המסלול הזה די סגור).
15-18/7 - לוס אנג'לס
18-21 - לאס וגאס
21-22 - קניון זאיון
22-23 - ברייס קניון
23-25 - פייג' והסביבה
25-26 - מונומנט ואלי (מקווה שנמצא מקום לינה, נכון להרגע אין). - נפרדים מהחברים.
26-28 - מואב - קניונלנדס וארצ'ס וקצת אקסטרים.
וכאן נתקענו... אנחנו רוצים להמשיך ממואב ליוסמיטי - סן פרנסיסקו - כביש 1 - לוס אנג'לס.
אני לא מצליחה להחליט באיזו דרך לנסוע ממואב ליוסמיטי?
האם לחזור שוב לכיוון לאס וגאס ואז ללי ונינג, או אולי פשוט לנסוע ולנסוע בערך 3 ימים (בגדול דרך כביש 6) מערבה לכיוון לי ונינג בלי שום דבר מעניין בדרך (נראה לי)?
בטח שמתם לב שלא נגיע לגראנד קניון. אם נחליט לחזור דרך מונומנט לבקר בגראנד קניון, שוב לאס וגאס ואז ליוסמיטי איכשהו, זו תהיה חזרה די רצינית, לא?
אולי זה אפילו יותר פשוט ממה שזה נראה, אבל אני פשוט לא מצליחה לראות...
סליחה על הבלבול והחוסר אונים, אבל אשמח לעזרתכם.
סערה נעימה,
טלי
-
HELP אני תקועההי ! מאיפה אתם חוזרים ומתי ?
אולי - אחרי LA - כדאי להתחיל בכביש מספר 1, להמשיך לסן פרנסיסקו, משם ליוסמיטי ולהמשיך מזרחה לכיוון הפארקים כדי בסוף לחזור לוגאס ומשם ל-LA אם אתם חוזרים משם.
כ"כ, פירוט הימים שלך לא טוב בעיני. צריך לפרט כל יום מה אתם עושים והיכן אתם מבקרים. לדוגמה, בבריס קניון יכול להספיק חצי יום מקסימום אם אתם מסתפקים בתצפיות או אולי יום אם עושים מסלול רגלי או שניים. אבל ציינתם יומיים.
תתחילי לבנות מפה עם המרחקים ממקום למקום.
קחו גם בחשבון שיולי עונה חמה ולעתים קשה - לאו דווקא בבריס שהוא גבוה - לעשות יותר מדי מסלולים רגליים בחום של חודש זה.
לגבי מונומנט ואלי, אני הזמנתי מזה זמן רב לחודש אפריל במלון RECAPTURE LODGE בכפר BLUFF ביוטה. אם אין מקום בכפר KAYENTA אז מחפשים בתי מלון בסביבה הקרובה עד חצי שעה - שעה נסיעה מהמונומנט.
-
HELP אני תקועהאם חוזרים מ-LA, חשבתי על מסלול כזה:
LA>כביש מספר 1>מונטרי>סן פרנסיסקו>יוסמיטי>לי וינינג>לאס וגאס>ציון>ברייס>מואב>מונומנט ואלי>פייג'>וגאס>LA
-
HELP אני תקועהתודה ראובן,
לשאלתך, אנחנו מתחילים בלוס אנג'לס וחוזרים אליה לאחר כחודש, משם נטוס לבאפלו ונטייל עד ניו יורק.
אתה צודק לגבי כתיבת המסלול והתאריכים, זה קצת מבלבל. השתדלתי לכתוב את מספר הלילות בכל מקום (למשל, בברייס נישן לילה אחד 22-23.7. נגיע בשעות הבוקר המאוחרות ולמחרת בשעות הבוקר ניסע לכיוון פייג'). בכל מקרה זו הארה חשובה, התכנית תכלול פרטים יותר מדויקים.
לגבי כיוון המסלול - יש סיבה מסוימת שבגללה אתה מציע לעשות את הכיוון ההפוך?
המגבלה העיקרית היא שב-10 ימים הראשונים של הטיול שלנו אנחנו מטיילים עם חברים שמגיעים מכיוון סן פרנסיסקו-כביש 1-לוס אנג'לס. משם נצא יחד לוגאס ושאר הסיבוב.
בינתיים חשבתי להמשיך ממואב לכביש 12 משם ל CEDAR CITY וממנה ל LEE VINING (ליוסמיטי). חשבתי לפרוס את הנסיעה הזו על פני 3 ימים.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה
-
HELP אני תקועהאם אתם עם חברים בעשרת הימים הראשונים של הטיול, אז תתכנו קודם תכנון ראשוני של הימים האלה.
אם אתם נוחתים ה-LA, אז המסלול שציינתי הוא לא הפוך, בעיני הוא הכי הגיוני. אפשר להפוך אותו בכך שיתחילו בלאס וגאס ותשאירו את יוסמיטי, סן פרנסיסקו וכביש 1 לסוף ומשם ל-LA.
להיות עם החברים מסן פרנסיסקו אני מניח שזה טוב עבורכם, אבל זה משבש את המסלול. אז אתם צריכים להחליט לגבי ימים אלה מה, מתי וכיצד.
אתם עומדים לעשות בארה"ב מרחק לא מבוטל, לא הגיוני לסוע מאות מיילים לכיוון זה או אחר ולחזור או לעבור באותם המקומות.
הנה החלק הראשון של המסלול שהצעתי:
רק לשים לב שבין הנקודות D ו-E יש איגוף גדול במפה בגלל שכעת מעבר TIOGA סגור אבל הוא יהיה פתוח בזמן הביקור שלכם אז המרחק יתקצר בהרבה.
והנה החלק השני של המסלול: