הפלגה מויאטנם לקמבודיה.
-
עברו כמה שנים מהפעם האחרונה שהייתי בויאטנם.
אני מסתכל על המפה שלי מאז ורואה שכשירדתי מהו צ'י מין סיטי למקונג ב MY THO והפלגתי בו, הגעתי עד למקום שנקרא VINH LONG ומשם חזרתי להצ"ס. זה לקח כ 4 ימים כי התעכבתי בדרך פה ושם.
עכשיו אני מעוניין לעשות את המסלול עד פנום פן.
הייתי שמח לשמוע ממי שעשה את המסלול הזה על נקודות עניין בדרך. זמן יש לי כך שהכוונה היא לא לעצור באיזה מקום לשעה אלא אם שווה גם להתעכב יום או יומיים.
למען ההגינות אציין שיש לי לונלי פלאנט גם של ויאטנם וגם של קמבודיה וטרם בדקתי בהם, ממש כרגע מתחיל להריץ את הרעיון כשתאריך היעד הוא ה 3.3, עוד שבועיים.
-
הפלגה מויאטנם לקמבודיה.לא חבל על הזמן .?
בטיסה זה אורך פחות משעה אפשר לעשות שיט של יום יומיים במקונג. ולמצות את החוויה לעשות את כל הדרך בשיט ,טרטור .
-
עשיתי את זה בכיוון ההפוך לפני מספר שניםהשיט היה מפנום פן לצ'או דוק. משם ממשיכים באוטובוסים מקומיים לוין לונג, קאן טו ושאר המקומות המעניינים בדלתא. בכל עיר שאתה מגיע אליה ניתן לבצע שייט בתעלות בסביבה. אני מניח שניתן לבצע את המסלול גם להיפך, אבל ממליץ לברר זאת מראש. יש גם מעבר גבול ליד הא טיין, נוח אם אתה מגיע מהאי פו קוק
-
הפלגה מויאטנם לקמבודיה.אם לא חבל על הזמן?
שאלה די מוזרה בהתחשב בכך שאני טס לויאטנם במיוחד כדי לעשות את השייט הזה.
-
עשיתי את זה בכיוון ההפוך לפני מספר שניםאני יודע שניתן לעשות את המסלול להפך רק רוצה לדעת איפה כדאי לעצור ולכמה זמן. הרעיון הוא לעשות את הכל בשייט, בלי נסיעות.
תודה על התשובה.
-
אני לא יודע אם יש טעם לעשות את כל המסלול בשייטמהסיבה הפשוטה שזה ייקח הרבה יותר זמן. למעשה, אני בכלל לא בטוח שיש סירות נוסעים פעילות במסלול מסייגון לגבול.
לפני שנתיים טיילתי כמעט בכל הדלתא - המסלול היחיד שעשיתי בשייט ולא בנסיעה היה מ Ca Mau ל Rach Gia, בהחלט שייט פנטסטי, אבל זה היה באיזור בקצה ודי מבודד. את שאר הטיול בצעתי באוטובוסים
-
בנוגע לאיפה כדאי לעצורCan Tho - טיולים נהדרים בשווקים הצפים ובתעלות. אפשר לשכור סירה בעיר, מומלץ גם באופנוע
Vinh Long - כדאי להישאר בהומסטיי באיים שממול לעיר ולטייל באופניים.
Chau Doc - קהילות כפריות וגבעה חביבה עם נוף יפה
Phu Quoc island - חופים וכפרי דייגים
שאר המקומות טיפה פחות מעניינים לטעמי
-
בנוגע לאיפה כדאי לעצוריש סירות לגבול בוודאות.
תודה על ההמלצות, נראות כדברים שבדיוק אני מחפש לנסיעה הזו ברובן.
-
בנוגע לאיפה כדאי לעצורשלמה
כמעט כל חברת טיולים שתמצא בסייגון ברובע המטיילים מארגנת טיולי 3 ימים בדלתת המקונג.
רוב הטיול הוא בשייט בסירה.
אולי רק הנסיעה מסייגון לתחילת המסלול היא באוטובוס
בסיום הטיול נלקחנו עם הסירה למעבר הגבול עברנו את הגבול ומשם סירה קמבודית למקום כל שהוא ששם עלינו על מיניוואן לפנום פן
-
בנוגע לאיפה כדאי לעצורהיי אבי.
כפי שכתבתי, עשיתי כבר טיול שייט של 4 ימים שם. דילגתי על סוכנויות הטיולים ושכרתי סירה פרטית כי הסתבר שהפרש המחירים לא גדול. עשיתי את זה עם ידידה ויאטנמית שהכרתי שם אז היה יתרון נוסף בכך שיש איתי מישהי שדוברת את השפה.
הפעם אני רוצה להשתמש בקווי נוסעים קיימים, אני יודע שיש שם דבר כזה לפחות ברוב הדרך, להגיע עד פנום פן בשייט ולעשות את זה עם בת הזוג שלי שדוברת תאילנדית וסינית אבל לא ויאטנמית.
כפי שכתבתי, רוצה להקדיש לנושא 10 ימים עד שבועיים, שלושה ימים קצר לי מדי. דלתת המקונג זה אזור מאוד מעניין.