טיול בבודפשט -שער מקומי
-
שלום חברים:))
אשמח לעזרתכם בנושא:)..
אני לא יודעת אם להמיר את הכסף ליורו בארץ ולהגיע לבודפשט ואז שם להמיר למטבע המקומי שלהם או האם יש דרך לעשות את זה מהארץ?מה האופציה הכי טובה למי שטייל והיה בבודפשט.??
עוד שאלה
אני טסה ל6 ימים אני יודעת שיש כרטיס לכל התחבורת הציבורית לכמה ימים כדי לרכוש אותו מה השם מי שיודע ואיפה קונים במלון/חנויות?
תודה רבה3>
-
טיול בבודפשט -שער מקומיאנחנו העדפנו להגיע עם יורו לבודפשט (להמיר בדואר)
ולהמיר בדוכנים במדרחוב ואצי, לא להמיר את כל הסכום בבת אחת
לפי הצורך, להמיר תחילה 200 יורו ובהמשך הימים לפי הצורך...
* בהסעה, משדה התעופה מקבלים יורו.
* אפשר למשוך מכספומט סכום ראשוני בשדה התעופה. לזכור את המספר הסודי.
* הומלץ כאן השירות של בנק הפועלים בנתב"ג, להזמין מראש פורינט מקומי.
כרטיס תחבורה שבועי עולה כ75 שח במטבע מקומי.* בקשו מהקופאי מפת קווי התחבורה הציבורית.אפשר לקנות בתחנות המטרו הגדולות, כמו פרנץ דק טר.לא צריך להחתים את הכרטיס השבועי, אפילו לא בשימוש הראשון
הקופאי צריך למלא את תאריך תחילת השימוש - מקליד במכונה,(תכינו לקופאי מראש פתק ברור עם הפרטים, במידה והוא לא דובר אנגלית)
ואתם תוסיפו בעט את שם הנוסע באנגלית על כל כרטיס בכתב יד.
הכרטיס השבועי קטן ועשוי מנייר מאוד דק.. קל לאבד אותו.
חשוב לשמור אותו בארנק או בכיסוי פלסטיק של כרטיס אשראי שתצטיידו מראש.
הכרטיס השבועי כולל גם שייט בתחבורה ימית
עוד טיפים והמלצות תמצאי כאן: בודפשט בכפית
-
טיול בבודפשט -שער מקומיתודה לי

3>
-
טיול בבודפשט -שער מקומילדעתי מספיק לקחת יורו רק לשעת חרום.
לקנות בארץ בשדה התעופה לימים הראשונים(בערך של 200 יורו) ואז למשוך בכספומט מקומי כאשר נגמר.
בהרבה מקומות ניתן לשלם בכרטיס אשראי ובמספר מקומות אפילו חויבנו ישירות בשקלים.
-
טיול בבודפשט -שער מקומיאני לא יודעת אם להמיר את הכסף ליורו בארץ ולהגיע לבודפשט ואז שם להמיר למטבע המקומי שלהם או האם יש דרך לעשות את זה מהארץ?מה האופציה הכי טובה למי שטייל והיה בבודפשט.?? אני מגיע לבודפשט בלי € ובלי פורינט. מושך כסף מהבנקומט בשדה התעופה. בהמשך משלם בכרטיס אשראי או מושך מכספופט.
אני טסה ל6 ימים אני יודעת שיש כרטיס לכל התחבורת הציבורית לכמה ימים כדי לרכוש אותו מה השם מי שיודע ואיפה קונים במלון/חנויות? אתם צריכים כרטיס לשבוע. אפשר להוציא מכל אוטומט בתחנות המטרו וגם בחלק מתחנות החשמלית. ההוראות גם באנגלית. מקבל מטבעות, שטרות וגם כרטיס אשראי.
-
טיול בבודפשט -שער מקומיאני כרגע בבודפשט. אני אישית הייתי ממליץ למשוך בארץ יורו מכספומט מט"ח של בנק לאומי את הסכום המשוער לשימוש בחופשה ובשדה התעופה של בודפשט במקום להמיר בצ'יינג שם (צ'יינג כתום ושמו אינטרצ'יינג) בשער גרוע אז לקנות משהו קטן בסופרמרקט בשדה התעופה , לשלם ביורו והקופאית מחזירה לך את העודף בפורינטים לפי שער הרבה יותר טוב. לדוגמא , את צריכה כרטיס תחבורה ציבורית לשבוע ימים אז תקני איזה שוקולד בסופר , תני לקופאית 20 יורו והיא תחזיר לך את העודף בפורינטים וזה אמור להספיק לך לקנות את הכרטיס. את הכרטיס מומלץ לקנות כבר בדוכן של BKK בשדה התעופה. את שאר היורו תמירי בחלקים לפי הצורך בצ'יינגים השונים בעיר ותבקשי בלי קבלה כדי שלא תשלמי עמלת המרה.
מהארבעה ימים שאני פה בודפשט מדהימה , תהני.
-
טיול בבודפשט -שער מקומיהיי טלי,
- למיטב הבנתי, המרת מטבע בנתב"ג היא אחת האופציות הפחות משתלמות.
- כפי שאמרו לפני - מומלץ להגיע מהארץ עם כ-200 יורו. את קניית היורו כדאי לעשות או בכספומט מט"ח של לאומי או בדואר (אפשר לבדוק באינטרנט שער המרה ועמלה).
- אני ממליץ להתחיל את הסיור בעיר ברחוב ואצי(vaci), לעצור בדרך בכמה מקומות exchange ולבחור במקום שנותן לך שער טוב. אני החלפתי מטבע כאן (אבל זה היה לפני כמה חודשים). יש פערים גדולים בשער החליפין בין המקומות הגדולים, לבין מקומות קטנים באותו רחוב (מקומות קטנים ופחות בולטים=שער ועמלות יותר טובים).
תיהני

- למיטב הבנתי, המרת מטבע בנתב"ג היא אחת האופציות הפחות משתלמות.
-
טיול בבודפשט -שער מקומיכדאי לקחת יורו ולהמיר שם. שימי לב לשער לפני שאת ממירה. יש צ'יינג'ים שנותנים שער נמוך יותר. אני לא שמתי לב ורק אחרי שקיבלתי את הכסף ראיתי שיצא לי על 100 יורו בערך 20 יורו פחות. ברגע שהוא מוציא חשבונית כבר אין מה לעשות..
-
טיול בבודפשט -שער מקומיסביר להניח שזה היה ב enterchange (משרדים בצבע כתום לבן) מלכודת לתיירים.