עזרה בטיול למזרח
-
שלום, אני רוצה לצאת לטיול במזרח בתחילת אפריל. אופי הטיול- טבע בעיקר, נופים, קצת עיר וקצת סטלבט. אני רוצה לבנות מסלול שיכלול את צפון הודו, נפאל, תאילנד לאו, ואולי סין. הבעיה היא שיש לי חודשיים וחצי ואני ממש קלולס בעניין ארגון טיולים. אשמח להמלצה למסלול טוב עם או בלי טיסות פנימיות. כמו כן, מאיפה מתחילים ומה צריך לעשות קודם? ביטוח? תכנון מסלול? קניית כרטיס? האם אפשר לטוס ושם למצוא שותפים כמו בדרום אמריקה או שעדיף לקבוע כבר מהארץ? ויזות באזור ואיך עושים?
-
עזרה בטיול למזרחהי, השאלה מאוד כללית אז קצת קשה לענות על כולה. הייתי ממליץ לך לנסות לקרוא קצת באינטרנט כדי לקבל מושג כללי ואז לנסות לשאול דברים ספציפיים יותר.
באופן כללי, הייתי ממליץ לך להתחיל בלבדוק את מזג האוויר במקומות שאליהם אתה רוצה לנסוע. במזרח הרחוק העונות שונות ממה שאנחנו מכירים ובהרבה מקומות, אין ממש טעם לטייל מחוץ לעונה המתאימה. אחרי שאתה מבין מהם המקומות שאתה יכול לבקר בהם בעונה שאתה מגיע בה, תתכנן לעצמך מסלול כללי בהתאם למה שמעניין אותך (הוא כנראה ישתנה במהלך הטיול). אחרי זה תטפל בעיניין הכרטיסים, החיסונים והביטוח..
יצא לי לטייל ברוב היעדים שהזכרת (חוץ מסין). לדעתי, בגלל הזמן המוגבל שיש לך, כדאי לך לשקול שלא לנסות לדחוף את כל המזרח הרחוק בטיול אחד. אתה בטח תרצה לחזור לשם שוב בעתיד
ההמלצה שלי היא לבחור בין השילוב של הודו ונפאל לבין תאילנד ולאוס (אתה יכול לשלב גם את סין הסמוכה אבל זה יהיה סתם לסמן V, אתה לא באמת תספיק לראות שם שום דבר).מבחינת שותפים, זה לא בעיה למצוא אנשים לטייל איתם. זה בעיקר תלוי באופי שלך וביכולת שלך להתחבר עם אנשים.
-
חודשיים וחציבפרק זמן זה את יכולה להיות רק בסין או רק בצפון הודו.
אני חושבת שהכי טוב עבורך יהיה להבין מה את רוצה לראות ולחוות בטיול שלך (יתכן גם לטרוף הרבה מדינות ותרבויות בזמן מועט יחסית), ולהתחיל לתכנן בקווים כללים - אילו מדינות, איפה בתוך המדינה וכמה זמן את מקווה להקדיש לכל מדינה.במידה ואת לא רוצה טיסות פנימיות - הודו ונפאל יכולות להתאים לפרק זמן זה (לקחת בחשבון שהמעבר היבשתי בין המדינות לוקח זמן, לעומת טיסה),
ניתן להוסיף לקינוח את חופי תאילנד בעזרת טיסה.
פרק זמן זה יכול להתאים גם ל-לאוס-קמבודיה-תאילנד ללא טיסות.לאחר תכנון בקווים כללים הזמיני כרטיס לפי מקום הנחיתה וההמראה שתיכננת.
הוציאי לפחות ויזה ראשונה מהארץ (במדינות שאין בהם ויזה על המקום).
ביטוח לטיול ניתן לעשות גם ימים בודדים לפני הטיסה (ואפילו בשדה עצמו, אבל פחות מומלץ).תהני .
-
מזג אווירמחזקת את דויד, לא התייחסתי לנושא מזג האוויר שצריך לבדוק שהוא מתאים לתאריך הטיול.
-
עזרה בטיול למזרחתודה רבה! ממש עזרתם. החלטתי על צפון הודו, נפאל ואולי תאילנד, ניראה כבר שם. בחודשיים וחצי מה אתם ממליצים על החלוקת זמן בין המדינות? אשמח אם מישהו שהיה שם ימליץ. כמו כן, מקומות שאתם ממליצים לבקר ומקומות שאי אפשר לפספס. לגבי ויזה, האם אפשר לעשות מהארץ גם להודו וגם לנפאל? ואיפה עושים? ולגבי שותפים- השאלה אם אני אפגוש שם ישראלים במקומות מסוימים ואיפה, נגיד אכסניות מסוימות שישראלים מבקרים או שעדיף כבר מהארץ לקבוע. טיסות- איפה בנפאל כדאי לנחות?(לפי עונות נראה לי נפאל יותר טוב באפריל)
תודה מראש

-
עזרה בטיול למזרחוגם- אפריל מאי, כדאי נפאל-- צפון הודו או ההיפך? הבנתי שהשדה תעופה בנפאל מסוכן וגם שאין אליו טיסה ישירה..
-
עזרה בטיול למזרח/
-
עזרה בטיול למזרחתחילת אפריל מתאים לנפאל במאי תעבור לצפון הודו, חודש וחצי פרק זמן יפה למדינת הימצ'ל פראדש. ויזה לנפאל מקבלים בשדה בקטמנדו ,ויזה להודו תוכל להוציא בקטמנדו.
לא צריך לקבוע עם שותפים בארץ בנפאל תפגוש מספיק שותפים בפוטנציה.