רוסיה
-
אתמול עלה לי הרעיון לנצל את המשבר הכלכלי שפוקד את רוסיה כדי לבקר במדינה שמעניינת אותי זמן רב. אני סטודנט, מתכנן לטוס עם חבר, והתאריך האידיאלי הוא בפסח (בעוד כחודש).
אבל לפני, אני צריך הרבה עזרה.
בגלל אילוצים, אני חושב שנטוס לסו"ש ארוך כ-4 לילות, ולכן עלינו להיות ממוקדים. איזו עיר עדיפה - מוסקבה/סנט פטרסבורג?
מהי להערכתכם העלות של טיול כזה עם לינת 4 לילות במלונות נחמדים (3-4 כוכבים), אוכל במסעדות, אטרקציות ומעט חיי לילה?
כמו כן, אם יש קישור למדריך או אתר העוסק בנושא זה יהיה מצוין.
תודה לכולם וחג שמח
-
רוסיהההבדל בין מוסקבה לסנט פטרסבורג בכך שסנט פטרסבורג היא עיר שמבחינת האדריכלות מזכירה ערים במערב אירופה מאחר ופטר הראשון כשבנה אותה לפני 300 שנה הזמין אדריכלים מצרפת ואיטליה. ולכן אם אתה רוצה לראות עיר רוסית אותנטית עדיף לנסוע למוסקבה. מבחינת עלויות מוסקבה יותר יקרה מסנט פטרסבורג והיא בעצם אחת הערים היקרות בעולם. ישנם מספר מדריכים בעברית שעובדים במוסקבה. הפרטים שלהם מופיעים בטיפים.
-
רוסיהממש לא מסכים.
מוסקבה עיר זולה מאוד ואינה שונה במבנה משום עיר אירופאית.
האמריקניזציה שולטת בה בגדול. התרבות הרוסית די נמחקה.
לדעתי היא עדיפה על סנט פטרסבורג מאחר ויש בה הרבה פעילויות ואטרקציות.
לא צריך שום מדריך. יש הרבה שמדברים אנגלית או מגמגמים אנגלית.
המטרו קצת בעייתי. אבל אחרי נסיעה או שתיים לומדים להסתדר איתו.
-
רוסיהמבחינת חיי לילה, יש עדיפות לאחת הערים? כמו כן, האם מסוכן בלילות?
אני גם הכרתי את הדיבורים על היוקר במוסקבה, אך לפי הבנתי המשבר הכלכלי שבר את היוקר הזה. אין הרבה ערים גדולות שניתן להשיג בהם מלון במחיר כזה זול, אני מקווה שזה מקרין גם על עלויות המחייה האחרות.
-
רוסיההשאלה לגבי הסכנות כבר עלתה בפורום לא מזמן. תעשה חיפוש.
-
רוסיהככלל במוסקבה אין יותר בעיה של בטחון. בדיוק כמו בשאר בירות אירופה. אם לא תעשה שטויות לא תסתבך.
בכל מקום רואים שוטרים הולכים בזוגות ואין יותר שיכורים עם בקבוקי בירה ביד ברחובות. גם בשעות מאוחרות הרחובות מלאים באנשים.
כמו שכתבו כאן בעבר העיר לא מגלה סודות לאף אחד. אתה פותח דלת ומגלה מעבר מלא בחנויות. פותח דלת אטומה ומגלה סופר שפתוח 24 שעות. בכלל יש לא מעט עסקים שרשום עליהם 24 שעות. יש כמות בלתי נתפסת של בתי קפה מצויינים וכמות גדולה מאוד של מסעדות. העיר הזו יותר מענינת מברלין.
מבחינת חיי לילה יש כמות גדולה מאוד של מועדונים ובארים עם מוזיקה. בסנט פטרסבורג יש תרבות ובמוסקבה יש תרבות להמונים.
-
רוסיהתודה על התגובות, אתם עוזרים לי מאד.
בעקבות התשובות עלו לי כמה שאלות נוספות:
מה האיזוא המומלץ למגורים (מלון) בעיר? כאשר הדרישה העיקרית היא ביטחון וקרבה למוקדים של חיי לילה (בלילה מעדיף להיות קרוב למלון, בבוקר אין בעיה ליסוע במטרו וכד')
כמה ימים הם אידיאליים לביקור בעיר לדעתכם?
-
רוסיהאזור הקרמלין אבל לא קרוב מדי.
ממליץ על 3 לילות לפחות שיכללו את סוף השבוע. קח בחשבון שביום חמישי אתרי הקרמלין סגורים.
הכי טוב להתחיל עם טיול חינם ביום הראשון של הטיול, יש ב-10:45 בבוקר ואז יהיה לכם מושג ראשוני על העיר.
-
רוסיהמהזה אומר טיול חינם?
-
רוסיהכמו בכל עיר גם במוסקבה יש טיול חינם מצויין.
אתה רק נותן טיפ צנוע בסוף ויש לך שעתיים וחצי של התרשמות כללית מהעיר כולל הכיכר האדומה ומקבלים הרבה טיפים ואפשר כמובן לשאול את המדריך על נוספים.
הכי טוב זה לעשות את הטיול ביום ההגעה אחר כך יותר קל להמשיך.
בתור ישראלי יש לך הזדמנות מדהימה להגיע בזיל הזול ובלי שום טררם של ויזה ומכתבי הזמנה. ראיתי אמריקאי מקליפורניה שעלה לו 200 דולר לסדר את הניירות של הויזה וההזמנה וראיתי צרפתיות ששילמו 60 יורו וחיכו חודשיים לניירות.
בתור ישראלי אתה מגיע לביקורת הדרכונים, מציג את הדרכון ובתוך 60 שניות אתה בפנים. הכל חינם ובלי שום מסמך נוסף.
-
רוסיהטיול חינם
-
רוסיהשאלה נוספת, מה האתר המומלץ להזמנת כרטיסי טיסה לרוסיה? הבנתי שניתן דרך אתרים של חברות רוסיות לרכוש כרטיסים במחיר זול יותר? ידוע לכם?
-
רוסיההחברה המומלצת היא אירופלוט. יש להם אתר מעולה.
היו להם עכשיו מבצעים ב-170 דולר לכרטיס רגיל עם מטען וארוחות.
הם טסים במטוסים רחבי גוף לשדה התעופה שרימיטייבו שהוא קרוב יחסית למוסקבה.
אל תטעה בשם ההיסטורי. היום זו חברה מערבית לכל דבר.
משם לוקחים את הרכבת אירו אקספרס לתחנת בלרוסקיה שבתוך מוסקבה ומהתחנה אפשר לקחת מטרו (לא מומלץ בשלב הזה) או מונית למלון.
צריך להתמקח עם הנהגים והם יורדים מהר מאוד במחיר.
הם מחכים לך מיד עם היציאה מהרכבת בתוך התחנה.